Intrebare adresata benzinarilor (si nu numai)

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

tgyby
pasionat

Intrebare adresata benzinarilor (si nu numai)

Mesajde tgyby » Lun 27-Mar-2006 00:24

Oameni buni ...am si eu o mare dilema! :roll: ..de cate ori alimentez ,ma intreb de care benzina sa pun?! cu plumb ? sau fara?
la ultimele alimentari am pus cu plumb si cand o forjez cam scoate fum(nu nergu ci doar alb-albastrui)...inainte cand puneam benzina fara plumb parca nu scoate fum asa....
revin cu intrebarea : de care benzina sa pun astfel incat in timp sa nu afecteze motorul ?
Eum am mai intrebat pe ici pe colo , chiar si pe Ionut State meseriasul de Citroen din giulesti si mi-a zis ca pot sa pun si fara plumb!
acum chiar nu stiu de care sa pun..
help me ! pls :)
multumesc anticipat!

sandu2006v
pasionat

Mesajde sandu2006v » Lun 27-Mar-2006 08:17

Mai omule, ce mashina ai ? Indiferent ce e, indicat e sa pui FARA PLUMB. Chiar obligat as putea zice. Nu afecteaza motorul aia PREMIUM decat daca e pe injectie. Pune doar FARA PLUMB. Ce-i drept o sa-ti consume oliak mai multishor...

Teo-Onesti
pasionat

h

Mesajde Teo-Onesti » Lun 27-Mar-2006 08:18

Daca are catalizator,obligat fara plumb!

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Lun 27-Mar-2006 16:00

tgyby
pasionat

Mesajde tgyby » Mar 28-Mar-2006 06:56

Am ce scrie in semnatura : BX14 TGE din 1989....nu are nici catalizator nici injectie ..are carburator, deci ar trebui sa bag benzina fara plumb in cazul asta? :roll:

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Mar 28-Mar-2006 07:03

Trebuie sa respecti cifra octanica recomandata, in rest poti sa folosesti si cu plumb, si fara.

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Vin 31-Mar-2006 23:17

foarte simplu, daca reusesti sa bagi teava pompei cu plumb in gatul rezervorului atunci e cu plumb!
fumul alb-albastrui denota consum de ulei si, in consecinta, uzura avansata a motorului! iti sugerez o segmentare(daca cotele mai permit)!
de fum poti scapa cu instalatia de gaz, diferenta dintre cu plumb sau fara este doar iluzorie! :roll:
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

rainman
simpatizant

Re: Intrebare adresata benzinarilor (si nu numai)

Mesajde rainman » Sâm 01-Apr-2006 06:44

tgyby scrie:cand o forjez cam scoate fum(nu nergu ci doar alb-albastrui)...inainte cand puneam benzina fara plumb parca nu scoate fum asa....
multumesc anticipat!

Daca scoate fum albastrui e posibil sa fie simeringurile de supape uzate. Nu e neaparat ca motorul sa fie uzat. Eu am patit-o cu simeringurile... Trei (3) mecanici mi-au zis ba ca "e motorul uzat, domle" , ba ca trebuie sa-l segmentez, ba ca "e masina veche domle si e varza " . Norocul meu a fost ca am gasit pe unul mai destupat la minte si am schimbat numai simeringurile de supape... Merita sa incerci sa schimbi numai simeringurile de supape. Nu stiu sigur daca motorul de 1,4 are simeringuri la supape sau numai ghiduri dar poti sa intrebi...
Oricum, multa bafta!

tgyby
pasionat

Mesajde tgyby » Sâm 01-Apr-2006 12:24

multumesc pentru raspunsuri! :)
am hotarat sa o duc la doctor ..ca o cam doare "burtica" :D

Înapoi la “Citroen BX”