inmatriculare in romania
Moderator: Echipa Tehnica
inmatriculare in romania
eu inca tot nu sunt lamurit;ce acte trebuie sa am la mine in excursia asta(irl-rom)?pentru ca am doar pasaportul,permisul de conducere,actul masinii(cu totul despre ea si cu numele meu la proprietar) si asigurare valabila.imi mai trebuie ceva?in cazul in care vreau sa incerc sa o inmatriculez in rom ce mi-ar mai trebui?ca nu prea am chef sa vin inapoi dupa cine-stie-ce maruntis...ma ajuta cineva va rog?
am certificat de inmatriculare la ea(apropos,scrie lucrul asta in mai multe limbi pe el printre care si limba romana,abia acum am observat...)pe care scrie numele meu la "proprietar".dar atat,nu am factura sau act vanzare-cumparare.nici la masina care-am avut-o inainte nu am avut.astia in momentul in care vand masina se completeaza o rubrica pe spatele certificatului de inmatriculare cu datele noului proprietar si data la care s-a dat si se expediaza prin posta la departamentul transporturilor.in aprox o luna vine cert. de inmatr. tot prin posta la noul proprietar.imi trebuie neaparat factura aia?sau contract vanzare-cumparare?
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
off: nu e neaparat nevoie sa aibe act de provenienta specific... si in anglia este un sistem, cred eu similar. ti se da o foaie care tine loc si de act de proprietate, si carte, si certificat. oricum, un sistem mult mai simplu decat la noi. ca sa iti treci masina pe numele tau, trimiti niste hartii prin posta, apoi primesti actele... tot prin posta 

asta ziceam si eu mai sus.la astia e totul mult mai putin complicat;prima masina am luat-o de la un dealer si ala mi-a dat o hartie (ca i-am cerut eu...)scrisa de mana cum ca el mi-a dat masina da' nu avea nici o valoare si nu m-ar fi intrebat nimeni de ea atata timp cat toate taxele erau platite.ZX-ul l-am luat de la un particular:mi-a dat masina,i-am dat banii si am completat rubrica de pe ultima pagina a certificatului de inmatriculare.cam intr-o luna am avut cert de inmatr acasa cu numele meu in el.f simplu.parc-am citit undeva ca acum daca vreau s-o inmatriculez in romania tre' sa dau o declaratie pe propria raspundere cu privire la provenienta masinii.mai stie cineva ceva de asta?
si inca ceva :unde scrie gradu' de poluare in certificat?ca nu-mi dau seama.e o rubrica "EU vehicle category-M1".si mai e una "VRT vehicle category-A".e cumva una din astea?daca da,care?multumesc si....scuze
si inca ceva :unde scrie gradu' de poluare in certificat?ca nu-mi dau seama.e o rubrica "EU vehicle category-M1".si mai e una "VRT vehicle category-A".e cumva una din astea?daca da,care?multumesc si....scuze

am reusit sa clarific... se inmatriculeaza masini cu volan pe partea dreapta in Rom fara nici o problema.Doar ca trebuie schimbate farurile si oleaca de shpaga la baietii de la RAR,ca in orice situatie normala de altfel...In rest,acelesi batai pe la aceleasi usi ca de obicei dupa chitante si stat pe la cozi...Dar se face,singurul necaz ramanand la depasiri...
in ce priveste actul de provenienta adica factura sau contract v-c, am gasit unele pe net in alb, le-am completat eu, si la politie au fost perfect valabile. taxa de poluare se stabileste la RAR, noxele etc... iar valoarea taxei se stabileste la finante. la politie vor multe hartii , pentru ca ei sa aiba o acoperire in caz de vreun control.
de contract v-c nici nu am mai avut nevoie.m-au intrebat de el,le-am zis ca nu am pt ca nu s-a facut si a fost de-ajuns sa traduc la un traducator autorizat certificatul de inmatriculare ca sa vada ochiu' lor ca la "proprietar" e scris numele meu.atat.taxa de poluare la mine a fost 19mil,avand 1400cc,anu' 95 si EURO 2.asigurarea 310 ron pe tot anu' si...am scapat
Daa, in Romania trebuie neaparat factura sau act de vanzare cumparare. Fa unul din burta:). In limba tarii de provenienta si apoi il traduci legalizat la noi. Din cate stiu eu pe actul de v-c original nu este necesara vro stampila sau o formulare anume. trebuie sa reiasa numele v-c, denumirea obiectulu si suma de vanzare.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
a trebuit sa le povestesc ca am stat in irl,mi-am luat masina acolo si am venit cu ea(exact ca la niste copii de gradinitza...)si vreau s-o inmatriculez."pai ai venit cu ea pe roti?"-am fost intrebat.tampenii.in anglia -irlanda NU se face contract de v-c.omu' s-a uitat pe cert de inmatriculare si zice"du-te si tradu-o la un traducator autorizat ca io nu'nteleg nimic de-aici".am mai pierdut o zi,am mai dat un 50 lei da' s-a lamurit ca eu sunt proprietarul.nu a fost nevoie sa legalizez traducerea,a fost doar sa vada ei scris in limba romana...