Bx-16v - elucubratii

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Vin 16-Noi-2007 19:00

DanT - Si eu am cam obosit de stat pe sub masina si genunchi facuti praf pe caldaram, si de multe ori prefer sa nu-i mai fac nimic si sa merg cu ea asa.Dar incerc sa rezist.Niciuna din masinile anterioare nu au inghitit timp, bani si energie, cum a inghitit aceasta masina.Sper macar ca va fi cu folos.Lucrul acesta impreuna cu placerea de a o conduce, sant singurele care ma motiveaza.In schimb,cel mai tare ma demoralizeaza coroziunea caroseriei, pe care nu o pot stopa, ci doar incetini.Dar cum nimic nu e nemuritor...tre sa ma acomodez cu ideea.

WLD - Da, pai nu mai stiam exact ce bare si pe ce masini au fost montate.Merci!
Da!La bara de torsiune spate de GTI 16 V (dupa un anumit ORGA) capetele sant cu caneluri (am vazut in catalogul de piese) si daca vrei sa le montezi pe alta masina, iti mai trebuie niste piese suplimentare, care se monteaza pe capete, pe acele caneluri.Presupun ca se proptesc in bratele puntii spate.
In cazul in care acele lamele au imbatranit, ce solutie exista??? Se schimba sferele cu totul???

nicum - Nici a mea nu a derapat (periculos) dar exact despre acel balans vorbesc eu...Si eu am invatat sa anticipez acest balans si ce va face masina in urmatoarea secunda (altfel imi rupeam gatul pana acum, sau o faceam praf, cel putin...Doamne fereste) dar asta te solicita la drum...te oboseste.Exact de fenomenul asta incerc eu sa scap, pt. ca masina sa se aseze cum trebuie pe traiectorie.
Marele meu noroc e ca desi fatza e cam dura, se aseaza perfect pe sosea si urmareste excelent traiectoria, oricum ar fi ea. In schimb apare aceasta discrepantza intre puntea fatza si puntea spate, care e total aiurea.
Nu scapa totusi din vedere, faptul ca masina mea s-ar putea chiar sa faca lucrurile astea despre care vorbesc aici si s-ar putea sa le faca mai mult decat e normal.E adevarat ca e relativa treaba si faza cea mai aiurea e ca eu nu am avut ocazia sa conduc un BX nou sau in perfecta stare, pe care sa-l iau ca etalon...Eu nu stiu cum ar trebui sa se manifeste masina asta in mod normal.Nu stiu ce sa cer si ce nu de la masina asta.Nu stiu daca e normal pt. BX comportamentul acesta, sau nu.
E posibil sa fiu eu prea pretentios si prea cusurgiu si sa cer prea mult de la ea si in realitate, ea sa se comporte firesc pt. un BX.Dar cum pot afla?!?....
Ma bate gandul sa ma duc sa-i fac un test de amortizoare, cand fac rost de bani.Cred ca imi va da o imagine despre starea amortizoarelor.

Înapoi la “Citroen BX”