Merita sa cumperi azi Xsara Picasso?
Moderator: Echipa Tehnica
Merita sa cumperi azi Xsara Picasso?
Intrebarea este, in fapt, pentru fratele meu. Acesta, cu 2 copii sub 10 ani si un Cielo vechi, se gandeste la o achizitie de X_Picasso.
Cum banii nu-l dau afara din casa, este si el tentat de un second-hand, in ciuda taxei ce probabil e prohibitiva. Alternativa este o X-Picasso noua, pe benzina (1.6i, 110Cp) ce are azi un pret foarte bun, de sub 12.000 Euro (cu TVA). VArianat pe benzina pare logica, cand nu faci mai mult de 10.000 km/an. Eu sunt partizanul masinilor noi, dar nu-l pot convinge. Recunosc ca am citit pe un forum francez ca X-Picasso va iesi din productie la sfarsitul lui aprilie 2009, ceea ce poate pune problema pieselor peste doar cativa ani.
Cum vedeti voi azi XSara Picasso, cu plusuri si minusuri, ca pret in exploatare, service/piese schimb?
Ati merge, totusi, pe SH, masina iesind curand din productie?
Stiti cam cat ar fi pretul uneia SH , de 5-6 ani, dotata decent, la 100.000km rulati, incluzand taxele cele mari ale lui CPT?
Multumesc anticipat pentru orice parere pertinenta!
Cum banii nu-l dau afara din casa, este si el tentat de un second-hand, in ciuda taxei ce probabil e prohibitiva. Alternativa este o X-Picasso noua, pe benzina (1.6i, 110Cp) ce are azi un pret foarte bun, de sub 12.000 Euro (cu TVA). VArianat pe benzina pare logica, cand nu faci mai mult de 10.000 km/an. Eu sunt partizanul masinilor noi, dar nu-l pot convinge. Recunosc ca am citit pe un forum francez ca X-Picasso va iesi din productie la sfarsitul lui aprilie 2009, ceea ce poate pune problema pieselor peste doar cativa ani.
Cum vedeti voi azi XSara Picasso, cu plusuri si minusuri, ca pret in exploatare, service/piese schimb?
Stiti cam cat ar fi pretul uneia SH , de 5-6 ani, dotata decent, la 100.000km rulati, incluzand taxele cele mari ale lui CPT?
Multumesc anticipat pentru orice parere pertinenta!
gelu1 scrie:poti pune problema referitor la piese de schimb peste vreo 10 ani de la iesirea de pe linia de productie a ultimei masini.
de exemplu eu am xsara din 2001 si nu-mi pun problema de piese de schimb.
Sigur ca orice producator mai produce cativa ani piese pentru masinile ce au iesit din productie. Sansa ta a fost ca oricum Xsara s-a mai produs dupa 2001 inca, iata, 7 ani.
Dar ramane un risc in a cumpara un produs EOL. Daca productia de piese de schimb se opreste in 4 ani si nu in 10? In fond, in vremuri de criza, producatorul vrea sa-si scada costurile si poate nu va risca sa produca prea mult timp piese ce nu se prea vand. Oricum , vreau sa iti multumesc pentru raspuns!
In lipsa mai multor opinii, tind sa cred ca lumea fie e sceptica fata de o noua achizitie de Xsara Picasso, azi, fie sunt in Romania prea putini posesori de Xsara P. pentru putea avea sanse la o parere avizata. Ma insel oare?
- stan cristian
- pasionat
-
- pasionat
adrian_emil scrie:am de un an xsara pic...fara jena . Masina e buna buna...trebuie intretinuta...si atat... cauta pe site ...si vezi ce e + si -
Sunt tare multe topicuri pe site, majoritatea referindu-se la probleme punctuale ale fiecaruia, ceea ce e normal, dealtfel....
Eu n-am reusit sa gasesc, spre exemplu, acel topic ce vorbeste despre consumul de la XsPicasso pe benzina. Sau ceva despre reviziile obligatorii (cost, km, calitatea service-lui, etc).
Ca Stagiar ce sunt in domeniul Citroen, nu pot decat sa va rog sa ma luminati. Multumesc anticipat
http://www.clubc4.ro/viewtopic.php?f=94&t=2582
Asa ceva nu te tenteaza? Si altceva e diesel la o masina maricica cum e xsara picasso
Asa ceva nu te tenteaza? Si altceva e diesel la o masina maricica cum e xsara picasso
Matrixu scrie:http://www.clubc4.ro/viewtopic.php?f=94&t=2582
Si altceva e diesel la o masina maricica cum e xsara picasso
Multumesc, dar nu cred ca merita. Valoarea reziduala nefiind precizata, nici nu-mi dau sema daca e mai avantajos, dar nu pare a bate oferta unei Xsara noi, pe benzina.
Dealtfel, daca mergi doar 10-15.000km/an, din cate stiu, Diesel-ul nu face banii in plus dati pe el si intretinerea sa.
Intrebare pentru cunoscatori: am revazut oferta de la Citroen. Spre surprinderea mea, nici o varianta de Xs. Picasso noua, nu pare a avea A/C, sau cel putin nu scrie nimic de asta, nici macar ca dotare suplimentara.
Hmmm! E posibil asa ceva?
stagiaru scrie:Matrixu scrie:http://www.clubc4.ro/viewtopic.php?f=94&t=2582
Si altceva e diesel la o masina maricica cum e xsara picasso
Multumesc, dar nu cred ca merita. Valoarea reziduala nefiind precizata, nici nu-mi dau sema daca e mai avantajos, dar nu pare a bate oferta unei Xsara noi, pe benzina.
Dealtfel, daca mergi doar 10-15.000km/an, din cate stiu, Diesel-ul nu face banii in plus dati pe el si intretinerea sa.
Intrebare pentru cunoscatori: am revazut oferta de la Citroen. Spre surprinderea mea, nici o varianta de Xs. Picasso noua, nu pare a avea A/C, sau cel putin nu scrie nimic de asta, nici macar ca dotare suplimentara.
Hmmm! E posibil asa ceva?
Daca te uiti pe site-ul ATS e trecuta si clima. Probabil o scapare pe site-ul Citroen...

