Cauciucuri pentru masina noastra!!!

Scoala si biblioteca, tutoriale. Sau, cum sa...

Moderator: Echipa Tehnica

prafuit
pasionat

Cauciucuri pentru masina noastra!!!

Mesajde prafuit » Vin 19-Aug-2005 09:46

Ce cauciucuri credeti ca ar fi potrivite pentru Citroen-uri?
Stiu ca este indicat sa se foloseasca cele pentru sezoane diferite si nu all seasons, dar din economie (deh traim intr-o tara in curs de dezvoltare de vreo 30-50 de ani incoace) suntem nevoiti.
Nu trebuie considerat ca reclama, dar vreau sa stiu ce marca de cauciucuri ar fi mai potrivita pt masinile mele/noastre. Daca aveti sugestii va rog sa le si argumentati, fie ca aceste argumente sunt tehnicile de marketing, fie ca sunt pareri personale probate pe pielea voastra!

Multumesc anticipat!

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Vin 19-Aug-2005 10:43

Eu am votat clar pentru sezoniere. Am mers prima iarna cu cauciucurile de vara si, dupa ce era sa daram poarta la o unitate militara, am hotarat ca e bine sa iau si un set de gume de iarna.
Referitor la marca: ideale ar fi, din pct. meu de vedere, Michelin Pilot Primacy pt. vara si Michelin Pilot Alpin pt. iarna.
Deocamdata le am doar pe cele de vara (asa a venit echipata). Pentru iarna mi-am luat Alpin (fara Pilot).
Nu o sa ma credeti, dar sunt mai multumit de Kleber Crisalp HP (care e divizia ieftina de la Michelin) pe care le am pe Cielo de la munca. Mi s-au parut mult mai stabile si mai ferme in conditiile iernii care a trecut.

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Vin 19-Aug-2005 14:03

De ani buni merg numai cu cauciucuri de sezon. Dupa parerea mea investitia nu este extraordinar de mare si avantajele sunt multiple:

-poti folosi jante de aliaj si anvelope cu sectiune joasa vara pentru a imbunatati tinuta de drum si franarea mai ales in cazul unui condus mai "sportiv" pe cand iarna folosesti jante de tabla cu cauciucuri mai inalte si subtiri pentru a mari aderenta pe zapada si mazga.
Spre exemplu, eu folosesc 195/50X15 vara si 165/70X14 iarna

-anvelopele speciale de iarna au in compozitie compusi ce nu permit intarirea cauciucului la temperaturi scazute, de aici rezultand o aderenta sporita. Nu stiu cati cunosc, dar anvelopele speciale de vara (in special cele de viteza) sunt concepute pentru a fi folosite la temperaturi mai mari de 7grdC! Daca se coboara sub aceasta valoare, cauciucul se intareste de parca ar fi facut din plastic.

Partea proasta e ca anvelopa "all seasons" nu poate intruni criteriile de performanta maxima in nici o circumstanta. Vara nu ofera aderenta si se uzeaza rapid iar iarna e jale cu ele.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 22-Aug-2005 10:40

Am votat pt sezoniere, ca unul care merge cu aceleasi cauciucuri indiferent de anotimp :wink: Si tocmai pentru ca merg asa am constatat ca in conditii extreme cauciucurile astea nu sint cele mai buen si ar trebui unele specializate. Astfel:
- iarna frinele lasa de dorit, datorita lipsei aderentei
- vara pe caldura mare, cauciucurile scirtie foarte repede
- pe ploaie trebuie sa am grija sa nu aqua-planez
- etc.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Lun 22-Aug-2005 11:17

Frumos!!! Dar marcile pe care le recomandati??? Am auzit niste zvonuri ca TOYO sau Yokohama (asiaticele) ar fi foarte competitive si ce ofera Michelin sau Bridgestone sunt cam slabute!

Ford_V6
pasionat

Mesajde Ford_V6 » Mar 23-Aug-2005 22:20

o pereche de Toyo e posibil sa valoreze cat jumate de BX sau CX :cry: :cry: :cry: :cry:

eu va recomand cu caldura Vredestein . . .sunt super bune si relativ ieftine.

