Sistemele audio din masinile noastre!

Scoala si biblioteca, tutoriale. Sau, cum sa...

Moderator: Echipa Tehnica

phantom390
simpatizant

Mesajde phantom390 » Vin 23-Iun-2006 14:48

mersi mersi la amandoi...sunteti tatici 8)

o sa astept si clarioanele astea noi dar ma duc sa vad cum se aude alpine-ul recomandat de @White Wizard ... :)
acum stie careva care este smecheria cu boxele astea conice?? exista vreun boost de performanta pe spate daca iau boxe conice fata de cele clasice rotunde?
_/\_ negru onyx metalizat_/\_

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Vin 23-Iun-2006 15:06

Mie, personal, nu-mi plac Alpine. Au sunetul prea ascutit si metalic. Bineinteles, ca un rol important au si boxele si genul de muzica ascultat.
Eu raman tot pe Clarion sau, Pioneer. Asta pt. calitate medie. Daca vrei performanta, treci pe la o firma de tuning audio. Deja vorbim, insa, de alte "scule" si la alte preturi.
Ultima oară modificat Vin 23-Iun-2006 21:49 de către adytzu, modificat 1 dată în total.

phantom390
simpatizant

Mesajde phantom390 » Vin 23-Iun-2006 15:13

din fericire nu sunt un pretentios si nici nu-mi dau banii afara din buzunare..deci pe la tunning audio sigur nu trec :roll:

acum ma uit si putin la design..sa se integreze cat de cat cu bordul (negru). cred ca cel mai bine este sa ma duc sa le si aud putin
_/\_ negru onyx metalizat_/\_

tgyby
pasionat

Mesajde tgyby » Sâm 24-Iun-2006 17:23

Iti sugerez sa te "uiti" si la JBL! :lol:

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Sâm 24-Iun-2006 19:53

@tgyby observ ca esti multumit de jlb :D , e alegera f buna

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 19-Iul-2006 19:59

hmmm, dar un Hertz DIECI cu un head unit bun ce are? :lol:
Ca Energy inteleg, sunt si portocalii si cam scumputze (si cu pretentii de ampliff) :P .
Cosmin
high energy music expression

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Mie 26-Iul-2006 21:03

Pentru un c5 break (4 difuzoare de 16 cm in usi, 2 tweetere pe bord nimic la spate) ce difuzoare as putea pune (eventual si un woofer cu un amplif si un condensator)? Ma intereseaza atat inalte clare si puternice cat si bass cat mai profund.

Am un cd changer clarion venit cu masina, si as vrea sa-l pastrez daca se va dovedi sa se aude bine pe noile boxe.

dj01fad daca ai o oferta buna da-mi un pm, nu ma deranjeaza sa fac un drum in Craiova pentru ceva de calitate. Dar pot veni numai in weekend, sambata sau duminica.

marius_eugen
just curious

Mesajde marius_eugen » Vin 11-Aug-2006 12:31

Eu va recomand MP3-urile Clarion . Sunetul si puterea sunt super . Singurul punct negativ ar putea fi ca sunt urate cu spume . Mie nu-mi pare rau de alegerea facuta . Eu am HU Clarion 588 parca ( 4 x 52 mosfet , telecomanda , 2 iesiri neamplificate , o intrare ... se schimba si culorile interfetei ) + 2 x 40 w Jensen pe fata - in usi ( 13 cm - 2 cai ) + 2 twetere ( fata - pe stalpi ) + 2 x 60 w Jensen 6x9 + amplif 2x120w ( cu mosfet ) + condensator 1 F Pile + Subwoofer Jensen 450 W ( trapezoidal , cu plexiglas + leduri ) + doua filtre Clarion pe fata pentru boxe si twetere . Sunt multumit cum se aude pentru banii investiti . Mentionez ca masina am insonorizat-o usile fata , pedalier , portbagaj complet si hayon .
Sfatul meu : ganditi-va de la inceput cu ce schimbari incepeti si la ce performanta vreti sa ajungeti !!! O buna alegere ar fi sa incepeti cu HU-ul , apoi cu sistem boxe fata . Apoi vedeti daca vrei boxe amplificate pentru spate sau normale . In cazul boxelor amplificate va ganditi si la un amplificator care sa tina acele boxe + un subwoofer daca doriti asa ceva . Cablajul conteaza fosrte mult si sa nu mergeti pe improvizatii pentru ca mai devreme sau mai tarziu vre-o "bucurie" tot se va intampla , astfel incat nu va zgarciti ca este vorba despre siguranta voastra si a masinii dragi . Apoi faceti socoteala si de un condensator . In principiu orice statie are nevoie de un condensator pentur o viata mai lunga a bateriei . Si eu am zis ca nu e necesar , dar dupa cateva zile am vazut ca basul nu se mai auzea la fel si cand dadeam mai tare cu basul imi varia relantiul . Dupa instalarea condensatorului nu am mai avut astfel de probleme si stau linistit ca vad si voltajul in baterie cand ascult muzica in aer liber mai tare . Altceva ... vad ca vorbiti de muzica , dar nu si de insonorizarea masinii ... oare credeti ca veti avea calitate buna a sunetului fara a izola vibratiile si zdranganelile tablelor si a altor zgomote neplacute ?

