Mai mioritici decat ne putem imagina!

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

dan1972
pasionat

Mai mioritici decat ne putem imagina!

Mesajde dan1972 » Joi 12-Iul-2007 15:38

Pentru ca sirul evenimentelor sa nu se opreasca la reparatia lamentabila a disjunctorului de pe masina mea,acum 2 zile,observ ca masina mea nu mai tine relantiul cu motorul rece."Cred ca s-a infundat carburatorul"-zic eu!!!Observ ca nici in sarcina nu functioneaza uniform (smuceste...nu se accelereaza firesc...etc.).Din lipsa de timp,ieri dupa amiaza,aplic metoda desfundarii carburatorului cu palma pe admisie.In timpul acestei manevre,mi s-a umezit palma cu "benzina",dar nu m-am sters pe mana,fiindca nu am avut o carpa la indemana.Apoi turez motorul de cateva ori,sa vad daca se accelereaza normal si observ ca s-a umplut parcarea de fum albastru....M-am "inegrit"!!!Zic...Ce dumnezeu?!?A inceput si asta sa consume ulei?!?Am dat Oltcit-ul ca sa scap de mizeriile facute de motorul racit cu aer si am dat peste alta "primejdie"?!?Am montat totul la loc si am urcat in casa...cu ganduri negre...Un RK la motor prea scump....Cred ca o vand!!!Cand sa ma spal pe maini de negreala,constat ca "benzina" mea era inca in stare lichida si unsuroasa pe mana.Din cate stiu eu,benzina si iarna,ajunsa pe piele,albeste pielea si o usuca.Zic:"Mai ce benzina mai e si asta?!?"Miros...Mana miroase a motorina...miros care a persistat cateva ore.Eu nu suport motorina si masinile pe motorina.Apoi am inceput sa fac conexiuni si mi-am adus aminte ca de la ultima alimentare(noroc ca am luat doar 6 litri)motorul a tot facut autoaprinderi puternice la oprire.
Mentionez ca ultima alimentare a fost de la Petrom-Statia"Gradina Publica",cu benzina Eco-Premium.
Lucrurile sant clare!A fost benzina amestecata cu motorina(sau invers :).)
lucru care doar la noi se poate intampla.Cred ca nu voi mai lua benzina din statiile Petrom,multa vreme.Am stat de vorba cu seful de statie si am inteles ca acum le face o alta companie transportul.Erau foarte mirati de ce spuneam eu.Am inteles ca la ultimul transport s-au aprovizionat cu nu mai putin de 8.000 de litri de astfel de zeama,care o sa ajunga in rezervoarele masinilor oamenilor.
Uite asa se strica motoarele noastre si nu stim de ce!Uneori cred ca ne chinuim de pomana sa mentinem pe linia de plutire masinile astea si sa le facem cat mai frumoase.Cred ca e in van in conditiile astea,cand un dobitoc de sofer pe o cisterna si hotz peste toate,amesteca benzina cu motorina.Sau cine mai stie pe unde si cum a fost botezata benzina aceea.Cine mai stie cu ce merg masinile noastre!!!Va dati seama ce inseamna sa faci un drum de 800-1000 de Km pe caldurile astea, cu astfel de combustibil in rezervor si cam ce se intampla cu acel motor???
Asa ca treaba cu mioriticii,e cat se poate de reala si la ea acasa!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 12-Iul-2007 15:44

Ups... din pacate asta nu e primul caz si cu siguranta nu o sa fie nici ultimul. Normal ca baietii erau mirati, doar nu vroiai sa recunoasca. Cu siguranta ca au incurcat rezervoarele si acum baga capul in pamint pina se vinde "zeama". Daca motoarele pe carburatie fac asa, iti dai seama ca alea pe injectie e posibil nici macar sa nu plece.
Cred ca e o idee buna sa faci un plin de benzina de la o statie care vinde combustibili cit de cit de calitate.
Eu am trecut de la benzina de 95 la 98 (ca sa fie de 95 in realitate), din cauza unei autoaprinderi.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Joi 12-Iul-2007 16:00

Din pacata am avut o asemenea problema si cu OMV (cu motorina). nu stiu ce motorina era dar mi se oprea motorul fara nici un motiv, iar daca il tineam turat scotea un fum interesant. pana la urma am golit rezervorul (cam 10litri aveam) si am pus motorina petrom dupa ce s-a terminat motorina care mai era pe traseu pana la motor a mers fara probleme. o singura data mi s-a intamplat (mie) dar nu stiu ce as putea face sa nu se mai intample chestia asta. poate... numai noroul :p

PS:
@dan1972: ai talent de scriitor.. TARE
"If in doubt, flat out!"

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Joi 12-Iul-2007 16:18

asta cu talentul dane, sa stii ca asa este ...:):)

naspa faza .. si eu am patit la vechea dacie asa ceva ...de la un agip .. nu poti generaliza .. insa sa retii statia aia si sa o ocolesti ..

si,a-propos, vezi ca poti face reclamatie la Protectia Consumatorului ..
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Joi 12-Iul-2007 16:38

nicum - Mentionez ca statia aceea nu vinde motorina(vinde numai benzina).Cand m-am prins ca am mizeria aceea in rezervor,deja era pe terminate(mai erau 1-2 litri).Am alimentat cu 10 litri din alta benzinarie.Stiu!Si eu as baga numai Carerra 100,daca as avea bani.Dar nu-mi permit sa merg cu benzina de 40.000 la un consum de 10 l in oras.

alin.banc - Trebuie evitate benzinariile No-Name...In rest,e chestie doar de noroc.Daca nici in petrom nu mai putem avea incredere...iti dai seama.Eu in motocicleta nu bag decat OMW 100 si nu am avut probleme.Merge excelent si consuma putin.Dar e prea scumpa.

