schimbat bord

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

dragos
simpatizant

schimbat bord

Mesajde dragos » Vin 14-Oct-2005 09:40

va salut pe toti,am un citroen diesel din 86,eu mi-am schimbat bordul care era modelul simplu(vitezometru,ceas si indicatoarele la ulei,apa etc erau cu bec)asta mai nou are si turometru,indicatoarele sun cu ace.cum as putea sa le fac functionale?

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 14-Oct-2005 10:53

am facut si eu transformarea si e putin de lucru daca vrei sa le faci functionale pe toate. la temperatura de apa e simplu, inlocuiesti sonda care se aprinde prima in caz de supraincalzire cu una pentru ceas. ar trebui sa gasesti la dezmembrari, ca si pe celelalte. la presiune ulei trebuie construit un teu, poti sa il iei ca exemplu pe cel de dacie, fie il faci la dimensiunile corespunzatoare din teava, fie transformi unul de dacie in ce iti trebuie. important e sa faci rost de sonda de presiune pentru ceas care se gaseste in general pe motoarele de BX injectie benzina dupa 86. nu stiu daca poti face pereche cu ceasul daca folosesti una de dacie. cea de bec merge de la dacie, se declanseaza la aceesi presiune din cite tin minte. la turometru iti trebuie cititorul care se monteaza pe bloc, in spatele motorului, mai sus de locul de unde iese cablul de kilometraj din cutie. unele motoare il au deja acolo pentru mufa de conectare la computer, insa nu au cablu tras la bord. desigur, si pentru toate celelalte trebuie tras cite un cablu la bord, mai putin pentru cea de temp apa, la care nu trebuie decit sa muti firul care era pentru bec la ceas, si cu bordul desfacut si alimentat cautat exact locul de conectare. inainte de asta trebuie sa te asiguri ca ceasurile sint alimentate cu curent (+-) iar daca nu,sa le tragi un (+) de pe contact, (-) au de pe cablaj. pentru siguranta foloseste intre bord si firul ce urmeaza sa il conectezi un bec conectat la doua fire, ca in caz in care dai de un loc in care ai (+) sa nu faci scurt circuit. spor la treaba si intreaba daca mai ai nelamuriri
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Înapoi la “Citroen BX”