Noul Citroen C4 - 2004
Moderator: Echipa Tehnica
Cristian scrie:Da' voi ce parere aveti de panoul de instrumente pus central?
E un lucru care mie personal mi-a displacut dintotdeauna.
Instrumentele de bord trebuie sa fie in fata soferului nicicum in mijlocul masinii, ca si cum toti pasagerii trebuie sa stea cu ochii lipiti de vitezometru....
Si mie mi se parea o idee proasta. In schimb am condus un Nissan Primera care are asezate intrumentele relativ asemanantor. Exceptand ideea cu soacra care se uita la viteza si comenteaza ) nu e chiar asa de rau. Are o gramada de piuitoare care sa te semnalizeze daca apare o problema grava si la viteze mari te poti bucura din plin de drum. Vizibilitatea este ceva mai buna. Personal nu sunt genul care sta cu ochii in permanenta pe instrumentele de bord (si nu imi misc nici capul la 90 de grade sa ma uit in oglinda din dreapta). Imi cunosc comportamentul masinii destul de bine, iar viteza o aproximez destul de bine dupa treapta in care sunt si ZGOMOTUL motorului
In concluzie nu cred ca trebuie sa va grabiti cu aprecierile pana nu conduceti o asemenea masina in conditii obisnuite.
-
- just curious
Panou central
Nu stiu exact cum arata cel de la C4, insa stiu ca la Toyota Yaris au facut un astfel de panou, digital, care pare ciudat/interesant. Idee la acesta din urma era ca ochiul soferului nu trebuie sa "schimbe" focalizarea cand muta privirea de la drum la panou. Astfel, pe langa ca este mult mai odihnitor pentru ochi, timpul de reactie in cazul in care se intampla ceva pe sosea in timp ce te uiti pe panou scade (dispare timpul de "refocalizare", desi dupa parerea mea este destul de mic - probabil depinde de fiecare persoana in parte).
Probabil ca urmatorul pas va fi inglobarea acestui panou pe un afisaj in parbriz. Insa, mai este pana atunci.
Probabil ca urmatorul pas va fi inglobarea acestui panou pe un afisaj in parbriz. Insa, mai este pana atunci.