DanT - Iti dai seama ca voi ocoli multa vreme acea benzinarie.Rezervorul acela e compromis,atata vreme cat e clar ca nu-l va goli si curata nimeni prea curand.Nu am nici o dovada ca sa pot face reclamatie la OJPC.Nu mai am benzina aceea in rezervor si nici nu pot dovedi ca am luat-o de acolo(nu am bonul.

DanT
Moderator

Mesajde DanT » Joi 12-Iul-2007 16:45

naspa faza cu bonul ..eu le pastrez in masina macar pana la urmatoarea tura cand bag combustibil .. oricum ..ideea e sa cauti o alta staitie din care sa alimentezi ...:):)
Dan

Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Joi 12-Iul-2007 17:07

Apropos de benzina si injectie.
A patit frate-meu treaba asta, a alimentat cu motorina o Solenta pe injectie (benzina), dar a mers (mai greu, evident!), n-a patit nimic masina.
Nu cred ca BX-ul carburatie e mai sensibil, asa ca nu-ti face griji, se mai intampla...

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Vin 13-Iul-2007 06:41

dan1972 scrie:alin.banc - Trebuie evitate benzinariile No-Name...In rest,e chestie doar de noroc.Daca nici in petrom nu mai putem avea incredere...iti dai seama.Eu in motocicleta nu bag decat OMW 100 si nu am avut probleme.Merge excelent si consuma putin.Dar e prea scumpa.

Dan, eu am alimentat de la OMV. OMV nu e tocmai no-name. Adica nu stiu in zona ta ce reputatie are, dar aici "Sprint Dieselul" de la OMV e considerata o motorina cel putin foarte buna. Si inafara de chestia asta trebuie sa recunosc ca am fost multumit. oricum, e clar ca se mai intampla, deci... :(
"If in doubt, flat out!"

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Vin 13-Iul-2007 21:16

paco - Probabil ca pe o perioada scurta nu se vad uzurile unui astfel de "tratament".Dar daca ai ghinionul sa faci Full cu 66 de litri(cat are rezervorul BX-ului meu),inainte de un drum de cateva sute de Km si sa mai fie si foarte cald afara,sant convins ca vor fi afectate serios atat arborele cotit cu cuzinetii,cat si setul sau supapele(eventual chiulasa sau garnitura).Fiindca nici nu te prinzi imediat de problema,daca e amestecul asa cum l-am nimerit eu.Am o experienta de genul acesta cu Dacia parintilor,care avea "motor frantuzesc"(motoare care faceau multi Km) si care,datorita unui drum Sibiu-Timisoara-Sibiu-Braila,cu benzina de 75,fiindca asta am gasit si la o temperatura a aerului de 36-40 de grade,nu a mai apucat mai mult de 86.000 de Km cu setul original.Dupa acel drum,a inceput sa scoata fum de ulei.
Oricum,e trist ca se intampla minuni de genul acesta.Cred ca as inebuni daca as pati treaba asta cu motocicleta,inde lucrurile sant mult mai complicate(atat tehnic,cat si financiar).Cred ca i-as da in judecata.Sincer!

filla
simpatizant

Mesajde filla » Vin 03-Aug-2007 22:54

eu stiu pe cineva care baga 5 litri de motorina la un plin de benzina ...zice ca consuma mai putin

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Sâm 04-Aug-2007 00:06

si daca avem diesel la un plin bagam 5 l de benzina sa fie mai nervoasa :roll: :roll: , ar fi o ideee asta

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Sâm 04-Aug-2007 00:12

Razvan, poate sunt unii care nu s-au prins ca nu ai vorbit serios. Deci lume: nu amestecati combustibilii.

Inapoi la subiect: Daca acei 5 litri de motorina la 50 de litri de benzina erau ok din toate punctele de vedere, nu credeti ca s-ar fi pus in vanzare combustibil mixt sau, ma rog.. cum i-o fi zicand? Nu va stricati masinile pe chestii care nu au nici un sens. Daca va consuma mult, luati un diesel sau un benzinar mai mic (cineva zicea TICO :D ) dar nu stricati motoarele degeaba.
"If in doubt, flat out!"

DanT
Moderator

Mesajde DanT » Sâm 04-Aug-2007 21:06

amestecul de benzina in motorina este foarte bun in special iarna pentru ca NU mai duce la condensarea parafinei ce se gaseste in suspensie in motorina ..

deci nu este nici pe departe aberatie sa faci asa ...:):)

numai ca eu pun max 3 litri de benzina si apoi cam 30-35 de motorina
Dan

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Sâm 04-Aug-2007 23:39

:oops: Mi se pare exagerat oricum. scuze ca m-am bagat mai mult decat stiu.
"If in doubt, flat out!"

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Dum 05-Aug-2007 19:30

la diesel se poate combina 1 litru de benzina fara plumb sau gaz ,la 10 litri de motorina .

Înapoi la “Citroen BX”