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 11-Aug-2006 14:44

Cred ca ai dxz 558, exact ca al meu, si la mine merge foarte prost ejectarea...De auzit se aude bine, dar nu are iesire pentru subwoofer.
De unde l-ai luat pe al tau?
Cosmin

motor
simpatizant

Mesajde motor » Dum 17-Sep-2006 23:56

o bucata amp blaupunkt 750W
subwoofer
2 x jbl(ovale, 4X9) cate 100W
se aude cat sa ma gadile la ureche. si cand stau la 10m de masina :))

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 18-Sep-2006 00:14

hmmm, tu-ti pui muzica sa o auzi pe strada sau in masina? :twisted:
eu ma gandesc sa-i insonorizez si usile pe spate, si apoi niste fete de usi custom, ca tot am butoanele de la geamuri pe consola...dar mai dureaza sa trec de la faza de proiect la executie :) .
Cosmin

tgyby
pasionat

Mesajde tgyby » Lun 18-Sep-2006 20:55

intradevar este importanta marca audio ce o montezi in masina...dar si mai important este ca locul unde se moteaza sa fie bine capitonat, captusit, pentru ca altfel o sa se auda un sunet metalic de boxe gen "panascanic" :D...
de aceea pentru o sonorizare mai buna m-am gandit sa imi cumpar un fel de folie de PVC de culoare alba si mai groasa de 5 milimetri(un fel de spuma presata) pe care o voi pune pe usi sub materialul care cu care sunt capitonate usile, in primul rand sunt sigur ca voi avea o captusire fonica mai buna si un transfer termic mai avantajos iarna :D...si un sound de calitate ;)

jjoonnyy
simpatizant

sunet

Mesajde jjoonnyy » Lun 18-Sep-2006 23:07

eu pe masina am jbl in fata, magazie de cd clarion, o statie in spate astea cred ca sunt din fabrica, insa nu sunt foarte multumit, daca-l dau mai tare imi tremura usile si nu se mai aude bine... un sfat ceva???

tgyby
pasionat

Re: sunet

Mesajde tgyby » Mar 19-Sep-2006 09:38

jjoonnyy scrie:eu pe masina am jbl in fata, magazie de cd clarion, o statie in spate astea cred ca sunt din fabrica, insa nu sunt foarte multumit, daca-l dau mai tare imi tremura usile si nu se mai aude bine... un sfat ceva???

pai la ce masina vad ca ai in semnatura....:D..nu ar trebui sa se produca vibratii...este posibil ca boxele sa nu fie bine fixate in suportul lor si aiba un pic de joc sau locul unde sunt montate sa fie flexibil si se atinge de portiera si se probuc vibratii...dar poate boxele de pe fata sunt mai mici ca puterea scoasa de cd-player

jjoonnyy
simpatizant

boxe

Mesajde jjoonnyy » Mar 19-Sep-2006 09:45

pai cred ca puterea scoasa e prea mare pentru ca ti-am zis ca sunt toate clarion, ce nu stiu este daca sunt standard de la citroen ca am vazut ca ei au un pachet cu boxe jbl, iar in spate am o statie. nu am cd player ca in fata in loc de cd are telefon, nu am decat radio si controlerul pentru magazie si telefonul, care sunt legate la display-ul de navigatie. daca sunt standard m-ar interesa daca mai pot sa pun pe usile din spate niste jbl-uri, sau in alta parte.

Înapoi la “Tips/Tricks”