Nou posesor de BX
Moderator: Echipa Tehnica
Nou posesor de BX
Cu o saptamana in urma mi-am cumparat un BX din 90. Acum sunt in cautare de scheme electrice, hidraulice si alte chestii ce ar trebui sa stiu despre masina. Daca ma poate ajuta cineva as fi super incantat. ccata@personal.ro
- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
Salut!
Ce model? In ce stare e?
Pentru scheme si manuale - http://www.citroenforum.as.ro/forum/viewforum.php?f=22
Ce model? In ce stare e?
Pentru scheme si manuale - http://www.citroenforum.as.ro/forum/viewforum.php?f=22
-
- simpatizant
-
- simpatizant
- WLD
- Admin CITROclub
S-o stapanesti sanatos !
In privinta batranetii sa nu-ti faci griji prea mari. Daca a ajuns la varsta asta, te mai tine cativa ani buni. Cu conditia sa ai grija de ea, totusi.
Manualele au fost sterse, contraveneau se pare unor reguli impuse de host.
Pentru inceput, poti gasi manualele pentru Seria 1 benzina si diesel la adresa: http://clubcitroen.dap.ro/manuale/
Eu mi-am luat o masina neinmatriculabila la 200$. Pretul lor variaza intre 100$ si 1000$ in functie de anul de fabricatie, dotari si nu in ultimul rand de cat de completa e.
ATENTIE: Nu poti sa recarosezi decat daca ai acte de provenienta separate pentru caroserie si motor.
In privinta batranetii sa nu-ti faci griji prea mari. Daca a ajuns la varsta asta, te mai tine cativa ani buni. Cu conditia sa ai grija de ea, totusi.
Manualele au fost sterse, contraveneau se pare unor reguli impuse de host.
Pentru inceput, poti gasi manualele pentru Seria 1 benzina si diesel la adresa: http://clubcitroen.dap.ro/manuale/
Eu mi-am luat o masina neinmatriculabila la 200$. Pretul lor variaza intre 100$ si 1000$ in functie de anul de fabricatie, dotari si nu in ultimul rand de cat de completa e.
ATENTIE: Nu poti sa recarosezi decat daca ai acte de provenienta separate pentru caroserie si motor.
-
- simpatizant
- WLD
- Admin CITROclub
Un manual pentru Bx 14 gasesti la : http://www.clubcitroen.ro/bx14.zip
Nu locuiesc pe acolo ci tocmai in partea opusa a orasului - pe langa Gara de Nord
Nu locuiesc pe acolo ci tocmai in partea opusa a orasului - pe langa Gara de Nord
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Domnul Draku sinteti oarecum vecin cu mine: eu locuiesc pe linga Cultural. Nu prea e important unde locuim pentru ca distantele sint mai mici cu masina. Pentru intilnirea precedenta am facut Bucurestiul de la un cap la altul din Berceni pina in Baneasa. By the way, pe cind urmatoarea intilnire?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Ok
Multumesc pentru manual, sper sa reusesc sa inteleg ceva de acolo
Din cate am vazut eu in cartea de identitate am motorul de tipul 150F, stiti cumva ce fel de ulei trebuie pus? Cel de la care am luat-o (avea 2 BX-uri) zicea ca la a lui pune 4 litri de 20w50, iar la asta nu l-a schimbat. Din toate datele tehnice pe care am reusit sa le gasesc pe net, nu am descoperit nicaieri scris ce tip de ulei trebuie pus.
Intr-adevar, cu masina distantele conteaza mai putin. L-am intrebat pe WLD daca locuieste prin zona, intrucat am vazut ca este un fan "inrait" al firmei si se pricepe si speram sa-l pot "corupe" sa ne intalnim sa-mi dea si mie cateva sfaturi despre aceste masini (intrucat eu nu prea am avut de-a face cu citroen sub nici o forma, nici macar ca oltcit) astfel zona respectiva fiind convenabila, ma gandeam eu, pentru amandoi. Dar asa......
Nici o problema totusi, ma pot deplasa oriunde pentru niste sfaturi competente.
Chiar ma folosesc de aceasta ocazie pentru a-l ruga pe WLD sa-mi acorde putin timp atunci cand are, pentru o intalnire "tehnica".
Multumesc inca odata
Numai bine
Multumesc pentru manual, sper sa reusesc sa inteleg ceva de acolo
Din cate am vazut eu in cartea de identitate am motorul de tipul 150F, stiti cumva ce fel de ulei trebuie pus? Cel de la care am luat-o (avea 2 BX-uri) zicea ca la a lui pune 4 litri de 20w50, iar la asta nu l-a schimbat. Din toate datele tehnice pe care am reusit sa le gasesc pe net, nu am descoperit nicaieri scris ce tip de ulei trebuie pus.
Intr-adevar, cu masina distantele conteaza mai putin. L-am intrebat pe WLD daca locuieste prin zona, intrucat am vazut ca este un fan "inrait" al firmei si se pricepe si speram sa-l pot "corupe" sa ne intalnim sa-mi dea si mie cateva sfaturi despre aceste masini (intrucat eu nu prea am avut de-a face cu citroen sub nici o forma, nici macar ca oltcit) astfel zona respectiva fiind convenabila, ma gandeam eu, pentru amandoi. Dar asa......
Nici o problema totusi, ma pot deplasa oriunde pentru niste sfaturi competente.
Chiar ma folosesc de aceasta ocazie pentru a-l ruga pe WLD sa-mi acorde putin timp atunci cand are, pentru o intalnire "tehnica".
Multumesc inca odata
Numai bine
- WLD
- Admin CITROclub
Daca ai motorul cu cutia "in baie" nu e bun manualul pe care ti l-am trimis. Voi incerca maine sa gasesc manualul pentru acest model.
Din cate imi aduc aminte se foloseste ulei 15W40 sau 20W50 dar 4.5 sau 5l
Ne putem vedea. In plus, cred ca voi incerca sa mai organizez o intalnire cu toata lumea pentru WE viitor.
Din cate imi aduc aminte se foloseste ulei 15W40 sau 20W50 dar 4.5 sau 5l
Ne putem vedea. In plus, cred ca voi incerca sa mai organizez o intalnire cu toata lumea pentru WE viitor.