http://www.ats.ro/model.php/14
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu 

MARIAN scrie:Matrixu scrie:Asa ceva nu te tenteaza? Si altceva e diesel la o masina maricica cum e xsara picasso
Subiectul acesta se referĂŁ la altceva; apreciem totuÂşi altruismul de care dai dovadĂŁ dar, ar fi de bun simĂž sĂŁ-i mai laÂşi sĂŁ descopere singuri lumea virtualĂŁ.
Marian iar ajungem la discutii aiurea? Ti se pare lipsit de bun simt faptul ca am dat link cu un Xsara Picasso de vanzare, in conditiile in care cineva e interesat sa cumpere asa ceva??
Scz de offtopic!
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Eu cred Âşi sper cĂŁ ai ĂŽnĂželes destul de bine la ce mĂŁ refer iar statutul de nevinovat nu te "prinde"; dacĂŁ ai neclaritĂŁĂži pe aceastĂŁ temĂŁ, te aÂştept pe PM.
Readuc ĂŽn atenĂžie ĂŽntrebĂŁrile lui @stagiaru:
Readuc ĂŽn atenĂžie ĂŽntrebĂŁrile lui @stagiaru:
buna intrebare
Salut,
eu am cumparat una noua anul trecut dar pe motorina.
Intrebarea ta este pertinenta pentru ca acest model nu prea este vazut in romania.
Eu parca am mustrari de constiinta ca nu am mai dat putin in plus pentru C4 picasso/benzina
Masina este comparativa la pret cu Kia Ceed care este de generatie mult mai noua.
Totusi toate remuscarile sunt spulberate de senzatia de soliditate (ciudat la citroen). E o masina foarte simpla care poate merge prin hartoape si nici nu-ti rupe rinichii.
Eu nu am nici o problema pana acum. Masina are climatronic, senzor ploaie, lumina, 4 airbag, volan piele
(dar nu are esp, tcs...)-Versiune pe benzina e echipata le fel (CONFORT).
Tot ce poti face este sa citeste forumurile din UK. 90% spun ca este cea mai buna masina.
eu am cumparat una noua anul trecut dar pe motorina.
Intrebarea ta este pertinenta pentru ca acest model nu prea este vazut in romania.
Eu parca am mustrari de constiinta ca nu am mai dat putin in plus pentru C4 picasso/benzina
Masina este comparativa la pret cu Kia Ceed care este de generatie mult mai noua.
Totusi toate remuscarile sunt spulberate de senzatia de soliditate (ciudat la citroen). E o masina foarte simpla care poate merge prin hartoape si nici nu-ti rupe rinichii.
Eu nu am nici o problema pana acum. Masina are climatronic, senzor ploaie, lumina, 4 airbag, volan piele
(dar nu are esp, tcs...)-Versiune pe benzina e echipata le fel (CONFORT).
Tot ce poti face este sa citeste forumurile din UK. 90% spun ca este cea mai buna masina.
Matrixu scrie:http://www.clubc4.ro/viewtopic.php?f=94&t=2582
Daca te uiti pe site-ul ATS e trecuta si clima. Probabil o scapare pe site-ul Citroen...

Multumesc de informatie!
Cum sunt nou in bransa Citroen, climatizarea inseamna pentru mine doar cam ce era ea la batrana noastra masina nationala si nu aer conditionat.
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”