belea impozit auto...

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

leo
pasionat

belea impozit auto...

Mesajde leo » Sâm 30-Ian-2010 20:37

problema este urmatoarea:ca mai tot romanu' am avut si eu o raie de dacia 1310 pe care-am primit-o in schimbul unui passat farmat intr-un cal.deci am pus la punct masina aia,am bagat o gramada de bani in ea,am facut un drum macin-olanesti-brasov-macin si am pus-o pe chituci ivindu-se un loc de munca in irlanda.masina aia nu a fost trecuta pe numele meu decat la circa financiara,la politie nu s-a facut nici o miscare.cand m-am intors din irlanda m-am hotarat s-o vand.asta a fost prostia mea...am dat-o asa,fara sa ma gandesc prea mult,fara nici o hartie semnata,unor ”prieteni”,ramanand ca oamenii sa rezolve totul ca ”au ei cunostinte”.ei s-au apucat sa o taie cu flexu' si s-o care la fier vechi cu caruta fara sa ia nici o chitanta,nimic...
asta-i povestea in mare.eu acum platesc impozit la dacia aia fara s-o am de vreo 3 ani...ce pot sa fac sa scap de asta?
da-ti-mi va rog un sfat,o parere...doar n-o trebui s-o platesc o viata....

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 31-Ian-2010 00:53

dai o declaratie la notar ca ai instrainat masina si nu mai esti in posesia niciunui act... si mergi cu declaratia la financiar, si.. de acolo te invata ei ce si cum; sau... mergi prima data la financiar, spui ca ai vandut masina si nu mai ai nici un act, nici date de contact, si intrebi ce e de facut...

leo
pasionat

Mesajde leo » Dum 31-Ian-2010 08:55

da,am fost a financiar si le-am povestit,doar ca nu le-am zis ca nu am actele si datele de contact a alora,nu mi-a dat prin cap sa le zic asa....poate daca le ziceam asa se schimba ecuatia...si ei mi-au zis sa ma duc la politie s-o radiez si dup-aia sa ma duc la ei cu hartiuta.la politie la tulcea mi-au zis ca nu figurez cu nici o dacia la ei deci tre' sa ma duc la circa financiara de care apartin s-o rezolv.ma duc iar la ghiseu si baietii foarte amabili imi zic sa scriu de mana o hartie cu toata povestea si s-o depun la nenea primaru'.am facut declaratia aia(de care toti au fost incantati,inclusiv secretarul primarului...)si am depus-o cu nr de inregistrare la primarie pt a fi aprobata...toti care-au citit-o m-au asigurat ca o sa se rezolve si o sa fiu scos din evidenta financiara.impreuna cu cererea aia am depus si toate actele masinii in original ca dovada ca masina aia nu mai circula,cum ar putea circula fara acte?si acum,imi da mama vestea(eu intre timp am plecat in italia...)ca hartia aia nu s-a aprobat si tre' sa platesc impozitu' si la dacia...io nu stiu daca cu hartia aia de la notar s-ar schimba ceva...a?

PEDROS69
pasionat
Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007

Mesajde PEDROS69 » Dum 31-Ian-2010 09:14

Poti face un contract de vanzare cumparare cu o ruda de incredere mai ales ca ai toate actele masinii, cu contractul de vanzare cumparare te duci la circa financiara si o radiezi de pe rolul fiscal. Noul propietar nu o mai inmatriculeaza si asa scapati de belea, totusi mai ramane inmatricularea de la politie care este pe numele celui de la care ai cumparat masina anterior, la acesta ar trebui sa-i dati cartea de identitate si talonul masinii sa o poata radia din circulatie. aceasta manevra totusi nu te scapa de plata din urma aimpozitului, platesti toate taxele la zi si ai scapat.
MESERIAS

