ABS

Scoala si biblioteca, tutoriale. Sau, cum sa...

Moderator: Echipa Tehnica

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 01-Iul-2008 10:36

mesersmith scrie:oare kiar atat de idioti sa fie milioanele de utilizatori care cumpara masini?

ai fi mirat sa aflii ca majoritatea habar nu au pe ce dau banii, si habar nu au cu adevarat nici de ce au ales modeul/marca respectiva. mai nou, pentru majoritatea conteaza cel mai mult limbarnita dealerului si laudele altora asupra modelului, plus reclamele.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 01-Iul-2008 15:19

mesersmith scrie:.
oare kiar atat de idioti sa fie milioanele de utilizatori care cumpara masini?

Ma indoiesc ca milioanele alea de utilizatori au fost intrebati daca vor sau nu ABS. Si presupunind ca i-ar fi intrebat cineva, sint convins ca multi dintre ei nu ar fi stiut ce-i ala ABS si ce face el ;)
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 01-Iul-2008 18:18

nu cred ca ati inteles intrebarea mea, care oricum, era f retorica...
intr-adevar, nici un dealer nu intreaba cumparatorul daca vrea sau nu abs...
totusi, ganditi-va ca nu ar fi avut cum sa se implemeteze atat de vast, la toate marcile, un produs care, daca ar fi fost nenecesar, datorita concurentei, unele firme ar fi putut sa explice inutilitatea acestuia si sa-l scoata, ba mai mult chiar, sa si incerce sa dovedeasca inutilitatea acestuia prin teste, imagini, reclame...
nu cred ca limbarnita unor sale-man-i a determinat vreodata implementarea unui gadget nou pe masini....
mbc: am presupus ca e normal sa crezi ceea ce spui, dar am zis sa te intreb ca sa fiu sigur, pt ca era cel putin pt mine, absolut incredibil ce spuneai in acel post....:P...totusi, de o asa mondiala teorie a conspiratiei nu am mai auzit de la experimentul philadelphia...:P
khan: intr-adevar, am uitat sa pun link-ul...
iata-l aici...
partea cu abs si esp am incercat-o si eu...si asa e...
fara esp, nu urci panta aia nici mort...
http://youtube.com/watch?v=JcQaHhSMGKM

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 01-Iul-2008 19:06

ok, doar ca noi vorbim strict de abs. testele sunt facute pe sistemul baga picioru-n frana, nu pe sistemul franeaza incet si controlat (abs). in legatura cu controlul tractiunii si esp nu m-am documentat prea bine, deci nu comentez.

Inca ceva: tipul nu a incercat din prima sa urce cu condusul incetutz etc pentru ca era, probabil altceva. nu pun la indoiala utilitatea esp-ului sau controlului tractiunii
Ultima oară modificat Mar 01-Iul-2008 19:37 de către mbc, modificat 1 dată în total.
"If in doubt, flat out!"

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 01-Iul-2008 19:13

mesersmith scrie:nu cred ca ati inteles intrebarea mea, care oricum, era f retorica...
intr-adevar, nici un dealer nu intreaba cumparatorul daca vrea sau nu abs...
totusi, ganditi-va ca nu ar fi avut cum sa se implemeteze atat de vast, la toate marcile, un produs care, daca ar fi fost nenecesar, datorita concurentei, unele firme ar fi putut sa explice inutilitatea acestuia si sa-l scoata, ba mai mult chiar, sa si incerce sa dovedeasca inutilitatea acestuia prin teste, imagini, reclame...
nu cred ca limbarnita unor sale-man-i a determinat vreodata implementarea unui gadget nou pe masini....
mbc: am presupus ca e normal sa crezi ceea ce spui, dar am zis sa te intreb ca sa fiu sigur, pt ca era cel putin pt mine, absolut incredibil ce spuneai in acel post....:P...totusi, de o asa mondiala teorie a conspiratiei nu am mai auzit de la experimentul philadelphia...:P
khan: intr-adevar, am uitat sa pun link-ul...
iata-l aici...

Ba da urci si fara ESP panta aia..ASR-ul te ajuta acolo nu ESP, si cum nu la toate marcile exista ESP+ASR, e improrpiuz spus ca te ajuta ESP(electronic Stability Program)

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 01-Iul-2008 22:33

mesersmith scrie:khan: intr-adevar, am uitat sa pun link-ul...
iata-l aici...

