E cam ieftin
In plus, motorul de 2l este cam gurmand si predispus la multe probleme de injectie din cauza instalatiei electrice despre care am vorbit mai devreme.
Daca vrei sa dai ~2500E (si sa ma oftici pe mine

) iti poti lua Bx-ul 16V care e pe Autovit. E din 91-92 si e impecabil.
Rulmentii fata SKF (cei mai buni dupa parerea mea) sunt 1911000 bucata, iar cei de spate, 3.000.000. M-am interesat eu chiar astazi. Manopera nu stiu cat e, dar in locul tau as da jos fuzetele si m-as duce la un service dotat cu presa rugand-ul pe un baiat de acolo sa-i schimbe. Scapi cu 1-200000.
Vezi ca rulmentii fata au cotele 42X82X36
Pe de alta parte, daca ti-a strunjit din butuc sau fuzeta, ce rulmenti mai vrei sa pui

nu se mai potrivesc decat aia de dacie...
Vezi ca poate gasesti fuzete mai ieftine. Oricum, de cand am masina, eu nu am schimbat nici un rulment la roata si inca nu huruie nici unul indeajuns incat sa ma deranjeze.
N-am inteles pe la ce conducte de servo curgea...dar asta nu-i o scuza pentru folosirea uleiului de motostivuitor
Am vazut o data un BX care mergea de ~3 ani cu ulei hidraulic romanesc (unul clar ca apa, nu mai stiu ce indicativ avea) care prezenta urmatoarele simptome:
1. se "scula" foarte greu, pentru ca, fiind iarna, lichidul era mult prea vascos.
2. ramanea fara frane

pentru ca "fierbea" lichidul la o temperatura prea scazuta.
3. TOATE piesele de cauciuc pe care le atinge lichidul ala se dezintegreaza cu o viteza ametitoare chiar si sistemul de retururi din cauciuc (paianjenul cum se numeste pe la mecanici)
Referitor la cilindrul de suspensie, eu n-am vazut nici unul indeajuns de uzat incat sa curga prin alta parte decat pe la retur. Parerea mea? Ori nu a fost montata corect piesa aceea de plastic, ori e proasta si s-a spart, cum am patit si eu.