Despre cum suntem arsi la buzunare de catre "benzinari&

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

hippo
pasionat

Despre cum suntem arsi la buzunare de catre "benzinari&

Mesajde hippo » Vin 10-Iul-2009 06:11

Intamplator am dat despre articolul acesta: http://www.gsp.ro/auto/noutati-auto/hot ... 46292.html

Aici arata (dar nu stiu cat de corecta este analiza) cat ar trebui sa coste acum litrul de benzina. Se face o analiza prin prisma pretului barilului de petrol, al cotatiilor internationale, cursului leu/euro, leu dolar, paritate euro/dolar, etc.
Cititi si voi si veti vedea cat ar trebui sa coste acum 1l de benzina. Concluziile le tragem singuri... Oricum, cineva are de castigat, dar nu suntem noi aceia...

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Vin 10-Iul-2009 07:15

asa e. putem face ceva? eu cred ca esti usor masochist...
"If in doubt, flat out!"

hippo
pasionat

Mesajde hippo » Vin 10-Iul-2009 07:21

No... @mbc, noi chiar nu putem facem nimic... Macar ne mai spunem si noi oful 8)

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Vin 10-Iul-2009 15:10

Mda si nu vi se pare ciudat ca desi este criza si toata lumea in multe domenii a scazut preturile..fara exagerare chiar si la jumatate, benzinarii au scumpit carburantul cu 20% ĂŽntr-un timp relativ scurt.
Ce este mai ciudat este ca toata lumea tace, nici presa nici lumea politica nu spune nimic.
Alta chestie pe care am observat-o este ca atunci cand se scumpeste se scumpeste cu 20-50 bani iar cand se ieftineste se ieftineste cu 3-5 bani. Ambele tipuri de stiri se dau la radio si tv cu aceiasi verva.
In plus petromul toate investitiile pe care le face sunt din fonduri nerambursabile sau de la guvern..pentru ca vezi doamne depolueaza ceea ce a stricat statul roman in timp. Este ca si cum eu ti-as vinde tie o masina din 1990 si in timp pe urmatorii 10 ani iti dau bani sa ii montezi tot ce spui tu ca ar putea face masina mai nepoluanta gen catalizator, alta toba, un motor diesel mai performant etc..
Oricum vorbim si noi sa pierdem timpul pentru ca marile companii petroliere vor face intotdeauna ce vor.
Ar fi vis ca sa existe fonduri de la comunitatea europeana sa finanteze niste firme independente sa faca masini electrice, sau guvernele sa achizitioneze pentru demnitari masini de lucx care sa mearga pe hidrogen...daca s-ar face asta va asigur eu ca toti marii mahari si mafiotii si-ar lua acest tip de masini, ar avea bani sa le intretina si ar disparea in felul asta toate motoarele de acum de 4,5,6-8litri care consuma si polueaza aiurea..dar astea sunt vise.
Noi vom continua sa luam combustibil fosil ..ocazional cu apa de la Petrom :).
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 10-Iul-2009 22:13

atata timp cat se vand carburantii, pretul nu o sa scada la ei. daca ar fi posibil sa nu alimenteze nimeni vreo 2 zile, poate ar intelege ce inseamna ca nu sunt de capul lor; benzina... este intr-un fel monopol, pt ca nu prea exista concurenta intre ei; mai bine zis, nu prea exista benzinarii care sa nu mearga.

hippo
pasionat

Mesajde hippo » Sâm 11-Iul-2009 07:59

Da, ce bine ar fi daca am putea sa le dam lectia cu nealimentatul macar pt vreo 2 zile, dar vezi tu, suntem dependenti de masini si implicit de ei...

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Sâm 11-Iul-2009 12:10

NU exista decât 2 solutii si ambele sunt cam utopice. Reinfiintarea companiilor nationale administrate de stat..si ar trebui ca toate tarile sa faca asa. Si o a doua solutie sprijinirea productiei de autovehicule cu surse de energie alternativa cu fonduri europene. Orice altceva, ar fii frectie le picior de lemn.
Si un off topic util cred eu..in ploiesti sunt 2 petromuri unu la iesire spre Bucuresti si unu la iesire spre Campina iar cel dinspre campina este cu vro 4 bani mai scump. :) bagati totusi de la el, pentru ca la cel din sud s-ar putea sa aveti surprize neplacute.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...

Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

Înapoi la “Diverse”