Mesajde Gozmin » Vin 06-Mai-2011 06:47
Ce nu voi ĂŽnĂželege niciodatĂŁ este de ce RCA este diferit inclusiv la aceiaÂşi maÂşinĂŁ dar cu motorizare diferitĂŁ. AdicĂŁ conteazĂŁ tipul de motor, de parcĂŁ cu motorul loveÂşti altĂŁ maÂşinĂŁ ?! Caroseria este aceiaÂşi deci pagubele vor fi la fel la un impact indiferent ce motor are maÂşina.
La un C3 ca al meu am plãtit 320 lei la Allianz pe un an iar prietenul meu care are motor 1,4i a plãtit 455 lei tot la Allianz. De ce e diferenÞã ? Ce importanÞã are motorul când loveºti pe cineva (un Trabant sau un Porsche) ?
Eu am militat ĂŽntotdeauna pentru ca asigurarea RCA sĂŁ fie fĂŁcutĂŁ de proprietar pentru maÂşina lui. Te-a lovit cineva, te duci cu RCA-ul fĂŁcut de tine unde vor muÂşchii tĂŁi Âşi-Ăži repari maÂşina, Âşi atunci sĂŁ vezi cum dispar Carpatica, Euroins Âşi alte panarame. De ce sĂŁ depind de nepĂŁsarea vinovaĂžilor de accident care-Ăži fac asigurĂŁri doar de dragul economiei, respectĂŁrii legii dar nu Âşi a participanĂžilor ĂŽn trafic ? DacĂŁ nu sunt bani asta e, sĂŁ nu crezi cĂŁ eu aÂş avea o grĂŁmadĂŁ, nu, eu am rate lunare Âşi la RCA Âşi la CASCO. SĂŁ nu ne batem joc de viaĂža Âşi maÂşinile celorlalĂži participanĂži ĂŽn trafic.
Ce mã mai deranjeazã este faptul cã dupã accident primesc poliÞa RCA de la vinovat, mã duc În servis ºi firma asiguratoare "se ocupã" ea de asigurarea pieselor de schimb care binenÞeles sunt aftermarket. Culmea la fel este ºi la unele (majoritatea) asigurãrilor CASCO. Eu am pãÞit de 3 ori. Pãi mãi frate eu Îmi asigur un Citroen, plãtesc raportat la preÞul de fabricã, adicã ORIGINAL ºi primesc În schimb ECHIVALENT. Stai puÞin, aste e nesimÞire nesimÞitã ºi bãtaie de joc. Am fãcut scandal chiar ºi la Allianz unde am CASCO pentru o chestie de genu ºi mi-au pus originale dupã aceea. NesimÞirea e ºi mai mare pentru cã ÎÞi laºi maºina la servis pentru schimbat piesele ºi dupã câteva zile te sunã sã-Þi spunã cã-i gata maºina ºi apoi nici mãcar nu-Þi spune cu ce le-a schimbat, cu origine cu aftermarket ºi oricum nici nu s-au uitat la ele aºa cã dau din umeri, plus de asta mai nou nu mai trebuie sã semnezi nimic când scoÞi maºina, cã eºti de acord cu reparaÞia, cu devizul, etc, ºi te trezeºti la reÎnnoirea poliÞei cã trebuie sã plãteºti În plus cu x% adicã câteva sute de lei. Trãim Într-o lume extrem de dificilã ºi oportunistã dar ºi dezorganizatã ºi lipsitã de respect.
Eu nu repar nimic. Informatii si detalii pe PM.
Kurt Cobain a aratat fanilor ca faima nu inseamna doar stralucirea scenei, adoratia multimilor si gramezile de bani.