Adresa service

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

BX_master
just curious

Adresa service

Mesajde BX_master » Dum 15-Feb-2004 17:53

Salut!
Sunt nou pe forum. Citind discutiile, am vazut ca administratorul are ceva cunostinte la niste serviceuri care stiu sa repare BX-uri in Romania. Eu sunt in Franta deobicei, dar vin si prin Romania si mi-ar conveni sa fac niste reparatii (am o aripa infundata pe spate de la vechiul proprietar si niste reglaje la nivel de motor, bucse etc) si un pic de intretinere (la singe, nu asa de fatada) la preturi "romanesti". Asta pentru ca piesele aici costa enorm, mina de lucru in service inca si mai mult, si in plus in vacante am timp si dispozitie sa ma concentrez pe o reparatie-revizie mai mult decit in perioada activa de peste an unde numai de masina nu ai timp sa te ocupi. :roll: Asa ca va rog daca puteti sa imi dati adrese si niste numere de telefon, eventual o persoana de contact acolo unde stiti voi ca sunt meseriasi adevarati in Romania, v-as fi recunoscator.
Ahhh, by the way: eu am un BX din 1987 16 TRS cu 90 000 la bord din care numai vreo 10 000 rulati in Romania (in vacante). O am de trei ani, am cumparat-o cu 300 de euro si am "bagat" constant in ea reparatii, cele mai multe preventive, cred ca de cel putin 3000-4000 de euro (care in Franta nu sunt bani chiar asa de multi). Am preferat varianta asta pentru ca masina fusese la un pensionar si nu e distrusa. Dar ce am reparat e din cauza vechimii (circuit cauciuc hidraulic, sfere, frine complete fata-spate, cauciucuri, rulment suspensie si brat dreapta spate, curele distributie si alternator, radiator, pompa de benzina, bujii de mai multe ori, filtre de mai multe ori etc, etc, etc...)
Astept raspunsurile voastre!

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Lun 16-Feb-2004 23:41

Salut si bine ai venit printre noi !

Din pacate te voi dezamagi inca de la inceput! Meseriasi adevarati in .ro nu (prea) sunt! Au emigrat cu totii :)

Vorbind serios, cunosc 2-3 locuri unde se repara decent Citroenuri in Bucuresti. Problema e ca in service-urile din .ro nu se lucreaza cu simt de raspundere :( inca mai traim dupa sloganul "lasa ca merge si asa". Si nu vreau sa-ti recomand un loc unde "meseriasul" roman sa strice tot ce au facut francezii.
Nu vreau sa te sperii, dar dupa parerea mea, singurul lucru care merita facut in Romania este tabla + vopsitoria. O vopsire completa de calitate, cu uscare in cuptor, face 4-500E. Din cate stiu, acelasi lucru in Franta te costa cel putin 2000E.

La capitolul NU, s-o luam in ordine:

- piesele. Nu vad de ce ar costa mai putin aici. Doar sunt aduse tot de acolo ! Se mai adauga si drumul + taxele catre stat.
- reglaje motor. La masini vechi precum Bx-ul, nu se pricepe nimeni cu adevarat. Nici macar cei de la service-ul importatorului.
- suspensie. Mai bine nu vorbim despre asta. Uneltele preferate ale mecanicului roman sunt barosul si ranga, iar LHM-ul a fost inlocuit de mult cu un lichid hidraulic autohton care se foloseste la motostivuitoare.

Una peste alta, pretul orei de manopera este de ~10E asa ca, daca esti de acord sa accepti o calitate medie a lucrarii, iti pot oferi 2 numere de telefon:

Service-ul ATS (importator) +40212320182
Service-ul lui Ciocarlan (un inginer care a lucrat o vreme prin Franta) +40744634200

Astept sa vad ce zic si altii...

alin
de-abia inscris

mecanic

Mesajde alin » Joi 18-Mar-2004 10:05

Buna,
Itit dau un nr al mecanic bun de bx-uri. Este din Brasov : 0722570041, il cheama Lucian

paga
pasionat

adresa service

Mesajde paga » Dum 02-Mai-2004 22:19

Salut! cu intarziere,pot sa-ti dau adresa unui atelier bun din Galati:str.G.Cosbuc nr.264 ,tel.0744578085.Pe sef il cheama Catalin. Eu am ajuns acolo cand ma interesam despre piese pt. un DS.
Se pricep la hidraulica (de fapt numai de asta se ocupa) pt. ca reconditioneaza servodirectii, sfere si alte piese legate de hidraulica pt.DS pe care le exporta in Germania sau Franta.
La Bx-ul meu a facut treaba buna si altii au cam aceeasi parere.
pa!

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mar 04-Mai-2004 09:03

Salut

Strada asta in Galati, este pe langa patinoar?
Eu am cumparat CX-ul TRD din galati, si m-am intalnit prima data cu respectivul langa patinoar.
Acolo am vazut gardul unei case, impodobit cu sfere sectionate!!
Despre asta este vorba?

paga
pasionat

adresa service

Mesajde paga » Mar 04-Mai-2004 18:34

Intr-adevar,patinoarul este pe strada asta.
La adresa de care amintesti se gasesc piese sh pt.Bx.Pe patron il chema George Bejan si a dezmembrat ceva Bx-uri la viata lui dar nu se ocupa de hidraulica.
Service-ul despre care spun eu este foarte aproape (~500 m) de gardul cu sfere sectionate.

Înapoi la “Citroen BX”