salutare!
am cautat pe forum si nu am gasit nici un topic care sa semene problemei pe care o am. sunt totusi sanse sa-mi fi scapat. scuze daca e cazul.
i-mi scartzaie foarte tare directia, chiar daca virez volanul foarte putin stanga dreapta (30 grade), si pe loc si in timpul mersului. ce ma contrariaza e ca zgomotul pare sa nu fie la fel de tare cand afara e umed, si e foarte puternic in lipsa umezelii, ceea ce ma face sa am dubii legate de pompa si ma face sa cred ca o chestie pur mecanica trebuie unsa/schimbata. ceva rulment?
scartzaitul e prezent si cand virez cu motorul oprit.
lichid de servo nu pierd. drept e ca nu l-am schimbat vreodata.
nu ma refer la suieratul de care a mai fost vorba pe aici si care e si la mine prezent. e un scartait foarte bine conturat. seamana a ... arcuri comprimate.... sau asa ceva.
ati mai patit careva ceva similar?
multumesc anticipat.
respect
servodirectie- scartzait puternic
Moderator: Echipa Tehnica
poate scirtiie rulmentii de la amortizoare, sus in oala, si cind ploua se umezesc si nu se mai aud la fel... nu stiu ce altceva, caseta nu prea are cum sa scirtiie ma gindesc
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
- 2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi
... in cazul in care iti scartie si cu motorul oprit aproape sigur nu este de la sistemul de directie ci mai degraba cum a spus Khan de la rulmentii din bosaj sau de la elemente de suspensie supuse rotirii (pivoti, capete de bara) ... verifica-le pe rand si trebuie sa gasesti "buba" ... bafta!
... nivelul lichidului trebuie verificat si trebuie evaluata si calitatea acestuia ... un lichid imbatranit sau sau amestecat cu alt lichid incompatibil poate duce la distrugerea sistemului servo care in cazul Citroen (si nu numai) costa o mica avere ... take care!
... nivelul lichidului trebuie verificat si trebuie evaluata si calitatea acestuia ... un lichid imbatranit sau sau amestecat cu alt lichid incompatibil poate duce la distrugerea sistemului servo care in cazul Citroen (si nu numai) costa o mica avere ... take care!
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
multzam de raspunsuri.
sa va si zic ce a fost de fapt ca acuma vin de la service.
rulmentii de la amortizoare ii schimbasem ca pe ei ii suspectam si eu. dar ... ghinion, tot scartzaia. acum ca ma gandesc poate i-am si schimbat degeaba. tipul de la citroen mi ia aratat pe cei vechi dar nu mi-am dat seama daca erau dusi sau nu asa murdari cum erau.
in schimb, intre timp mi-a crapat si un rulment pe fata stanga (95 RON) si la constatare s-a dovedit ca sunt (erau mai bine zis acuma) duse amandoua bielete de la bara stabilizatoare (75 RON fiecare). bonus si amandoua bucse brate (23 RON fiecare). Bucsa de la bratul drept la a 2a schimbare si la a 3a cea de pe stanga. in 2 ani.
manopera 250 RON.
nu mai scarzaie nimic.
sunt putin mai sarac dar mi-e draga iar masina mea
sa va si zic ce a fost de fapt ca acuma vin de la service.
rulmentii de la amortizoare ii schimbasem ca pe ei ii suspectam si eu. dar ... ghinion, tot scartzaia. acum ca ma gandesc poate i-am si schimbat degeaba. tipul de la citroen mi ia aratat pe cei vechi dar nu mi-am dat seama daca erau dusi sau nu asa murdari cum erau.
in schimb, intre timp mi-a crapat si un rulment pe fata stanga (95 RON) si la constatare s-a dovedit ca sunt (erau mai bine zis acuma) duse amandoua bielete de la bara stabilizatoare (75 RON fiecare). bonus si amandoua bucse brate (23 RON fiecare). Bucsa de la bratul drept la a 2a schimbare si la a 3a cea de pe stanga. in 2 ani.
manopera 250 RON.
nu mai scarzaie nimic.
sunt putin mai sarac dar mi-e draga iar masina mea
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”