tgyby scrie:Sper ca am adaugat topicul unde trebuie si sa nu ma traga WLD de ciushe

Topicul e OK, mai rau e cu avatarul ala IMENS ! Micsoreaza-l sau dispare.
Apropo de Alpine, eu nu sunt asa de incantat de calitatea sunetului la modelele mai ieftine de la ei. Au inaltele cam exagerate si basul metalic. La aceeasi bani se aude mult mai bine Pioneer care are o dinamica generala mai buna, fara sa exagereze inaltele (ca Sony sau Alpine) sau basii.
La difuzoare din gama de pret mediu...JBL e bun sa tipe, avand un sunet strident, stralucitor, exagerat si pe inalte si pe medii-joase. Din acest motiv, difuzoarele astea sunt cautate de cei ce prefera muzica "moderna" gen hip-hop. Pentru calitatea auditiei e preferabil sa se foloseasca DLS, Infinity, Hertz, Focal.
In ceea ce priveste subwooferele, nu recomand tuburile pt ca, datorita formei si elasticitatii, nu ofera control suficient difuzorului. Cea mai buna solutie in masinile hatchback este cutia in compresie (inchisa) de putere mare, sau cutia reflex.
Ar mai fi multe de povestit, dar am zis ca ma las de "sportul" asta cu muzica din anumite motive.