Spalatul masinii

Scoala si biblioteca, tutoriale. Sau, cum sa...

Moderator: Echipa Tehnica

rufusgti
pasionat

Mesajde rufusgti » Vin 08-Dec-2006 19:48

Orice motor modern se poate spala fara grija!!! Toate mufele de la instalatia electrica au garnituri de etansare sa ca......nu este nici un pericol de impins masina. In Franta si Germania se spala f. des motoarele , din acest motiv arata asa bine si dupa 5 ani.
Eu imi spal motorul odata la 3 luni si dau si bacsis sa-l spele cu simt de raspundere si niciodata nu am avut probleme! :D
Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Vin 08-Dec-2006 20:33

Eu de cand am spalat motorul NU mai am .....sirena la alarma !!! :( :( , era sirena smechera cu backup :(

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Vin 08-Dec-2006 21:36

Matrixu scrie:Nu e mai bine de finlandezii astia, ca la ei nu exista decat 2 spalatorii mari si late in tot Helsinkiul si alea automate :shock: ...
Au scapat de o grija...spalatul masinii, care nu stiu cum se face dar nu prea se murdareste pe aici :lol:

tu faci caterinca de noi? Sau orasu e asa de mic? :roll:
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 08-Dec-2006 21:45

Nu fac misto, si orasul nu e mic deloc, cu tot cu suburbii e mai mare decat Bucurestiul, dar e fff rasfirat.
Nu exista spalatorii decat la benzinarii atat..care sunt 2 mari si late. :lol:
La o populatie de 800 000 oameni cate spalatorii sa fie?considerand ca trei sferturi mergu cu autobuze si biciclete :D.

keos
pasionat

Mesajde keos » Dum 29-Apr-2007 11:36

Adrian scrie:Deci la OMV te duci la spalatorie, cumperi un Jeton , prin care il introduci in aparat! Acolo, in dreptul aparatului, ai 4 butoane: Lipezire, Sampon, Ceara, Uscare cu Ceara (sau ceva de genu) ... In 4 minute ai dreptul sa folosesti toate programele, dar nu ai timp sa o faci calumea!
Daca masina nu are noroi, si are doar praf gros pe ea, poti folosi Limpezire! In 4 minute ai timp suficient sa o cureti calumea!

Nu stiu ce e asa greu sa dai 12 lei pe saptamana! ???
Si eu daca am praf pe masina, cat de mic, eu nu ies cu masina! Iau Fiat-ul! E chestie de feeling! C4 e masinuta de plimbare!

PS: Daca va zic ca pe Fiat il spal in fiecare zi, ma credeti?? :lol: ..Nu de alta, dar am 2 spalari - int-ext, de la firma, la spalatorie, si am si spalatorie in firma (acolo o spal eu!)

Deci pana la urma o speli la spalatori sau la jetoane ???

cristian.ene
simpatizant

Mesajde cristian.ene » Lun 01-Iun-2009 09:00

Eu am facut urmatoare investitie,... una bucata karcher, *cred ca asa se scrie... am dat in jur de 2 mil pe el parca...
In ceea ce priveste detergentul.... PUR de vase... spala SUPER, degresant, etc.

Merge de n-ai treaba!

Asa sunt eu.. mai iconom :), plus ca stau la curte.

Pentru spalatorul de parbriz,... pe timp de vara, tancul de apa... full si un capacel, din acelasi pur,...impotriva insectelor bushite de parbriz. PARFUM!

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 01-Iun-2009 09:32

Ar fi interesant ca fiecare sa isi dea cu parerea ce solutie a fost mai buna pentru insectele busite pe parbriz. Le consider o problema si singura solutie pe care am gasit-o este stergatorul din benzinarii, mult frecat si multa apa..poate exista insa solutii mai simple.
Solutie eficienta de spalat parbrizul eficienta impotriva insectelor eu nu am gasit (adica sa stearga foarte bine doar prin stropire si folosirea stergatoarelor de parbriz.
Motorul se spala odata pe an, primavara - este o recomandare ce apare intr-o carte tehnica.
Iar caroseria, periodic, macar odata pe luna, preferabil cu apa de ploaie si un detergent neutru. Este important sa fie indepartat guano de pasari, iar crustele mari de noroi imediat ce apar.
Polisarea masinii dupa spalare si ceruirea masinii trimestrial contribuie la o mai buna intretinere a vopselei.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Spalatul masinii

Mesajde toro » Lun 01-Iun-2009 13:50

Spalatul auto este ca si la om. Te-ai murdarit ....te speli !!! Dar masina o speli cu wap-ul( daca detii sau perie cu par) si cu un sampon cu Carnauba (pt. luciu) Ceruirea o faci de fiecare data cand speli masina si ceara sa fie tot cu carnauba ( extract natural din plante exotice si petrol ). Motorul se curata pulverizand o solutie cu petrol ( spray ) Delta-Sol MF sau detergentul ecologic Super 10-GNLD.( a se citi prospectul prod.) In rest...Spor la munca ( scuze !!! si la banii :wink: )
Peace on earth ... War under the blanket !

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Spalatul masinii

Mesajde toro » Lun 01-Iun-2009 13:59

Autoturismul NU se spala cu altii detergenti ca : Pur ...Axion...dero etc. !!!! La 1-2-3 spalarii iese bine.. esti fericit !!! DAR ... dupa mai multe spalariii vopseaua (lacul) devine mat si cu urme. Si marea fericire vine cand vopsitorul i-ti cere pe manopera c.c.a 1000 euro .
Peace on earth ... War under the blanket !

Înapoi la “Tips/Tricks”