Diesel vs. Benzina & poll

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

diesel sau benzina

Benzina
37
45%
Diesel
37
45%
Ambele/Indecis
9
11%

Voturi totale: 83

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 07-Feb-2006 23:12

e fascinant ce spuneti voi... :lol:
daria_na:nu am inteles care-i treaba cu logan, diesel, 2 ani si amortizare???se poate o schema te rog :oops:
ai cumva nr inmatriculare .....wld?
Cosmin
high energy music expression

daria_na
pasionat

Mesajde daria_na » Mie 08-Feb-2006 22:12

bezz scrie:e fascinant ce spuneti voi... :lol:
daria_na:nu am inteles care-i treaba cu logan, diesel, 2 ani si amortizare???se poate o schema te rog :oops:
ai cumva nr inmatriculare .....wld?

N-am nici-o schemă. Doar am transcris articolul din QUATTRORUOTE, referitor la discuţia diesel vs benzină.

daria_na
pasionat

Mesajde daria_na » Joi 09-Feb-2006 20:48

O veste bună pentru dieselişti.
În acest an AUDI va concura la LE MANS cu motorul diesel R10. Este un v 12 cu o capacitate de 5500cc, 650 cp şi 1.100 nm, capabil să realizeze o viteză maximă de 200 mph iar de la 0-60 mph ĂŽn numai 4 decunde.

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Vin 10-Feb-2006 09:05

daria_na scrie:O veste bună pentru dieselişti.
În acest an AUDI va concura la LE MANS cu motorul diesel R10. Este un v 12 cu o capacitate de 5500cc, 650 cp şi 1.100 nm, capabil să realizeze o viteză maximă de 200 mph iar de la 0-60 mph ĂŽn numai 4 decunde.

Auzisem ceva de asta, dar nu aveam o certitudine.
De cand am mers cu A8 4,2 (benzina 350HP), si am auzit ca scot si un 4,2 TDI 300HP, numai la asta visez - sa am sansa unui drive-test :P

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Vin 17-Feb-2006 11:06

Sincer nu ma bucura cu nimik ce au facut cei de la audii (decat ca e un mare pas ptr diesel ) .
Pe mine ma bucura consumul urban la un diesel , ca acuma sincer : daca m`as scalda in bani in nici un caz nu mi`as lua un Audi A 6 (de ex ) diesel , mi l`as lua pe benzina , DACA mi`as lua un jeep - l`as alege diesel - ptr cuplu .
Vorba unui coleg " nu`mi place sa vad un bmw sau audi la care sa se auda tac tac tac tac " -a stat in state vreo 15 ani si e ptr benzina - (aporpo la americani e mult mai ieftina benzina decat la noi ) !!

E.T.
simpatizant

Mesajde E.T. » Joi 23-Feb-2006 22:22

Si totusi...de cele mai multe ori e mai rentabil sa cumperi o masina pe motorina decat una pe benzina. Pentru ca si daca mergi doar 10.000 km pe an tot vine un moment de la care diferenta de pret e amortizata si dieselul incepe sa te faca fericit prin consum. Iar diferenta de pret intre cele doua variante nu e mereu de 2000 e , in cazul meu era de vreo 1300-1400 euro.

Daca e sa faci un calcul, avand un rulaj de 20 k km/an faci o economie de vreo 400 euro anual, calculand o diferenta zic eu minima de 3 l/100km in favoarea dieselului. Deci momentul critic la un rulaj de 20 k an si o diferenta de 1400 e intervine dupa 2,5 ani. Iar daca posesorul dieselului face 30 k km/an atunci amortizarea se face in 1 an si cam 8 luni... In alte cazuri diferenta intre motorizari e si mai mica, depinde de discount, marca etc...

Asadar, daca nu mergi extrem de putin pe an, doar in weekend sa zicem -atunci da , nu renteaza sa ai diesel ca amortizarea se face intr-un numar de ani prea mare...nu apuci sa te bucuri de un consum scazut.Altfel diesel rules!

Desi multi spun ca la diferenta de pret se adauga si costul marit al intretinerii dieselului, din planurile de service a 2 motoare ,unul diesel si altul benzinar,pe care eu le detin, rezulta ca la 150 k km diferenta ar fi de doar 100 e. Planuri de service Pejo oficiale,daca mint ei mint si eu desi nu cred ca e cazul...altele nu am ca ats nu a binevoit inca sa mi le trimita...

Asa ca faceti calcule si alegeti...si nu uitati inca ceva , la revanzare, dieselul se da mai repede si mai scump, asa ochiometric judecand.

Iar daca ai leasing atunci e clar in si mai multe din cazuri pt ca pe linia asta de finantare dieselul isi scoate parte din diferenta de pret din primul an la un rulaj de peste 15 k anual.
Aveti obiectii?

