Anvelope umflate cu azot

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Lun 30-Oct-2006 15:17

ehe ...

o veste cat se poate de buna in prag de iarna ... ma duc si eu sa imi fac o echilibrare si ... de ce nu .. azot proaspat ... al meu cred ca are impuritati in el de aprox 3-5% ... ;-)
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Lun 30-Oct-2006 22:52

danpopa scrie:azot gratis !!!

pe Calea Dudesti e promotie pana la 31.11.2006!
azot gratis pe toate rotile, reducere 30% la geometrie roti!
(de la McDonalds Dristor spre Mall, pe linia de tramvai, 50 metri)
este un service rosu, cu baieti imbracati in rosu, scule profesionale, curatenie, 3 rampe.

am fost sambata. azot gratis. iar echilibrat 4 roti = total 23 RON

Am fost si eu astaseara. Mi-a placut, frumos, curat, personalul eficient si profesionist. Mi-au umflat rotile cu azot inclusiv rezerva si mi-au pus capacele verzi - totul gratis. Am platit o etansare - 3RON, roata de rezerva care s-a dovedit ca este indoita. Au si masina de roluit/indreptat, costa 23RON pt o janta de tabla, urmeaza sa fac si asta.

Nu am crezut dar intr-adevar, zgomotul produs la rulare e mai scazut si masina se comporta diferit, parca anvelopele sunt mai elastice.

tataie2010
simpatizant

Mesajde tataie2010 » Joi 10-Iul-2008 16:51

silvius scrie:deocamdata pneurile se umfla fie cu aer (in cea mai mare proportie), fie cu azot.
Chestia cu azotul vine de la rotile avioanelor care trebuie sa suporte cu totul alte presiuni la aterizare si alte conditii foarte vitrege
heliul poate 'rasufla' foarte usor, cum a spus si @cristian_v si e destul de periculos
In nici un caz nu am pus azot ca ar fi mai usor. Pentru asta iti tragi janta de aliaj, de aluminiu , si ce o mai fi. Acolo castigi ceva, insa la azot sunt alte chestii de castigat

la avioane s-a trecut pe apa de prin anii 80, pentru ca orice gaz s-ar baga exista riscul de explozie la aterizare-decolare cand presiunea asupra cauciucurilor e extrema. iar explozia unui cauciuc poate avea efecte devastatoare la un avion. exemplu e AirFrance 4590, sigurul accident fatal al Concorde (si apropo era umflat cu apa si tot a explodat) ;)

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Sâm 12-Iul-2008 20:28

eu stiu ca doar se testeaza cu apa, altfel ar crapa sigur la aterizare daca ar fi umflate cu apa pentru ca lichidele nu sint compresibile si ar cauta o cale de iesire, fapt care ar duce la explozia pneului. ca sa nu mai vorbim de lipsa elasticitatii si imposibilitatea echilibrarii corecte. oricum, asta e un topic vechi de 2 ani
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

stan cristian
pasionat

Mesajde stan cristian » Sâm 12-Iul-2008 21:01

sigur ,doar la testare se foloseste apa , a fost un documentar pe discovery
,, WE MAKE HONEY OUT OF DOGSHIT , MIRACLES TAKE LONGER AND COST A LOT MORE ,,

Înapoi la “Citroen BX”