salutare,
vreau sa schimb uleiul la motor si nu stiu de care sa folosesc .
5w sau 10 w(total).
astept raspunsuri pe forum.
tip de ullei de motor la bx , 300 mii km
Moderator: Echipa Tehnica
-
- just curious
15w40 zic eu daca are uzuri si consuma ulei , eu as baga 10w40 ca e semisintetic iar 15w40 e mineral...alta tehnologie.Dupa experientele anterioare prefer un ulei mai bun daca nu e foarte mare consumul de ulei la mia de km chiar daca mai completez un pic.Pastreaza linia de ungere intacta , mai ales ca la noi temperaturile exterioare sant destul de ridicate.Parerea mea este ca un ulei sintetic asi pastreaza mai bine proprietatile de ungere la temperaturi inalte.
-
- just curious
- abarth_mcm
- pasionat
ulei motor: 15W40 doar mineral. NU pune sintetic. E motor vechi, cu multi km, de tehnologie veche. Un ulei sintetic sau semisintetic ti l-ar manca rapid.
ulei cutie: 75W80 - indiferent de marca, dar sa fie una cunoscuta. Recomand ELF: e mai ieftin si e ok. Sa NU pui alt indicativ, gen T90 ca strici cutia.
ulei lhm - nu stiu la cati km se schimba (probabil cateva zeci de mii de km), dar nu cred ca strica niciodata sa cureti vasul si sa pui ulei nou. Oricum, sigur mai ai mizerie prin el si e buna o curatare.
ulei cutie: 75W80 - indiferent de marca, dar sa fie una cunoscuta. Recomand ELF: e mai ieftin si e ok. Sa NU pui alt indicativ, gen T90 ca strici cutia.
ulei lhm - nu stiu la cati km se schimba (probabil cateva zeci de mii de km), dar nu cred ca strica niciodata sa cureti vasul si sa pui ulei nou. Oricum, sigur mai ai mizerie prin el si e buna o curatare.
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
@adrianunchiu: te rog sa fii mai atent pe viitor unde anume deschizi noi subiecte, asta ca sa nu iasa dezordine pe forum.
Am mutat eu subiectul de data asta in spatiul aferent.
Am mutat eu subiectul de data asta in spatiul aferent.
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone