Tehnici de pilotaj...setari ale masinii...
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Mai conteaza foarte mult si unde este puntea motrice: in fata sau in spate!
La o masina cu tractiune spate, in nici un caz comportamentul supravirator nu se corecteaza prin acceleratie
Aici sint avantajate masinile cu tractiune fata (evident, cel mai bine e 4x4). Comportamentul subvirator se corecteaza prin frina, cel supravirator prin acceleratie. Masinile cu tractiune spate sint mai greu de condus si eu unul fug de ele.
Sa mai amintim ca Citroen au fost printre primii care au promovat tractiunea fata (de unde si denumirea de Traction Avant).
La o masina cu tractiune spate, in nici un caz comportamentul supravirator nu se corecteaza prin acceleratie

Aici sint avantajate masinile cu tractiune fata (evident, cel mai bine e 4x4). Comportamentul subvirator se corecteaza prin frina, cel supravirator prin acceleratie. Masinile cu tractiune spate sint mai greu de condus si eu unul fug de ele.
Sa mai amintim ca Citroen au fost printre primii care au promovat tractiunea fata (de unde si denumirea de Traction Avant).
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- nicum
- Moderator
Adytzu, BX-ul meu are printre cele mai moi suspensii... doar draku are suspensia fata mai moale ca mine.... iti dai seama ca nu puteam sa fac ca Andrei (khan) sa iau acele de par cu 90 la ora... Eu sint mare amator de confort, deci mi-am setat masina asa 

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- White Wizard
- pasionat
- nicum
- Moderator
Puntea spate la C4 e un mare regres fata de Xsara. Sa le luam pe rind:
- la Xsara: suspensie independenta, cu puntea spate autoviratoare (rotile se misca cu un unghi de citeva grade) de unde rezulta o stabilitate deosebita in curbe
- la C4: suspensie semi-independenta, chiar daca ei zic ca e independenta. Pentru cine are dubii, il invit sa arunce o privire la cele doua punti la o urmatoare intilnire. Mai mult decit atit la C4 puntea spate e foarte zgomotoasa
- la Xsara: suspensie independenta, cu puntea spate autoviratoare (rotile se misca cu un unghi de citeva grade) de unde rezulta o stabilitate deosebita in curbe
- la C4: suspensie semi-independenta, chiar daca ei zic ca e independenta. Pentru cine are dubii, il invit sa arunce o privire la cele doua punti la o urmatoare intilnire. Mai mult decit atit la C4 puntea spate e foarte zgomotoasa
[/quote]. Mai mult decit atit la C4 puntea spate e foarte zgomotoasa
Asa este! In cei 15.000km pe care i-am facut pana acum,asta e lucrul care m-a deranjat cel mai tare.
Problema e ca nu stiu daca exista vre-o rezolvare(in afara de a face astia toate drumurile ca-n palma)!

Ultima oară modificat Lun 05-Dec-2005 13:39 de către m.s., modificat 1 dată în total.
Asigura o forta de franare controlata pe fiecare roata in parte, astfel incat masina sa n-o ia razna. Adica, daca pui o frana si una din roti e pe nisip, sa zicem, forta de franare e astfel distribuita pe roti incat masina n-ar trebui sa se abata de la traiectorie (bineinteles, mai intervine si ABS-ul).