Citroen DS cea mai frumoasĂŁ maÂşinĂŁ din lume

Zvonuri si noutati despre informatiile prezentate de Citroën

Moderator: Echipa Tehnica

NOS_feratu
pasionat
Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi

Mesajde NOS_feratu » Mie 11-Feb-2009 10:02

bogdan78 scrie:Fiat Panda este o masina practica si la un pret rezonabil. Cred ca nu a fost in intentia nimanui sa o faca si frumoasa.
Cred ca exista maisini mai frumoase decat DS si mai urate decat Panda. dar este chestie de gust, si este foare bine sa avem pareri diferite. Cum ar fi sa iubim toti aceiasi fata :D

ai perfecta dreptate... dar daca nu ai facut-o frumoasa, NU trece in portofoliu ca ai proiectat look-ul ei cand vorbesti de masini ca DS... corect?
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mie 11-Feb-2009 10:38

da, poate nu o fi trecut chiar designul. Fiat doreste mereu lucrul asta. Spre exemplu se lauda peste tot ca fiat albea a fost desenat de giugiaro, la fel spune si chevrolet de kalos :). Astea doua sunt masini uratele (desi mie imi place botul la fiata albea modelul vechi-pe care il si am), nu este ceva cu care sa te lauzi, dar face bine la marketing pentru firma producatoare si ies banutii.
Apropos, ca sa fim on topic, cine a proiectat DS-ul..exista un nume, sau a fost o echipa?

NOS_feratu
pasionat
Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi

Mesajde NOS_feratu » Mie 11-Feb-2009 11:21

"Citroen DS a fost desenat de Flaminio Bertoni si a fost lansat pe piata in 1955. Numele sau provine din francezul "DĂŠesse" (Zeita), formele sale futuriste atragand simpatia tuturor criticilor vremii. In cei 20 de ani de cariera, Citroen DS a atras 1.5 milioane de cumparatori, acestia fiind atrasi nu doar de formele masinii, ci si de solutiile tehnice remarcabile pentru acea perioada: suspensie complexa pneumatica, servodirectie, ambreiaj si frane de top. de altfel, repertoriul tehnic al lui Citroen DS a transformat modelul francez intr-un cosmar pentru mecanici, care se loveau de reale probleme atunci cand erau nevoiti sa il repare."

citat din automarket.ro "top 10 oficial: cele mai frumoase masini din istorie"
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)

... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 11-Feb-2009 11:39

mai sunt masini care sunt frumoase, dar aici este vorba si de impactul pe care l-a avut la vremea cand a aparut. uitati-va la c6, care totusi pe langa faptul ca a fost declarata intr-un top englezesc cea mai urata masina, nu a reusit sa aiba impactul pe care l-a avut cx-ul la vremea lui. totusi, mie ds-ul nu mi se pare extrem de frumos, cx-ul mi-a placut mult mai mult... iar despre acel jaguar.... nu imi place deloc. dar, pana la urma este chestiune de gusturi.

cv2adi
pasionat
Masina: Citroen Traction avant 15 six
2: Citroen DS
3: Citroen CX

Mesajde cv2adi » Joi 19-Feb-2009 20:29

DS-ul nu degeaba a cistigat titlul de cea mai frumoasĂĄ-eu a-si zice mai degrabĂĄ armonioasĂĄ caroserie-dupĂĄ formĂĄ,dar in 2000 a terminat pe topul locului 2 la concursul masina secolului si a luat locul 1 la capitolul cea mai genialĂĄ proiectare inginerascĂĄ a secolului.Pe locul 2 a fost desemnatĂĄ aeronav Boeing 767.
Eu care folosesc de mai bine de 7 bani DS-ul la uz cotidian,sustin chiar cĂĄ e pra putin ceea ce a gistigat pe parcursul anilor....e o masinĂĄ de un confort inimaginabil pt cei care conduc autoturisme ale zilelor noastre .Nu se poate compara aproape cu nici un autoturism existent pe drumuri acum,chiear si in perioada sa de fabricatie a stirnit nenumĂĄrate impacte intre ziaristii vremii masina avind intr-adevĂĄr calitĂĄti deosebite.Mii de multumiri lui Bertoni,Paul Mages,Andre LĂŠfebvrĂŠ,si tuturor proiectantilor care n-au lĂĄsat in mostenire o asenenea
perlĂĄ tehnicĂĄ fĂĄrĂĄ pereche.Sper sĂĄ ajung la Odorhei cu un exemplar,acolo sper sĂĄ vĂĄ puteti convinge personal. =D>

mariusbv
pasionat

Mesajde mariusbv » Joi 19-Feb-2009 20:53

...si cine a fost pe primul loc in 2000 ?

