Deci la OMV te duci la spalatorie, cumperi un Jeton , prin care il introduci in aparat! Acolo, in dreptul aparatului, ai 4 butoane: Lipezire, Sampon, Ceara, Uscare cu Ceara (sau ceva de genu) ... In 4 minute ai dreptul sa folosesti toate programele, dar nu ai timp sa o faci calumea!
Daca masina nu are noroi, si are doar praf gros pe ea, poti folosi Limpezire! In 4 minute ai timp suficient sa o cureti calumea!
Nu stiu ce e asa greu sa dai 12 lei pe saptamana! ???
Si eu daca am praf pe masina, cat de mic, eu nu ies cu masina! Iau Fiat-ul! E chestie de feeling! C4 e masinuta de plimbare!
PS: Daca va zic ca pe Fiat il spal in fiecare zi, ma credeti?? ..Nu de alta, dar am 2 spalari - int-ext, de la firma, la spalatorie, si am si spalatorie in firma (acolo o spal eu!)
Spalatul masinii
Moderator: Echipa Tehnica
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]
Cred ca cel mai bine ar fi ca masina sa fie spalata cu solutii profesionale si care nu ataca diversele componente ale masinii (detartrantul pe jante in afara ca distruge anvelopa, distruge si janta pentru ca are in compozitie acizi foarte puternici).
Parerea mea este ca daca cineva tine mult la masina sa, ar putea macar o data pe luna sa sacrifice 17 RON sa o spele cum trebuie intr-o spalatorie care foloseste astfel de solutii.
Parerea mea este ca daca cineva tine mult la masina sa, ar putea macar o data pe luna sa sacrifice 17 RON sa o spele cum trebuie intr-o spalatorie care foloseste astfel de solutii.
alexd scrie:in nici un caz cu tix, rivex sau bonux color...
exista in comert sampoane auto cu ceara, fara,...dupa buget. dai cu buretele dupa ce ai umezit masina, respecti proportiile indicate de instructiunile de utilizare ale samponului, apoi clatesti cu apa din belsug. se sterge cu piele sintetica sau naturala, in lipsa de astea 2 se achita bine de aceasta treaba si o pereche de izmene flausate...bineinteles, scoase din uzul zilnic.
Cel mai bine e sa mergi la o spalatorie si sa ceri sa ti se trateze masina cu ceara lichida(aprox 4 RON).....sau sa-ti cumperi din comert un astfel de produs, care este antistatic.
hmmm, sunt dator cu hint-ul...
eu recomand de la turtle wax ceara aceea vascoasa numita color restorer. Dati cu aia dupa ce ati spalat masina cu un sampon calitativ. Ceara costa vreo 300 de mii max. si e ok pentru doua ceruiri la un c4
Dupa ce se usuca masina (stergeti cu piele de caprioara) aplicati cu o carpa moale ceara, in asa fel incat sa ramana o pelicula subtire pe masina. Nu tratati toata suprafata odata. Cand se usuca devine alba, asteptati sa se usuce complet. Cand e uscata complet stergeti ceara apasand usor cu pielea de caprioara. Ceara o sa cada complet. Repetati operatiunea pe toata suprafata masinii. Dupa ce terminati puneti jetul pe masina si spalati-o inca o data pentru ca ramane destul de grasa, apoi stergeti-o cu pielea de caprioara.
La doua saptamani dupa chestia asta, pentru cine doreste dati-o cu ceara pasta (se gaseste tot de la turtle wax) intr-o cutie de tipul celei de margarina. Are insa un burete pentru aplicare, pretul de aprox. 300 de mii cutia, va ajunge cutia, no problem.
Ca hinturi: nu dati cu ceara peste plastice!
Ceruirea cu ceara vascoasa se face o data pe sezon, pe cand cea cu pasta (cutia de margarina ) se face de doua ori pe an.
Ceea ce spune colegul nostru cu 4 RON este ceruire cu ceara lichida.. aia e alta mancare de peshte... se da chiar la fiecare spalare, nu are caracter abraziv deloc, e super recomandata, se gaseste dupa cum am mai aratat la ma-fra pentru cine nu vrea sa dea 300 de mii pentru ea, aia se da cu un fas fas luat de la orice chestie de spalat geamuri cand o terminati.
O ceruire cum trebe costa nu chiar ca un polishat, insa tot va duce la 1-2 mil. Daca nu credeti ca reusiti ori mai intrebati ca sunt pe aici, ori mergeti la o spalatorie specializata, era chiar una pe aici cu nu shtiu ce styling.
eu recomand de la turtle wax ceara aceea vascoasa numita color restorer. Dati cu aia dupa ce ati spalat masina cu un sampon calitativ. Ceara costa vreo 300 de mii max. si e ok pentru doua ceruiri la un c4
Dupa ce se usuca masina (stergeti cu piele de caprioara) aplicati cu o carpa moale ceara, in asa fel incat sa ramana o pelicula subtire pe masina. Nu tratati toata suprafata odata. Cand se usuca devine alba, asteptati sa se usuce complet. Cand e uscata complet stergeti ceara apasand usor cu pielea de caprioara. Ceara o sa cada complet. Repetati operatiunea pe toata suprafata masinii. Dupa ce terminati puneti jetul pe masina si spalati-o inca o data pentru ca ramane destul de grasa, apoi stergeti-o cu pielea de caprioara.
La doua saptamani dupa chestia asta, pentru cine doreste dati-o cu ceara pasta (se gaseste tot de la turtle wax) intr-o cutie de tipul celei de margarina. Are insa un burete pentru aplicare, pretul de aprox. 300 de mii cutia, va ajunge cutia, no problem.
Ca hinturi: nu dati cu ceara peste plastice!
Ceruirea cu ceara vascoasa se face o data pe sezon, pe cand cea cu pasta (cutia de margarina ) se face de doua ori pe an.
Ceea ce spune colegul nostru cu 4 RON este ceruire cu ceara lichida.. aia e alta mancare de peshte... se da chiar la fiecare spalare, nu are caracter abraziv deloc, e super recomandata, se gaseste dupa cum am mai aratat la ma-fra pentru cine nu vrea sa dea 300 de mii pentru ea, aia se da cu un fas fas luat de la orice chestie de spalat geamuri cand o terminati.
O ceruire cum trebe costa nu chiar ca un polishat, insa tot va duce la 1-2 mil. Daca nu credeti ca reusiti ori mai intrebati ca sunt pe aici, ori mergeti la o spalatorie specializata, era chiar una pe aici cu nu shtiu ce styling.
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
- Alex Motan
- pasionat
In principiu merge, cutia e acoperita din fabrica... Eu unul nu prea l-as spala! Cine stie...
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]
eu nu vin sa imping! am zis!!!
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
zgarieturi
salut.stie cineva cum pot fi acoperite zgarieturile.am incercat cu polish dar am observat ca mai rau le scoate in evidenta.
Re: zgarieturi
emil scrie:salut.stie cineva cum pot fi acoperite zgarieturile.am incercat cu polish dar am observat ca mai rau le scoate in evidenta.
Zgarieturile nu pot fi acoperite decat cel mult temporar cu un polish din hypermarket cu ceara. Daca vrei sa scapi definitiv de ele, tot la polish-ul profesional ajungi.