sistemul hidraulic, verifcare

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

magyari
simpatizant

sistemul hidraulic, verifcare

Mesajde magyari » Vin 22-Iul-2005 14:13

Buna ziua tuturor..............

In legatura cu "sferele", presupun ca asa se numesc. In mod normal, dupa ce opresc masina, cam dupa cat timp ar trebui sa se lase jos masina ?

Al meu, dupa maxim 30 de min este jos de tot, si nu cred ca este normal.
Putin mai exact, imi explica cineva, ce gaz ?! este in aceste sfere, si cam in ce intervale trebuie acestea "reincarcate" ?!?

Eu cum as putea sa verific, daca trebuie sa-l duc sau nu ?????

De cand am cumparat masina, nu am fost cu sferele la service, si nici nu stiu inainte cand a fost ultima data..

Deci, va rog, daca ma poate ajuta cineva, de unde sa stiu daca trebuie sa-l duc sau nu ???
Si orice e legat de sfere ma intereseaza, .........

va multumesc

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Vin 22-Iul-2005 15:01

Sferele sunt uplute cu azot.
Cea mai simpla verificare pentru cele de la suspensie este sa incerci sa apesi colturile masinii. Daca e teapana inseamna ca sunt sfera respectiva este descarcata. Cu cat este mai descarcata cu atat este mai tare suspensia. Mersul cu sferele descarcate produce fisuri in caroserie!
Sfera centrala, cea de pe conjunctor/disjunctor, este descarcata daca se aude tacanitul caracteristic la intervale mici (cateva secunde). In mod normal, tacanitul trebuie sa se auda cam la 30s - 1min.
Pentru frecventa prea mare a tacanitului exista si alte cauze.
Cel mai bine ar fi sa mergi cu masina la un atelier care incarca sfere si care poate masura presiunea din ele.
Colegii nostri posesori de BX iti vor putea spune presiunile corecte.

magyari
simpatizant

Mesajde magyari » Vin 22-Iul-2005 15:15

Am auzit ca este un astfel de service la Ludus. Il cunoaste cineva pe seful de acolo ? Pot sa ma duc la ei ?

Eventual stie cineva atelier mai aproape de Tg-Mures ?

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Vin 22-Iul-2005 15:56

Sau iti faci singur un tester dupa indicatiile de aici

http://www.mars.dti.ne.jp/~ynar/bxorg_a ... 5/t05.html

Stiu ca este in japoneza dar imaginile sunt destul de graitoare si in plus poti folosi AltaVista pentru a traduce site-ul in engleza.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 22-Iul-2005 16:06

Presiune sfere fata: 55 bari
Presiune sfere spate: 40 bari
Presiune sfera centrala: 62 bari
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Citroen BX”