Citind si intreband in stanga si in dreapta, Euroins are repuatia de a nu plati la timp / chiar deloc dosarele de daune. Deci urmeaza aventura

Astfel ca , cine poate sa ma lamureasca despre "despagubire in regie proprie" rog sa imi scrie cateva cuvinte din experienta lui.
Eu am gasit pe net diverse postari in care se specifica ca banii ii primesti inainte dar fara TVA (piese + manopera). Altii spun ca trebuie sa primesti toti banii pe piese (inclusive TVA) si pt manopera doar fara TVA, altii ca pe langa TVA asiguratorul iti mai scade si 16%. E destul de neclar.....
In legisltaie nu scrie nimic de acest lucru, cica se plateste la pretul practicat de alte unitati specializate )care in mod logic e cu tot cu TVA)
- art 50 (10) Ăn cazul ĂŽn care pentru reparaiile vehiculului se solicitĂŁ plata despĂŁgubirii
Înainte de efectuarea reparaiilor, cuantumul pagubei se stabileste luând În calcul
preurile practicate de cĂŁtre unitĂŁile de specialitate sau prevĂŁzute ĂŽn sistemele de
specialitate pentru evaluarea daunelor auto, pentru manopera aferentĂŁ
reparaiei/ĂŽnlocuirii pieselor avariate, precum si pentru pĂŁri componente, piese
ĂŽnlocuitoare noi si material.
alineatul

directĂŁ de cĂŁtre deinĂŁtor a unor pĂŁri componente, piese sau materiale, cu plata ĂŽn
valutĂŁ, costul acestora este egal cu preul de achiziie prevĂŁzut ĂŽn actele de cheltuieli
prezentate, inclusiv cheltuielile de transport, taxe vamale, la care se adaugĂŁ TVA
aferent, echivalat ĂŽn lei la cursul de schimb al pieei valutare comunicat de Banca
Naionalã a României la data efectuãrii plãii facturii de cãtre pãgubit, pentru piesele si
materialele cumpĂŁrate din spaiul Uniunii Europene. DacĂŁ piesele si materialele
necesare efectuĂŁrii reparaiei vehiculului sunt cumpĂŁrate din afara spaiului Uniunii
Europene, costul acestora este egal cu costul de achiziie prevĂŁzut ĂŽn actele de
cheltuieli prezentate, inclusiv cheltuielile de transport si orice alte taxe legate direct de
importul acestora, ĂŽn strictĂŁ conformitate cu prevederile legale ĂŽn vigoare la data
efectuĂŁrii operaiunii. Ăn aceste cazuri costul pĂŁrilor componente, al pieselor sau al
materialelor nu va depãsi preurile de vânzare practicate de unitãile de specialitate din
România, dacã acestea sunt comercializate si În România"