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Sâm 01-Apr-2006 21:53

am avut o pereche de TOYO 195/65 R13 de vara pe opel cu care am mers 3 ani si erau achizitionate SH ieftin! pe vremea aceea nu shtiam cine este TOYO shi, spre norokul meu nici cei care le vindeau !
pana acum din toate cele ce am folosit pot zice asha:
vara TOYO nota 10 cu felicitari (in 3 ani fara pana fara deformarea insertiei la viteze >180km/h)
iarna Continental 175/70 R13 nota 10 (ramau super bine, spatii mari intre rizuri !)
parerea mea !
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Dum 02-Apr-2006 12:05

am votat sezoniere , ptr ca am folosit anvelote de vara si de iarna si anvelope all season si am vazut ca e diferenta de la cer la pamanT !!

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Dum 02-Apr-2006 12:37

Sezoniere. Cauciucurile AllSeasons sunt un compromis care la clima noastra nu cred ca sunt cea mai buna alegere - intr-o tara cu o clima mai rece si cu diferente mai mici intre iarna/vara probabil ca ar fi foarte bune.
Legat de preturi, o pereche de caucucuri de iarna + una de vara sunt mai scumpe ca o pereche AllSeasons, insa diferenta nu este foarte mare, pt ca un cauciuc AllSeasons este, in medie cu 50% mai scump decat un cauciuc sezonier.
Fun Citroen

maximus
pasionat

Mesajde maximus » Dum 02-Apr-2006 13:27

michelin energy 3 vara super ok

global winter (divizia CONTINENTAL) iarna la fel sunt super ok , stabilitate ,aderenta frane bune dar trebuiesc schimbate imediat cum vine caldura + 15 grade altfel ridica consumul masini
CITROEN C3 1.1i (vandut).
HYUNDAI ACCENT 1.5 CRDI 110CP.
OPEL COMBO 1.7 DTI 75 CP.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 02-Apr-2006 13:36

am votat sezoniere: daca folosesti un set de amvelope all seasons nu poti sa te bucuri de toate performantele masinii si mai trebuie sa fi si grijuliu mai ales iarna (dezastru); in schimb daca se folosesc amvelope sezoniere, cele doua seturi vor rezista in orice caz mai mult decit un set all seasonz (cel putin dublu), si mai este de luat in considerare si faptul ca eventualele jante de aliaj folosite vara vor fi protejate pe timpul iernii. in concluzie nu se poate vobi de o cheltuiala mai mare, ci chiar de o economie. eu folosesc sezoniere si am observat ca este mai convenabil din mai multe puncte de vedere.

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Dum 02-Apr-2006 17:03

Eu m-am incaltat muschetarul cel mare cu niste samuray = TOYO, atat de iarna cat si de vara. De acum vreo 3 ani nu ma mai cramponez de micul tanculet ;)

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Mie 19-Apr-2006 15:33

tot sezoniere, normal .... cu tot cu amendamentul facut mai sus ca ar fi indicat chiar si un set de jenti special pentru fiecare! investitie ori neinvestitie cand iti place sa rulezi cu peste 120km/h indiferent ca e iarna sau vara trebuie sa platesti pentru stabilitate si confort. imi aduc aminte ca tata la dacie avea doar un set de cauciucuri (si eventual lanturi in ierni mai grele) dar nici nu trecea de 90 la ora.

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Joi 20-Apr-2006 11:10

Aici e vorba de bani , ptr ca sunt convins ca daca ne`ar fi dat afara banii din casa toti ne`am fi luat sezonul si cauciucurile , fara discutie !!
Mi`as fi luat niste jante de 17 si super pneuri - vara si niste jante (eventual din otel ) de 15 +pneuri - ptr iarna .
Sunt foarte putin cei care cu toate ca au bani DIN COMODITATE nu isi cumpara pneuri de vara si pneuri de iarna !!

Totul tine de banii din buzunar !! ( my opinion)

apavie
just curious

Mesajde apavie » Mar 02-Mai-2006 18:19

dupa mine cel mai bun raport pret calitate le ofera cauciucurile nokian. nu tre sa platesti o firma pentru rezultate foarte bune.

Înapoi la “Tips/Tricks”