Traseu jud. Buzau

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

DanCld
pasionat

Traseu jud. Buzau

Mesajde DanCld » Sâm 25-Mar-2006 11:51

Pentru cine mai are treabă prin zona de deal-munte a judeţului menţionat mai sus, iată nişte informaţii "proaspete":

- DN10 (Buzău-Braşov) este impecabil ĂŽn zonele plane, şi de-a dreptul "rupt" pe dealuri; pare că pe acolo ar fi trecut camioane de 20t pline cu nisip şi pietriş şi ar fi dislocat porţiuni ĂŽntregi din drum; Dacă până acum număram gropile prin care am trecut ĂŽn ultimul an, acum am ĂŽnmulţit acel număr cu 1000 ĂŽn doar 2 zile, şi mi-e groază de ce ĂŽmi vor spune cei de la ATS la revizie ĂŽn legătură cu amortizoarele.... (la ĂŽntoarcere pe DN2 nu am sesizat la 140km/h nici un zgomot suspect ĂŽn zona roţilor, sau vreo problemă cu sistemul de direcţie, poate am avut noroc de data asta...)

- DJ102b (Vălenii de Munte - Cislău) - persoanele interesate ĂŽşi amintesc de un pod de beton rupt şi mutat cu totul câţiva metri ĂŽn aval ĂŽn februarie anul trecut ( Şofer surprins de ruperea unui pod şi interpelarea parlamentară pe acest subiect) - se pare ca interesele au fost mari şi Consiliul Judeţean a alocat banii necesari, podul a fost refăcut şi se poate circula pe el! (cu restricţie de viteză)

Observaţii personale: cum părăseşti drumul naţional intri ĂŽntr-o altă lume. Întâlneşti cam o maşină pe minut, de preferinţă "papuc", tractor sau "aro", oamenii se uită la C3 ca la o navă spaţială extraterestră, te conduc cu privirea până le ieşi din câmpul vizual. Am oprit ĂŽn faţa unei şcoli la o trecere de pietoni unde aşteptau câţiva copii, le-a trebuit vreo 10 secunde atât copiilor, cât şi adulţilor care ĂŽi supravegheau să ĂŽşi dea seama că am oprit special pentru ca ei să treacă strada, pur şi simplu nu le venea să creadă! :shock:

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Sâm 25-Mar-2006 14:36

Mai sti cam cata portiune de drum este stricata?Stiu ca in zona Ciuta/Magura de obicei se rupe.Mai sunt si alte zone stricate?As vrea sa plec la intalnirea de la Brasov pe Valea Buzaului ca sa ocolesc traficul de pe Valea Prahovei.Tu ce ai alege din cele doua variante?

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Sâm 25-Mar-2006 14:47

Porţiunea distrusă ĂŽncepe din Sătuc (intersecţia spre Berca) până la ieşirea din Vipereşti. În Măgura şi ĂŽn Ciuta e ĂŽntr-adevăr dezastru, noroc că nu am avut parte de prea mult trafic şi am putut să merg inclusiv pe contrasens. De asemenea am avut noroc cu maşinile din faţă care frânau ĂŽn dreptul unor "şanţuri" perpendiculare pe direcţia de mers pe care nu le văzusem - şi nici nu aveam cum să le văd până când ar fi fost oricum prea târziu, dar ĂŽn schimb le-am simţit din plin la 15-20km/h. Plus zone ĂŽn care asfaltul dispare pur şi simplu sub pietriş.

Acum nu ştiu ce să zic, am auzit lucruri urâte şi despre zona Comarnic-Predeal, că s-ar fi topit zăpada şi ar fi luat plombele de pe şosea, expunând tot felul de cratere. Dacă ai elicopter, foloseşte-l ](*,)

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Sâm 25-Mar-2006 15:24

Dacă ai elicopter, foloseşte-l

Pai am.Doar merg cu un CX :D Cred ca o sa aleg Valea Buzaului pt. a ma legana in masina 8)
Merci.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Sâm 25-Mar-2006 16:28

Am fost si eu pe drumul asta in 2004 si am crezut ca rup elicopterul (BX). Cred ca acum e mai cumplit, dupa cate vad ca scrieti. Unde o fi integrarea europeana, s-o pipai si sa urlu "este"?
Pacat de peisaj, ca e frumos, dar cine mai are ochi sa vada, cand gropile se casca sub tine?
Sper ca nu gresesc, e drumul pe la Siriu, nu?

toader ion
simpatizant

Mesajde toader ion » Sâm 25-Mar-2006 17:03

Mariane, in afara portiunii de cca. 18 km amintite mai sus, mare atentie si la drumul din Intorsura Buzaului (cca 10-15 km). Cu toate acestea, eu iti recomand Valea Buzaului. Crede-ma, il folosesc cam o data pe luna!

khan
Sef de Atelier

Re: Traseu jud. Buzau

Mesajde khan » Lun 27-Mar-2006 16:28

DanCld scrie:Dacă până acum număram gropile prin care am trecut ĂŽn ultimul an, acum am ĂŽnmulţit acel număr cu 1000 ĂŽn doar 2 zile, şi mi-e groază de ce ĂŽmi vor spune cei de la ATS la revizie ĂŽn legătură cu amortizoarele.... (la ĂŽntoarcere pe DN2 nu am sesizat la 140km/h nici un zgomot suspect ĂŽn zona roţilor, sau vreo problemă cu sistemul de direcţie, poate am avut noroc de data asta...)

tu crezi ca masina ta e din plastilina? pai pina acum trebuia sa am un morman de fiare la cite gropi a inghitit BX'u meu!!! cred ca esti cam grijuliu
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Lun 27-Mar-2006 18:59

După ce am citit aici:

http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=618

şi aici:

http://www.autoshow.ro/forum/viewthread ... 26&tid=866

mesaj al userului empaler2, pe 1 martie 2005 scrie:Citroen C3> e o masina foarte electronizata, cu destul de multe optiuni pentru pretul sau insa motorizarea de baza de 1.1 este neeficienta, masina fiind destul de grea iar motorul de o conceptie mai veche. Vartiantele pe diesel sunt mai economice, insa as fi precaut cu aceasta masina. Am o prietena cu asa ceva- se pare ca e populara in randul femeilor- si a dat-o intr-o groapa "normala" de Bucuresti> rezultatul a fost o bascula rupta.. Vorba ei, sunt mai "delicate"

.... chestia cu plastilina mi-a cam intrat ĂŽn cap şi nu prea vrea să mai iasă :shock:

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 27-Mar-2006 20:15

am vazut si CX cu bascule smulse din sasiu dupa ce a dat intr-o groapa doar ca groapa avea 1 metru adincime si masina cam 120 la ora. e prea relativ, nu se rupe o bascula din o simpla groapa, poate era vorba de ceva mai serios. asa cum nici amortizoarele nu se uzeaza brusc la un drum de citeva sute de km, fie el chiar f prost. eu am avut la o dacie din '74 amortizorele originale care au tinut cam 95.000 km si 23 de ani, si ce a vazut masina aia...
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mie 19-Apr-2006 17:43

La http://www.mt.ro/evenimente/comunicate_de_presa.html se spune că DN Buzău-Braşov intră ĂŽn planul de investiţii pe acest an, ĂŽmpreună cu alte câteva obiective care trebuiau terminate de cel puţin 5 sau chiar 10 ani. S-o vedem şi pe asta, că mai am drumuri pe acolo :drinkers:

Înapoi la “Diverse”