leo
pasionat

Mesajde leo » Dum 31-Ian-2010 11:29

va multumesc pt raspunsuri.
dar...eu pot sa fac contractul ala de vanzare-cumparare?adica nu trebuie sa fie cel-al-carui-nume e in acte s-o faca el in persoana?ca daca e asa pica si varianta asa ca sigur nu o sa dau de el...impozitul oricum il am platit pe anii trecuti,asta nu e o problema,pe mine ma deranjeaza ca tre' sa-l platesc in continuare...dar daca fac asta nu intra automat noul proprietar la plata impozitului?adica un fel de ”ies eu,intra el” automat pe baza la hartia aia pe care-o duc eu la financiar?sau hartia aia nu are treaba cu el...si parca imi aduc aminte,nu stiu sigur,dar cred ca omu' de la care-am luat-o a radiat-o de la braila.ramasese doar sa m duc eu la rutiera la tulcea sa finalizez...
cred ca ar merge varianta asta cu vanzarea...eu oricum o sa incerc sa mai vorbesc pe-acolo,poate vreo audienta la primar cand mai ajung acasa...
daca mai are cineva vreo idee...va astept aici...

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Dum 31-Ian-2010 12:47

mai e o solutie...
vb cu un amic care are curte pe la tara sau altundeva si el se duce la primarie si scoate o adeverinta ca are curte cu nu stiu cati mp si ca poate stoca masina acolo...
cu hartia aia te duci la financiar si spui ca vrei sa radiezi masina pe motiv de nefolosire si ca o stochezi in curte...
am un amic care a facut asa ceva si a mers...

leo
pasionat

Mesajde leo » Dum 31-Ian-2010 14:36

da,si asta ar fi o solutie...dar ma'ntreb,nu m-as impiedica de faptu' ca in actele masinii nu sunt eu proprietaru'?sau nu are treaba circa financiara cu asta....nici nu stiu dreq ce sa mai cred.la primaria oras macin jud tulcea nu gasesti pe cineva sa te'ndrume,sa-ti dea un sfat,sa te puna pe o directie buna sa rezolvi o situatie de genu' asta sau altul...oricum,trebuie sa se rezolve,deci sa platesti pentru ceva ce nu mai exista de mult e de domeniul absurdului...a noi e posibil,nu sunt primul si nici ultimul...

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 31-Ian-2010 15:16

las' ca io am tras cativa ani sa scot de pe mine de la financiar circa 4 vehicule date aiurea, toate cu motor peste 2000...
in final am reusit, si norocul a fost ca inca nu se bagasera impozitele astea monstruoase, ca o bagam rau pe maneca; incearca asa, declari ca ai curte unde sa o depozitezi, si gata.... eu nu ti-am zis de varianta asta pt ca am crezut ca ai dat actele de la ea, cum facusem eu .... eu am mers pe prima varianta de ti-am zis in postul anterior si a mers...

PEDROS69
pasionat
Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007

Mesajde PEDROS69 » Dum 31-Ian-2010 17:30

Contractul tu trebuie sa-l faci ca doar tu ai rol fiscal la primarie si respectiv fiul/fica ta sau un prieten.
MESERIAS

leo
pasionat

Mesajde leo » Dum 31-Ian-2010 18:01

deci variante de a ma elibera de rahatu' asta sunt...o sa incerc cand vin acasa varianta asta cu spatiul de depozitare ca se gaseste la tara la soacra-mea....
multumesc la ”baetzi” pentru sfaturi.sigur o sa functioneze,nasol e ca nu pot sa fac nimic de la distanta...parca nu as vrea s-o pun pe mama pe drumuri...

leo
pasionat

Mesajde leo » Lun 01-Feb-2010 19:25

acum am vazut la stiri un reportaj despre ”programul rabla”.eu am toate actele la rabla aia,doar ca nu sunt pe numele meu si masina nu mai e...as putea sa obtin vreun beneficiu,ceva, de pe urma ei?nu m-ar deranja daca situatia asta s-ar intoarce in favoarea mea :o ...

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 01-Feb-2010 21:06

nu se poate face nimic cu programul rabla, masina trebuie sa fie pe numele tau si sa existe ca sa fie predata
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Înapoi la “Diverse”