am pocnit... BX'ul

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

khan
Sef de Atelier

am pocnit... BX'ul

Mesajde khan » Sâm 19-Feb-2005 18:15

ma inscriu deja intr-un "trend": si eu am lovit dar nu CX'u ci BX'u. si va intreb daca ati mai vazut o fuzeta spate (stg) rupta, pentru ca mie nu mi s-a mai intimplat. rezultatele sint: fuzeta spate stg rupta (cazut roata + rulment + rupt disc de frina + smuls din suduri aripa sp.stg), 2 jante aluminiu 15/7 sparte, punte fata strimba pe la mijloc si roata stg. f. inclinata. de ce? nu stiu nici eu cum am reusit sa fac un balans atit de mare incit sa derapeze spatele si sa o scap complet la iesirea din curba. locul: fintina de la unirea. elemente ajutatoare: mult praf pe margine. asa ca feriti-va de cascadorii ca zona e inselatoare.

P.S. poate din experienta voastra anterioara, la o lovitura din lateral la nivelul rotii in spate, ati reusit sa strimbati si puntea, ca sa stiu la ce sa ma astept... merci
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Sâm 19-Feb-2005 18:53

:( Imi pare rau pt. ce ai patit .
Daca ti s-a rupt fuzeta + cele doua jenti spate strambe cred ca socul la nivelul puntii a fost destul de mare si suficient ca sa se indoaie :(

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Sâm 19-Feb-2005 19:06

o janta fata si un spate, am sarit o bordura din lateral, cu masina paralela, nu perpendiculara pe bordura, practic lovitura a fost numai dintr-o parte

Lexia available

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Dum 20-Feb-2005 19:19

Aaaaa...pai atunci bine ca nu te-ai rasturnat.S-ar putea sa ai noroc si cu punte.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 21-Feb-2005 09:34

Nu vreau sa fiu pervers, dar poti sa ne dai mai multe detalii cum s-a intimplat accidentul? Ce viteza aveai cind ai derapat? Si ce fel de cauciucuri?
E foarte adevarat ca sint curbe care par largi si ai mari sanse sa scapi masina de sub control. Un alt asemenea loc e fintina de linga casa presei libere, linga bezinaria petrom. E uimitor cite accidente se intimpla acolo. La Unirea, pe jos, in zona respectiva e un soi de piatra cubica care devine foarte alunecoasa pe ploaie.
Nu vreau sa fac pe desteptul, am derapat o singura data, iarna trecuta pe serpentine intr-un ac de par, dar era clar ca voi derapa. Am vazut prea tirziu un ac de par (era noapte) si aveam vreo 40 la ora. Masina a fugit in lateral. Am vazut ca am spatiu si n-am schitat nici un gest sa o redresez. Spre norocul meu masina a derapat mai putin decit m-as fi asteptat, dar oricum aveam spatiu. Eu conduc mai batrineste, dar BX-ul mi s-a parut o masina deosebit de stabila, atit cit l-am pus eu la incercare.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 21-Feb-2005 20:59

nu stiu viteza, dar nici nu spun ca mergeam ca melcu, oricum, mi s-a intimplat sa intru si mai tare in rondul acela (fintina de la unirea). pe jos e asfalt, era chiar uscat, problema a fost ca a trebuit sa evit alta masina care a schimbat banda si am accelerat sa trec prin dreapta ei, dupa care a trebuit sa iau stinga in scurt. aici a intervenit problema, pentru ca manevra brusca dreapta-stinga a indus un balans exact in momentul in care rotile din spate se aflau pe partea mai necirculata a rondului (in exterior-dreapta) care era plina de praf. a inceput sa gliseze usor spatele si am dus-o asa pina la iesirea din viraj (cind urma sa fac dreapta) moment in care am scapat-o (am tras cam brusc cred de volan) si masina a inceput sa derapeze spre partea cealalta. de aici mai departe s-a rotit 180 gr (am pus-o cu fata invers) si m-am oprit in bordura, cu roata din spate intii si apoi cu fata. am cauciucuri pirelli p6000 pe spate si niste caucuiucuri resapate pe fata, dar care au aderenta f buna, sint un pic mai moi decit media cauciucurilor de vara. toate sint 195/50-15 pe jante 15/7 si distantiere.

Lexia available

Înapoi la “Citroen BX”