efix

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

shatargat
simpatizant

efix

Mesajde shatargat » Sâm 15-Dec-2007 21:41

salut
a mai alimentat cineva cu motorina efix de la rompetrol (chiar nu vreau sa le fac reclama), are un efect pozitiv, are alta cifta octanica, e euro 4, euro 5, chiar curata pe la motor sau sunt texte?!

merci

shatargat
simpatizant

Mesajde shatargat » Joi 20-Dec-2007 12:39

nu am vrut sa postez atatea mesaje, dar imi dadea eroare si nu ma lasa ca le public

scuze

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Joi 20-Dec-2007 14:53

pe masina dinainte (bx TRD 1,9 diesel din 89) efectul era foarte aiurea, cu alte cuvinte nu mergea asa bine. La noua masina, BX TZD Turbo, 1,8 Turbo diesel nu simt diferenta negativa. daca curata sau nu injectoarele, ramane de vazut, dar parca tot mai mult imi place Lukoil. Cica efix diesel are prea mult sulf. Lukoil are foarte putin sulf in comparatie cu restul benzinariilor.
"If in doubt, flat out!"

ALEXX
pasionat

Mesajde ALEXX » Joi 20-Dec-2007 17:41

parca a mea consuma mai putin cu efix, daca ma iau dupa ce zice calcul de bord. in rest nu stiu ce sa zic...

NOS_feratu
pasionat
Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi

Re: efix

Mesajde NOS_feratu » Joi 20-Dec-2007 22:31

shatargat scrie:salut
a mai alimentat cineva cu motorina efix de la rompetrol (chiar nu vreau sa le fac reclama), are un efect pozitiv, are alta cifta octanica, e euro 4, euro 5, chiar curata pe la motor sau sunt texte?!

merci

... este vorba de cifra cetanica care este caracteristica motorinei ... cifra octanica caracterizeaza benzina...
... eu alimentez amestecat efix cu petrom si luk ... nu sunt diferente notabile intre ele ...
daca efix - ul este ce spune rompetrol acesta poate cauza si probleme ... in sensul ca aditivii din motorina pot dizloca depunerile din rezervor si de pe traseele de alimentare acestea oprindu-se intr-un final nefericit in filtru de motorina in pompa si in injectoare ... si atunci sa te tii belea
dupa parerea mea cel mai bun aditiv penru motorina este benzina adaugata in raport 1/10 in motorina
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...

shatargat
simpatizant

Mesajde shatargat » Sâm 19-Ian-2008 11:52

am alimentat cu motorina efix
parca merge putin mai bine, dar consuma mai mult
sper sa nu fi "curatat impuritatile din motor" si alte chestii sa mi se infunde ceva, deci mare lucru nu e

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Sâm 19-Ian-2008 17:39

sunt putin off, dar eu pot spune parerea mea despre benzina efix: foarte multumit! pana acum vreo 3-4 luni eram client petrom, dar ca in reclama, dupa ce am incercat efix, am ramas consecvent. de la benzina petrom mi s-a infundat sita la pompa de benzina cu un soi de noroi si pietris fin (nu exagerez deloc!) si masina mergea f. prost. acum si-a revenit :lol:

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Dum 20-Ian-2008 20:08

Eu unu bag Petrom in a mea si nici o problema la fel si cu Lukoil firma la care si lucrez mai nou.In rest am mai incercat mol si omv de care nu am fost prea multumit asa ca nu stiu de ce o lauda lumea, in fine.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 21-Ian-2008 00:58

omv=petrom zic unii :lol: deci ar trebui sa te nemultumeasca si petrom-ul
am bagat asta-vara motorina rompetrol (nu stiu daca efix sau altceva, pur si simplu euro 5 era, asta mi-a recomandat baiatul de la pompa) si masina nu a mancat soseaua :? .
Cosmin
high energy music expression

NOS_feratu
pasionat
Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi

Mesajde NOS_feratu » Mar 22-Ian-2008 08:40

bezz scrie:omv=petrom zic unii :lol: deci ar trebui sa te nemultumeasca si petrom-ul
am bagat asta-vara motorina rompetrol (nu stiu daca efix sau altceva, pur si simplu euro 5 era, asta mi-a recomandat baiatul de la pompa) si masina nu a mancat soseaua :? .

... stii tu "reclama este sufletul comertului" ... oricum abia anul asta dragii nostri carmuitori vor catadicsi sa aplice sanctiuni celor care vand vorbe goale
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)

... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...

AndreiR
simpatizant

Mesajde AndreiR » Mar 22-Ian-2008 09:36

Credeti ca benzina si motorina efix poate avea un efect negativ asupra motorului dat fiind faptul k are aditivii aia pt curatare? In alte cuvinte,poate creste uzura motorului?

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”