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 24-Feb-2006 06:18

Sigur se vor gasi oameni care sa te contrazica...cu cifre, dar lucrurile mai tin si de subiectivitate si ma bucur ca n-ai venit aici ca un contabil sa insiri carnati de zerouri. Treaba e simpla: inainte sa am diesel nici eu nu credeam (desi, structural, eram inclinat s-o cred), dar cand am vazut pe viu, am zis ca in viata mea nu-mi mai trebuie afurusita de benzina! :lol:
Si am mai vazut reactia asta. Ma repet: am un prieten care are benzina. Nici el nu credea. Pana cand i-au dat o Octavia diesel de la firma. Cand a vazut pe comp de bord consumuri de 2,7 - 2,8 la suta (desigur, in cele mai bune momente, media nu e aici!), s-a convins definitiv. Dar definitiv! Chiar spunea ca daca baga motorina de 1 milion, face 5 drumuri la Ploiesti si inca destule prin jurul capitalei. Pe proba, i s-a intamplat. Cu benzina... :P

sile_98
pasionat

Mesajde sile_98 » Vin 24-Feb-2006 08:41

Adevarul e ca asta e un lucru care-mi place, si anume autonomia. Cu rezervorul de 60 litri plin, in mers lejer la drum lung se pot face pana la 1100-1200 km. Ceea ce nu e putin deloc.
Oricum, sa fim sinceri acum, pentru cineva obisnuit cu benzina e un mic soc sa vada consumul la un diesel bun. Efect care uneori este supraestimat.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 28-Feb-2006 01:26

dmx: 2,4 $ galonul fara plumb (a fost si 2,9) ti se pare mult mai ieftina???
unde ai trait?in iran?poate acolo e benzina ieftina, dar se vinde numai pentru cocktailuri molotov :lol:
la americani salariile sunt mari, nu preturile mici...verifica si la capitolul fast-food...
si au inceput sa auda si ei de diesel...culmea, nu de la nemti, pare-se ca tot de la japonezi :twisted:
sile: C4 are 60 l la rezervor? ce mishto, pai voi treceti mai usor pragul de 1000 km (preponderent extra-urban), ca 1,6 hdi are teoretic si consumul mai bun ca hdi-ul vechi.
Cosmin

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Mar 28-Feb-2006 23:07

bezz
-pana vor castiga diesel`ul teren in USA ,o sa mai dureze o vesnicie ,iti garantez ,ei merg fff mult extr`urban , le plac masinile cu fff multi cai putere , orice jeep are peste 3500 cm3 sa stii si peste 200 CP benzina
-cunosc persoane din .ro care au traiat in state 15-17 ani si pe care nu`i cunvingi sa`si cumpere masina europeana , ei sunt cu japonezele , asa nu`i convingi nici cu diesel`ul .
-Logan diesel :se astepta francezul sa rupa piata cu modelul asta ,tin sa te anunt ca sunt destul de dezamagiti de cat de putine modele au vandut diesel fata de cat se asteptau !!
-si inca ceva nu am date cat costa benzina sau motorina , dar el imi spunea ca in state face plinul la un ML cu rezervor de 80-100 de litri nu stiu exact cat dar mult , si aici cu aceasi bani baga benzina de aceasi bani doar 40-50 litri

-CEI CARE AU DIESEL - intrebati ce recomanda ,spun ca daca mergi extraurban fff mult nu se faci super afacere sa`ti iei diesel . -americani merg mult extraurban- convingei tu sa`si ia diesel :P

sile_98
pasionat

Mesajde sile_98 » Mie 01-Mar-2006 08:55

Japonezii fac printre cele mai bune motoare diesel :D .
Pe de alta parte, americanii sunt cu motoarele pe benzina din cauza ca asa s-au obisnuit de ani de zile si in plus cumpara masini imense, cu multi cai putere insa si neperformante in sensul ca au putere mica fata de capacitatea cilindrica. Fata de europeni (sau japonezi) au alta mentalitate si alta infrastructura, nu s-au gandit (pana acum) la economie, la poluare, la folosirea eficienta a resurselor. "Noroc" cu scumpirea petrolului ca au inceput sa cumpere masini cu propulsie hibrida.

Iar cu Loganul diesel, Renault se pare ca n-a invatat prea multe dupa povestea numita Dacia Solenza diesel. O fi romanul dornic de consum mic si motor diesel, insa nu subdimensionat la marimea masinii. Cu 4 persoane si bagajele aferente depasirile devin putin mai dificile :?

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 01-Mar-2006 16:17

las'ca vine break-ul cu 1,5 dci...sa vedem cum o sa depaseasca ala...cu portbagajul plin;
dmx:100% corect ce ai zis tu de americani + benzina=love; eu ti-am raspuns la afirmatia ca la ei benzina e muuult mai ieftina...problema e ca nu e (mult mai ieftina) :lol: acu nu stiu ce galon au ei la pompa, galon sau sfert de galon? oricum biig offtopic
Cosmin

kata
pasionat

Mesajde kata » Mie 01-Mar-2006 16:37

cum sa nu fie ieftina benzina la americani?

e 2.5 USD/gallon

unde 1 gallon - app. 4.4 litri.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 01-Mar-2006 16:39

pai mai au un galon mic (sfert de galon) de 1,13 l... io credeam ca e vorba de ala :oops:
Cosmin

nero
pasionat

Mesajde nero » Mie 01-Mar-2006 17:46

Nu-i plangeti de mila diesel-ului de pe Logan. Anul asta s-au vandut 45%-1.5dci, 46%-1.4mpi si 9%-1.6mpi. Ca incasari, va dati seama ca dieselul e pe primul loc.
[b:b162e590d3][size=8:b162e590d3]C4 1.6HDi '05[/size:b162e590d3][/b:b162e590d3]

Înapoi la “Diverse”