citroen sau citronada scrie:Buna baieti.
sunt un posibil viitor membru al clubului vostru.
Momentan sunt posesor de Dacie, da nu sunt un fan al Daciei. De fapt vreau sa o vand si sa imi iau un BX (am gasit ceva din '86-'88 ) cu suspensie hidraulica (sa-l pot lasa/ridica dupa necesitati).
Salut si bine ai venit. Ar fi fost frumos daca ti-ai fi pierdut cateva momente sa te si inregistrezi, dar merge si asa
Bine ca vrei sa renunti la Dacie, un Bx, pana si unul din 86 va fi limuzina pe langa berlina nationala. Sper ca nu te astepti sa poti face off-road cu ea, e recomandabil sa nu mergi foarte mult cu suspensia inaltata - mai ales la o masina atat de veche.
Of course, vreau sa-i pun gaz (dacia mea are gaz - si as vrea sa stiu daca pot pune instalatia de pe dacie pe Citroen)!
Daca-ti iei un model pe carburator si moroul de 1.4 sau 1.6
Ceea ce ma intereseaza este:
? cam la ce preturi se ridica intretinerea unui model BX,
La fel ca o Dacie daca folosesti piese 2-nd (acolo unde se poate) si nu ai pretentia sa fie mai mult de 95% functionala

Altfel - dublu.
? daca sunt service-uri in Bucuresti ieftine si de calitate
Iti pot recomanda un service si un mecanic independent. Daca vrei calitate, te pot ajuta chiar eu, in limita spatiului/timpului disponibile.
? daca e adevarat ce am auzit eu: suspensia hidraulica iti da o gramada de probleme - dai intro groapa si exista riscul sa pleci pe platforma , lichidul folosit e ff scump si trebuie tot timpul sa-l completezi
Principalele calitati ale suspensiei hidraulice sunt confortul si, culmea pentru unii, fiabilitatea ! Eu am un Bx cu ~400.000km dintre care ~200.000 facuti de mine, in special prin Bucuresti. In acesti 200K am schimbat articulatiile fata (pe o parte avem 1 pivot, 2 silentblocuri de cauciuc si o bieleta de la bara stabilizatoare) doar O DATA. La fel si la directie. Asta in conditiile in care eu merg majoritatea timpului cu pedala la podea.
Lichidul hidraulic (LHM) este 207000/l la orice benzinarie Petrom. In instalatie incap ~4l care, in mod normal, se schimba la 50.000km. Din cauza vechimii masinii trebuie prevazut in buget si 1l LHM la 2 luni pentru ca pot aparea diferite scurgeri minore pe retur. O data la 2 ani, depinde cat de mult mergi, poate aparea o defectiune care sa duca la pierderea unei cantitati mai mari de lichid - 2-3l. Asta in cazul in care faci economie la intretinere.
? unde as putea apela, in cazul in care as cumpara un citroen, pentru o verificare a starii tehnice la CITROEN BX
Pentru o prima verificare sper sa-mi pot face eu ceva timp intr-o seara. Pentru ceva mai serios iti pot recomanda un service.
? daca imi recomandatati, din experientza voastra, sa schimb junghiul de Dacia cu tusea de Citroen
DA
Si acum Promisiuni:

daca ma ajutati cu info corecte, pot sa va ajut cu un design de web page, si multe alte chestii de advertising (lucrez in domeniul meida/publicitatii/tipar/creatie)
In aceasta privinta chiar te rog sa ma contactezi pe
citroenforum@as.ro