eu am avut fulda pe masina cand am cumparat-o ..cam tocite, e drept , dar fara sa faca fite deloc ..
depinde de bani ..
ce cauciucuri recomandati?
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
nu-i rau treaba asta ..
si in plus in afara de asta, daca ai unde sa umfli rotile cu azot ..
scazi uzura, scazi zgomotul, cresti stabilitatea ..
si din cate stiu eu e 3 lei pe roata ..
sunt mai multe avantaje decat astea .. insa .. cand mai avem ceva vreme ..
eu merg asa de aprox 2 ani si imi place de numa ..
:)
si in plus in afara de asta, daca ai unde sa umfli rotile cu azot ..
scazi uzura, scazi zgomotul, cresti stabilitatea ..
si din cate stiu eu e 3 lei pe roata ..
sunt mai multe avantaje decat astea .. insa .. cand mai avem ceva vreme ..

eu merg asa de aprox 2 ani si imi place de numa ..

Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Michelin Energy !
Parerea mea is f. bune dar un pic cam scumpe.
NU stiu cum se comporta iarna pt. de cand am masina nu am prins iarna ca la carte.
Is cam scumpe (220 lei buc 170/65/14) dar merita.
Cand am luat masina in nov. 2006 avea 130.000 km si anvelopele originale din fabrica adica: Michelin Energy (erau cam tocite dar inca nu s-a vazut sarma prin ele
)
Parerea mea is f. bune dar un pic cam scumpe.
NU stiu cum se comporta iarna pt. de cand am masina nu am prins iarna ca la carte.
Is cam scumpe (220 lei buc 170/65/14) dar merita.
Cand am luat masina in nov. 2006 avea 130.000 km si anvelopele originale din fabrica adica: Michelin Energy (erau cam tocite dar inca nu s-a vazut sarma prin ele

pr_ovidiu scrie:Cand am luat masina in nov. 2006 avea 130.000 km si anvelopele originale din fabrica adica: Michelin Energy (erau cam tocite dar inca nu s-a vazut sarma prin ele)
Off-topic:
Man, nu mai merge cu cauciucurile alea, daca zici ca au 130.000 km

Nu e vorba numai de cati km ai facut cu cauciucurile respective (in cazul tau e deja foarte mult), dar si de varsta lor. Un rand de cauciucuri nu se tine mai mult de 3, hai, maxim 5 ani, pentru ca materialul imbatraneste :x
On-topic
Am auzit ca Sava ar avea cauciucuri bune. Pentru vara exista gama Intensa. Depinde de masina, de stilul de condus al fiecaruia, dar si de buget. Cauciucurile mai ieftine (inclusiv Energy de la Michelin) nu se preteaza la masini cu multi CP si la un stil de condus sportiv. Sunt cauciucuri bune calitativ, isi fac treaba, economice, abordabile ca pret si cam atat. Sunt bune pentru cei care nu calca prea tare pedala de acceleratie, dar care sunt interesati in primul rand de consum si siguranta.
pr_ovidiu scrie:Pt. vldst - M-ai inteles gresit.
Am cumparat masina cu cauciucurile originale, apoi le-am schimbat dupĂŁ o saptamana. Acum am tot Michelin Energy (noi) de care sunt f. multumit, cel putin deocamdata.
Aaaa, OK. M-a indus in eroare fraza de la sfarist: "erau cam tocite dar INCA nu s-a vazut sarma prin ele"

Ma miram eu stiind ca tu ai schimbat atatea piese la masina ta, sa fi uitat tocmai cauciucurile?

Pe vechea Dacie am avut Sava cu care am mers cam 15.000 km dupa care am dat masina dar cauciucurile erau in stare buna fere sa fi facut probleme. In 15.000 nu am avuti nici pana nici galca.
Poate am fost norocos, cu tot cu montaj, garanzie 1 an pt. defect de fabrica a costat 104 lei / buc. 165/70/R13 (Cumparat din Selgros).
Poate am fost norocos, cu tot cu montaj, garanzie 1 an pt. defect de fabrica a costat 104 lei / buc. 165/70/R13 (Cumparat din Selgros).