Taxa de inmatriculare

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 09-Noi-2010 15:14

dj01fad scrie:astazi de dimineata m-am interesat si eu la o prietena avocata care a facut asa ceva. din pacate, ultimele 2 procese le-a pierdut, si cica stie ca si in tara, au inceput sa se piarda. de asemenea sunt cateva judete in care nu s-a castigat nici un proces. intr-adevar, numarul de procese castigate a crescut, dar asta din cauza ca numarul proceselor a crescut exponential, dar si numarul de procese pierdute a crescut. da, cunosc si eu persoane care au castigat, dar nu au vazut banii pe taxa inapoi pana acum. unul din ei ne este coleg de forum, dar daca vrea el sa povesteasca sa o faca, eu nu il dau de gol. de fapt.. nu stiu pe nimeni care sa fi recuperat banii pe taxa, si stiu de existenta unei singure persoane ce a inmatriculat masina fara sa plateasca taxa; mai este si varianta procesului fara plata taxei, dar risti sa stai un an sau si mai bine cu masina in fata casei fara sa o poti folosi, plus ca nu se stie cu se va termina procesul. daca vreti, sunt atasate pe 4tuning pe undeva niste modele puse de altii care au trecut prin asta. de la bulgaria de asemenea va puteti lua adio, deoarece si la ei se anunta niste chestii devastatoare, si cica o sa fie mai rau ca la noi in tara. iar taxa de la noi... nu o sa cada. chiar daca o sa mai castiige cate unii procesul, nu ii deranjaza, iar daca numarul lor e prea mare, le vine lor iarasi o idee, ca intotdeauna. asa ca recomand sa faceti fiecare ce puteti si cum puteti, cat mai repede. oricum, o schimbare in bine pentru noi nu vad curand.

Nic, cu BG nu se va termina prea curind. Cresc si la ei taxele, dar din 2012 si cresc putin, fata de RO, unde TVA-ul se modifica la mijlocul anului fiscal, iar taxele auto (impozit anual si taxa de prima jecmaneala) cresc de la anul. In plus, acum in BG poti sa iti faci rezidenta si chiar nu mai ai nici o grija si poti sa iti pui si masina si firma in BG.
Nu vad de ce ar mari bulgarii taxele, pentru ca ei cistiga o gramada de bani fara sa miste un deget. Si toate astea din prostia guvernantilor nostrii. Eu prevad ca de la anul se vor inmatricula inclusiv masini noi pe BG. Uitati-va doar la valorile noii taxe auto si o sa vedeti valori aberante pentru masini noi euro5.

PS: pina in 2006 (ultimul an inainte de a intra in UE) nu se putea inmatricula nimic mai jos de euro3, dar se platea taxa vamala.

@khan: din pacate in justitia romana, precedentul nu are valoare juridica. Exista totusi o alta prevedere, care spune ca nu se pot da solutii diferite la probleme identice. Deci teoretic odata cistigat primul proces, lucrurile sint mai simple. Practic, in justitia romana, totul se poate.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 09-Noi-2010 23:25

din ce am auzit zilele trecute de la unii care au fost in bulgaria, a crescut deja taxa de inmatriculare si la ei, si urmeaza sa mai creasca. probabil ca pana in 2012 tre' sa ajunga la un anumit nivel, iar pana atunci le tot cresc treptat. nu stiu sigur, dar deja 2 persoane care au fost acolo sustin ca s-a marit.

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Mie 10-Noi-2010 07:02

Foarte mult nu o sa creasca pt. ca am auzit ca au salarii foarte mici, mai mici ca la noi.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 10-Noi-2010 17:59

dj01fad scrie:din ce am auzit zilele trecute de la unii care au fost in bulgaria, a crescut deja taxa de inmatriculare si la ei, si urmeaza sa mai creasca. probabil ca pana in 2012 tre' sa ajunga la un anumit nivel, iar pana atunci le tot cresc treptat. nu stiu sigur, dar deja 2 persoane care au fost acolo sustin ca s-a marit.

Cred ca mai degraba a crescut comisionul de intermediere :wink:
Ca sa creasca taxa, inseamna ca s-a modificat legislatia fiscala in mijlocul anului, ceea ce se intimpla doar in RO :evil:
Pe forumul 4x4 e un thread si acolo nu se zice de nici o majorare mai devreme de 2012. Deci din nou inclin sa cred ca intermediarii cer mai mult si atit.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Diverse”