salut
a mai alimentat cineva cu motorina efix de la rompetrol (chiar nu vreau sa le fac reclama), are un efect pozitiv, are alta cifta octanica, e euro 4, euro 5, chiar curata pe la motor sau sunt texte?!
merci
efix
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
pe masina dinainte (bx TRD 1,9 diesel din 89) efectul era foarte aiurea, cu alte cuvinte nu mergea asa bine. La noua masina, BX TZD Turbo, 1,8 Turbo diesel nu simt diferenta negativa. daca curata sau nu injectoarele, ramane de vazut, dar parca tot mai mult imi place Lukoil. Cica efix diesel are prea mult sulf. Lukoil are foarte putin sulf in comparatie cu restul benzinariilor.
"If in doubt, flat out!"
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
- 2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi
Re: efix
shatargat scrie:salut
a mai alimentat cineva cu motorina efix de la rompetrol (chiar nu vreau sa le fac reclama), are un efect pozitiv, are alta cifta octanica, e euro 4, euro 5, chiar curata pe la motor sau sunt texte?!
merci
... este vorba de cifra cetanica care este caracteristica motorinei ... cifra octanica caracterizeaza benzina...
... eu alimentez amestecat efix cu petrom si luk ... nu sunt diferente notabile intre ele ...
daca efix - ul este ce spune rompetrol acesta poate cauza si probleme ... in sensul ca aditivii din motorina pot dizloca depunerile din rezervor si de pe traseele de alimentare acestea oprindu-se intr-un final nefericit in filtru de motorina in pompa si in injectoare ... si atunci sa te tii belea
dupa parerea mea cel mai bun aditiv penru motorina este benzina adaugata in raport 1/10 in motorina
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
sunt putin off, dar eu pot spune parerea mea despre benzina efix: foarte multumit! pana acum vreo 3-4 luni eram client petrom, dar ca in reclama, dupa ce am incercat efix, am ramas consecvent. de la benzina petrom mi s-a infundat sita la pompa de benzina cu un soi de noroi si pietris fin (nu exagerez deloc!) si masina mergea f. prost. acum si-a revenit 

-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
- 2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi
bezz scrie:omv=petrom zic uniideci ar trebui sa te nemultumeasca si petrom-ul
am bagat asta-vara motorina rompetrol (nu stiu daca efix sau altceva, pur si simplu euro 5 era, asta mi-a recomandat baiatul de la pompa) si masina nu a mancat soseaua.
... stii tu "reclama este sufletul comertului" ... oricum abia anul asta dragii nostri carmuitori vor catadicsi sa aplice sanctiuni celor care vand vorbe goale
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”