Am fost plecat cateva zile, timp in care sora mea mi-a folosit un pic masina. Chestia in sine nu ma deranjeaza catusi de putin, dar...
...cand am fost recuperat de la aeroport cu aceeasi masina, am aflat ca desi fusese completat lichid de parbriz in rezervor, de catre un prieten al sora-mii, totusi nu stropeste. (o fractiune de secunda am vizualizat toate gaurile cu buson unde se putea turna ceva, ulei, lichid de rervo, lichid de racire, etc. ) Am oprit motorul, am deschis capota, m-am indreptat catre vasul de lichid de racire - am ghicit, el era (ma gandeam cu groaza la lichidul de servo). Am scos lichidul care depasea nivelul max, am pus la loc busonul si am plecat.
De sigur, va puteti da cu parerea si asupra inteligentei unui specimen care desface un buson pe care e desenata o carte si semn de exclamare in triunghi ca sa bage acolo lichid de parbriz, dar mai important este daca credeti ca ar trebui sa dau afara tot antigelul compromis si sa pun altul.
Lichid de parbriz turnat in alta gaura.
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
- 2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi
... exista si o parte parte fericita in aceasta intamplare si anume: bine ca nu l-a confundat cu busonul pentru ulei!!!
... revenind on topic desi amandoua lichide au la baza alcooli (glicol in cazul antigelului, alcool etilic in cazul lichidului de spalare a parbrizului) parerea mea este sa schimbi antigelul, pentru ca lichidul de spalare parbriz poate sa contina si detergenti, parfumuri, coloranti etc. care pot fi nocive instalatiei de racire... parerea mea

... revenind on topic desi amandoua lichide au la baza alcooli (glicol in cazul antigelului, alcool etilic in cazul lichidului de spalare a parbrizului) parerea mea este sa schimbi antigelul, pentru ca lichidul de spalare parbriz poate sa contina si detergenti, parfumuri, coloranti etc. care pot fi nocive instalatiei de racire... parerea mea
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
- abarth_mcm
- pasionat
-
- pasionat
- Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
- 2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)
Lichid...
Stai linistit ! Nu putea pune lichid de spalare mult (max.100-200ml) Vasul de antigel doar nu era gol. La 5-6l de antigei 100-2 ml lichid de spalare este " O"
Peace on earth ... War under the blanket !
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”