Eu la masina am pe fata cauciucuri de175/70..., dar in talon apar de 165/70.
La un pahar de vorba, am vorbit cu cineva de avantaje/dezavantaje cauciucuri mai mai (in cazul meu 175). Castig cai dar tre sa merg mai turat, imi convin caii, dar nu ma incanta turarea motorului, stabilitatea in trafic, aspectul masinii...... Pareri? (daca se poate si practice de la cei ce au trecut prin asa ceva la BX)
dimensiuni anvelope
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Eu am 175/65 R14, in loc de 165/70 R14 cit e stock. Daca pui anvelope mai mari nu cistigi putere, de fapt chiar pierzi, se accentueaza uzura bucsilor, pivotilor, etc, datorita faptului ca rotile sint mai grele. Se imbunatateste insa tinuta de drum, cu exceptia iernii, cind e bine sa circuli cu anvelope mai inguste, pentru ca se mareste forta cu care masina apasa pe sosea.
As vrea si eu sa-mi pun 175/70, dar am oarece rezerve referitor la spate, nu stiu daca o sa incapa. Motivul este ca vreau sa maresc talonul pentru imbunatatirea confortului. In orice caz, cind se vor uza anvelopele astea, vreau sa-mi pun niste Michelin-uri adevarate, ca astea de le ama eu acum sint medioacre: vara daca e asfaltul incins scirtie repede, daca e ud pe jos patineaza repede, iarna nu au aderenta buna, etc. Daca aveti recomandari, va ascult...
As vrea si eu sa-mi pun 175/70, dar am oarece rezerve referitor la spate, nu stiu daca o sa incapa. Motivul este ca vreau sa maresc talonul pentru imbunatatirea confortului. In orice caz, cind se vor uza anvelopele astea, vreau sa-mi pun niste Michelin-uri adevarate, ca astea de le ama eu acum sint medioacre: vara daca e asfaltul incins scirtie repede, daca e ud pe jos patineaza repede, iarna nu au aderenta buna, etc. Daca aveti recomandari, va ascult...
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
Re: dimensiuni anvelope
Catalin29 scrie:Eu la masina am pe fata cauciucuri de175/70..., dar in talon apar de 165/70.
La un pahar de vorba, am vorbit cu cineva de avantaje/dezavantaje cauciucuri mai mai (in cazul meu 175). Castig cai dar tre sa merg mai turat, imi convin caii, dar nu ma incanta turarea motorului, stabilitatea in trafic, aspectul masinii...... Pareri? (daca se poate si practice de la cei ce au trecut prin asa ceva la BX)
Pe jantele originale poti pune maxim 185 - intra si pe S1. Daca vrei sa castigi la capitolul timuta de drum, pune 185/60 - cu care va merge si putin mai turat la aceeasi viteza, iar dc vrei confort pune 185/65.
185/70 sunt enorme - nu recomand.
- Teo-Onesti
- pasionat
d
Eu am avut 2 bx-uri seria 1 pe care am avut cauciucuri 185/65/14 si unul seria 2 pe care am avut 195/65/14.Merg fara probleme si fara nici un fel de modificare.Conditia e sa ai rulmentii de la basculele pe spate in regula.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Si ce te faci daca in cartea de identitate sint trecute niste dimensiuni, in talon altele si ambele sint gresite?...
Iar pe masina bineinteles ca sint alte dimensiuni decit cele stock... 

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
dimensiuni anvelope
sunt curios...si eu am anvelope de 175/70.R14 Sava in stare exceptionala...si ma gandesc daca e cineva care poate sa fac schimb cu mine...le-as schimba pe toate 4 cu 165/70/R14 cat e in talon.
... intradevar cred ca castigi caluti putere..iarna un pic mai multa siguranta, iar referitor la tinuta de drum: cred ca si tinuta de drum se imbunatateste
... intradevar cred ca castigi caluti putere..iarna un pic mai multa siguranta, iar referitor la tinuta de drum: cred ca si tinuta de drum se imbunatateste