Avaria portocalie (motor)1.9 GTI 16valve

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

klauddiu
pasionat

Avaria portocalie (motor)1.9 GTI 16valve

Mesajde klauddiu » Mar 14-Sep-2004 18:20

In primul rand Salut pe toata lumea caci sunt nou in club.
In al doilea rand am un BX 1.9gti 16 valve din 90 (inaintea lui a existat un 16trs carb. weber dublu corp) al carui calculator nu stiu ce vrea de la viatza mea.
In momentul cand merg mai sportiv se aprinde ledul portocaliu (avarie electronica la motor) si se stinge daca o turez scurt in 5000 scoasa din viteza. Trebuie sa specific ca nu mai are catalizator in schimb are sonda lamda.
Daka are cineva o idee.... :roll: :?:

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 15-Sep-2004 08:16

S-ar putea sa fie chiar sonda lambda...
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mie 15-Sep-2004 14:04

Cat de sportiv?Din cate stiu eu calculatoarele de la BX limiteaza regimul de lucru al motorului pana la 6200 tr/min.
Daca se depaseste aceasta turatie puterea motorului va scade brusc iar martorul functionare calculator se va aprinde.Cred ca asta ar fi “problema” ta in cazul in care martorul de functionare al calculatorului nu se aprinde si in alte situatii. :wink:

klauddiu
pasionat

multzumesc de raspunsuri

Mesajde klauddiu » Mie 15-Sep-2004 22:08

si eu cred ca e sonda...niciodata nu am depasit 5000 de ture si asta rar . Sportiv ma refer la manevre bruste prin bucuresti....crosetari....
Dar mai nou se aprinde si in aglomeratzie cand merg cu a-ntaia si a doua.
O sa ii pun la loc catalizatoru si o sa schimb sonda sa vedem apoi ce se intampla...

Apropo am fost azi la reprezentantza citroen de langa porshe romania sa imi verifice calculatoru si eventual sa o regleze.
Mi-au zis sa o las trei zile si mi-o fac impecabila.
Am plecat si ma suna la 5 (cand au terminat programu) ca sa vin maine sa iau masina ca nu au mufa pentru compu ei; si sa platesc 250.000 constatare...
Si acum intreb: constatare la ce? ....Ca nu au mufa? :roll: :?:
Daca stitzi unde as putea sa fac acest test ar fi super ca deja mi-am luat gandu...
multzumesc inca o data pentru raspunsuri (ma bucur ca am gasit clubul acesta cred ca se cerea :) )

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 16-Sep-2004 08:09

Mai exista un service specializat Citroen. Se cheama Champions si e prin Bucurestii Noi. Se pare ca lucreaza ingrijit, dar sint cam scumpi la manopera. Uita-te in sectiunea de telefoane/adrese utile.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

klauddiu
pasionat

Mesajde klauddiu » Joi 16-Sep-2004 09:59

am fost odata si la astia; nu aveau nici ei mufa da ziceau ca isi vor lua...o sa ma mai duc odata si la ei...
multzumesc oricum

Înapoi la “Citroen BX”