Cred ca vrei sa spui traction control.
Ei bine, asta iarna ma intorceam de la Bran via Piriul rece. La o panta ma abrupta un pic un BMW cu TC, dar si cu cauciucuri de iarna (ca si mine de altfel) nu a reusit deloc sa urce mai departe asa ca am fost ajutat sa faca cale intoarsa. Eu, cu vechitura din semnatura, am reusit sa urc, fiind doar putin impins.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Mie 02-Iul-2008 06:35

bmw-ul are dezavantajul clar pe timp de iarna: tractiune spate. oricate sisteme electronice ai pune, tot este in dezavantaj fata de o masina cu tractiune fata, sa nu mai vorbim fata de un 4x4. Repet: dezavantajul este strict pe perioada de iarna.
"If in doubt, flat out!"

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mie 02-Iul-2008 06:42

bmw-ul nu are nici un dezavantaj... :lol: ....decat poate ca e prea scumpa :lol:

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Mie 02-Iul-2008 07:12

Tractiunea spate ajuta la urcarea pantelor, pt ca se incarca suplimentar puntea spate
Eu zic ca BMW-ul nu a urcat din alt motiv: este o masina joasa, si probabil impingea zapada su spoilerul

Cat despre ABS: pana acum m-am descurcat si fara...mai putin cand am facut un accident acum vreo 8 ani :lol: (nu stiu/cred daca ABS-ul m-ar fi scos din incurcatura)

Insa la vehiculele comerciale ABS-ul este obligatoriu (cu cat mai grele cu atat mai obligatoriu); daca nu prin mijloace legale, cel putin dpdv tehnic

craso
pasionat

Mesajde craso » Mie 02-Iul-2008 09:22

Cred ca discutia asta cu ABS s-a lungit destul de mult. Este indiscutabil ca ABS-ul te ajuta sa eviti anumite obstacole cand franezi brusc nelasand rotile sa se blocheze si sa te duci sanie in cel sin fata ta ( lucru simtit pe pielea mea) acesta fiind si motivul pentru care a fost creat. In ceea ce priveste distanta de franare nu sunt sigur dar cred ca in cele mai multe cazuri cu ABS franezi mai bine decat fara. Faptul ca unora le place sa conduca fara ABS si sa simta senzatii tari e alta mancare de peste.

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Mie 02-Iul-2008 11:33

alexd scrie:bmw-ul nu are nici un dezavantaj... :lol:

sa vezi ce misto e cu bmw cand depasesti un camion, si din intamplare pe jos era putina balta.... sa simti cum iti taie alimentarea in plina accelerare, si din fata sa vina cardul de masini...

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 02-Iul-2008 13:06

Si daca ai avea tractiune nu ar fi acelasi lucru? de ce crezi ca doar la propulsie s-ar intampla asta?
Daca eu am 300CP tractiune, si 100 de sisteme de siguranta, nu se intampla acelasi lucru? :lol:

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Mie 02-Iul-2008 22:51

fata e mai grea si pierde aderenta mai greu in balti, pete de ulei m etc, pe cand cu spatele e altceva... oricum, n uma refeream atat de mult la bmw, cat am vrut sa subliniez ceva despre marele ASC sau cum se mai cheama la alte masini. ideea este ca e bun sistemul, dar exista situatii in care poate sa si dauneze, cum a fost cea de mai sus.
daca ai 300 de cai, nu ai ce sa cauti cu ei pe fata; la puterea aia iti cam trebuie integrala. de pe la 200 de cai in sus, nu este indicata tractiunea fata.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Joi 03-Iul-2008 06:38

sa nu se inteleaga gresit: imi plac bmw-urile si consider ca este cam singura masina germana care mai merita atentie (no offense). Dar am vazut destule situatii in care iarna pe putin zapada bmw-ului ii fugea spatele in toate directiile. controlabil bineinteles, poate pentru ca avea tot felul de sisteme de siguranta.
"If in doubt, flat out!"

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Joi 03-Iul-2008 12:21

hai sa incheiem aici ca am inceput sa batem campii rau de tot, si oricum nu rezolvam nimic... cine nu vrea abs, ii scoate siguranta si gata :lol:

Înapoi la “Tips/Tricks”