Am inceput sa le iau pe rand. Am fost la Asiban, fiind in drum. Ca o paranteza, numai lucruri rele am auzit de ei. Oferta pare ok, avand in vedere ca acopera actele de vandalism, mai putin acidul si textele obscene scrijelite pe masina (probabil in ideea ca cineva se razbuna pe tine personal, din cine stie ce motive).
Am totusi cateva nelamuriri. Citez:
1.
Cuantumul despagubirii este egal cu costul reparatiilor partilor componente sau pieselor avariate [...] precum si TVA inclus, in cazul reparatiilor efectuate in Romania, din care se scade valoarea eventualelor deseuri.
Deseuri? sa le ce? sa mi le pun sub perna???
2.
La avarierea unui ansamblu sau subansamblu se ia in considerare inlocuirea numai a partilor componente sau a pieselor care au fost avariate, chiar daca cu prilejul reparatiei s-a inlocuit intregul ansamblu sau subansamblu al autovehiculului respectiv (exemplu: in cazul avariei cutiei de viteze prin distrugerea unor roti dintate se ia in considerare numai inlocuirea acestora, nu insa si a celorlalte piese ale cutiei de viteze care nu au fost avariate, chiar daca eventual au fost inlocuite)
Nimeni nu-ti inlocuieste doar "rotita dintata". Practic cea mai mare parte din bani tot eu o scot din buzunar????
3.
In cauzul unei daune majore, cand aceasta se trateaza ca dauna totala, asiguratorul nu e obligat sa preia autovehiculul asigurat avariat, in acest caz cuantumul despagubirii va fi redus cu valoarea pieselor ce se mai pot intrebuinta sau valorifica si care vor ramane in posesia asiguratului, a eventualelor fransize si a tuturor ratelor ramase de achitat.
Ca sa am piese de schimb la o alta masina?!?!?!?!? Mi se pare cea mai mare tampenie.
Si acum a little bit of fun:
Asigurarea de avarii nu acopera:
[....]daune produse din influenta directa a exploziei atomice, a materialelor sau produselor radioactive, sau din masuri luate cu scopul de a elimina efectul nociv al radiatiilor, care fac obiectul asigurarilor practicate de pool-ul nuclear.