cv2adi
pasionat

Mesajde cv2adi » Joi 19-Feb-2009 22:27

Salut! Pe locul 1 a terminat Ford modelul T din 1912.E adevĂĄrat cĂĄ dpdv tehnic sint tare departe una de cealaltĂĄ dar in cei 43 ani s-au intimplat multe.
Ds-ul a avut in 6 Oct 1955 12 mii de ccomenzi inscrieri pt masibnĂĄ la sfirsitul primei zile a vernisjului.Un ziarist scria cĂĄ victoria indubitabilĂĄ a acestui expo e al Citroenului DS,masina asta si-a depĂĄsit cu 50 de ani propria aparitie.Asta se adevereste in zilele noastre ds-ul fiind fiabilĂĄ,utilizabilĂĄ in zilele noastre fĂĄrĂĄ sĂĄ oblige proprietarul la compromisuri.O adevĂĄratĂĄ bombĂĄ tehnicĂĄ din 1955 cu multiplr inovatii .

cv2adi
pasionat

Mesajde cv2adi » Joi 19-Feb-2009 22:37

Din pĂĄcate sistemul mĂĄ decupleazĂĄ f.repede,asacĂĄ mai incerc sĂĄ tapez citeva aspecte:Ds-ul avea volanul futuristic cu o spitĂĄ,vitezometrul ce indicĂĄ si spatiul de frinare la viteza actualĂĄ,fantastica suspensie hidropneumaticĂĄ,cutia semiautomatĂĄ-cele manuale au apĂĄrut mai tirziu-farurile directionale,frine pe discuri in fatĂĄ-prima la autoturismele de serie,etc toate acestea la acelasi model.Nu e de mirare cĂĄ era intr-adevĂĄr o bombĂĄ ticsitĂĄ de tehnicĂĄ ce a explodat in 55 reformind conceptul multor oameni din istoria tehnicii constructiilor de masini. =D>

cosmin_bogdan_s
simpatizant

Mesajde cosmin_bogdan_s » Mar 24-Feb-2009 11:33

cv2adi scrie:Ds-ul a avut in 6 Oct 1955 12 mii de ccomenzi inscrieri pt masibnĂĄ la sfirsitul primei zile a vernisjului.Un ziarist scria cĂĄ victoria indubitabilĂĄ a acestui expo e al Citroenului DS,masina asta si-a depĂĄsit cu 50 de ani propria aparitie.Asta se adevereste in zilele noastre ds-ul fiind fiabilĂĄ,utilizabilĂĄ in zilele noastre fĂĄrĂĄ sĂĄ oblige proprietarul la compromisuri.O adevĂĄratĂĄ bombĂĄ tehnicĂĄ din 1955 cu multiplr inovatii .

Asta denota tocmai ceea ce vroiam sa subliniez: poate (subiectiv) exista o masina mai frumoasa ca Citroen DS, dar aceasta a avut ca inspiratie mai mult sau mai putin directa aceasta masina. Adica, inainte ca DS sa apara masinile aratau groaznic iar Citroen DS a schimbat radical directia modului in care au fost desenate masinile ulterior. O paralela ar fi ca o marca oarecare sa produca un OZN care s-ar numi masina si care ar duce toata industria auto spre o alta directie. Normal ca acel OZN va fi cel mai OZN dintre toate cel care a dus catre alte concepte asemanatoare chiar si superioare. Cand ai ceva de care sa te legi (ca si concept) este mult mai simplu. Este foarte usor sa produci azi televizoare LCD deoarece aceastea au fost deja inventate.

Concluzionand, Citroen DS este cu adevarat cea mai frumoasa masina din toate timpurile.

cv2adi
pasionat

Mesajde cv2adi » Mar 24-Feb-2009 11:51

Exact cum spui Cosmine! Asa este !Eu de multe ori am in fatĂĄ masina prietenului meu unMercedes 190 coadĂĄ de rindunicĂĄ din 1963 si ori de cite ori mergem impreunĂĄ la vreun meeting sau iesim vara cu ele,pe lingĂĄ DS-ul meu aratĂĄ ca o risnitĂĄ de cafea pe lingĂĄ un OZN.Asta fiind afirmatia lui nu a mea!!!Si fĂĄrĂĄ sĂĄ doresc sĂĄ supĂĄr pe oricine-Doamne fereste-are dreptate.Ds-ul nu atrĂĄgea privirile celor ce vroiau sĂĄ vadĂĄ Oldtimere la expozitie!Era consideratĂĄ de mai multi participanti interogati ca masinĂĄ a zilelor noastre fabricatĂĄ acum citiva ani!!!Si asta denotĂĄ cĂĄ acel ziarist in 1955 a avut dreptate:masina asta si-a depĂĄsit propria aparizie cu jumĂĄtate de secol.

Înapoi la “Noutati”