Cititi si comentati.
http://www.evz.ro/article.php?artid=290186
Top al fiabilitatii marcilor auto
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
o fi vw o masina faina ...dar oparca nu mai da pe spate cum era la un moment dat golf 2.. are un amic golf 5 si pana acum nu a facut altceva decat sa se enerveze
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
cum rahat sa fie KIA in topul fiabilelor, cititi si voi www.carsurvey.org .
-
- pasionat
sielo din 96 e opel kadett. Eu la fel de bine pot spune ca sunt jalnice...in 95 mi-am luat masina noua...espero. la 25.000 mi s-a rupt cureaua de distributie din cauza unui intinzator proiectat defectuos. problema era cunoscuta de dracii cu ochi oblici, in alte tari masinile cu motor ca al meu au fost rechemate pentru ELIMINAREA intinzatorului.
mertul meu are 105000 km si nu s-a intervenit asupra lui in nici un fel. pana si amortizoarele sunt cele originale. avand in vedere ca are 10 ani, ajung la concluzia ca fiabilitatea tine si de modul de folosire al masinii. eu am facut 4000 km de cand o am ( decembrie 2006) si sunt f multumit de cum se comporta. pe A2 am ajuns la 190 km/h, si in general la drum lung si viteza de croaziera 130 km/h consumul e de 7,4%. masina nu troncane, bordul nu scartaie, usile se inchid perfect, scaunele nu fac nici un zgomot. eu zic ca nu isi merita locul in top.
Mai oameni buni, nu mai dati exemple, ca nu sunt relevante! Incercati sa vedeti mai intai ce inseamna o statistica si abia dupa aia sa o contraziceti.
Asa si tatal meu a avut o Dacie din '85 pe care a vandut-o la 150000 km fara nici cea mai mica problema... Si vreti sa spuneti ca acele Dacii erau fiabile?
A fost o vreme, pana prin 1990, cand masinile germane excelau la fiabilitate, iar romanasul nostru si-a luat dupa revolutie astfel de masini si normal ca legenda a continuat la noi in tara. Si tot asa legenda privind Citroen-ul cum ca ar fi un jaf de masina (gratie Oltcit-ului romanesc modernizat).
Parerea mea este ca problemele nemtilor in ceea ce priveste masinile au aparut dupa reunificare, atunci cand au aparut si muncitori nemti "comunisti" prin fabrici (tributari ideii de "merge si asa"), precum si emigrantilor de toate culorile care au ajuns pe acolo.
Eu unul insa, sunt bucuros de pozitia lui "Citronel" !
Asa si tatal meu a avut o Dacie din '85 pe care a vandut-o la 150000 km fara nici cea mai mica problema... Si vreti sa spuneti ca acele Dacii erau fiabile?
A fost o vreme, pana prin 1990, cand masinile germane excelau la fiabilitate, iar romanasul nostru si-a luat dupa revolutie astfel de masini si normal ca legenda a continuat la noi in tara. Si tot asa legenda privind Citroen-ul cum ca ar fi un jaf de masina (gratie Oltcit-ului romanesc modernizat).
Parerea mea este ca problemele nemtilor in ceea ce priveste masinile au aparut dupa reunificare, atunci cand au aparut si muncitori nemti "comunisti" prin fabrici (tributari ideii de "merge si asa"), precum si emigrantilor de toate culorile care au ajuns pe acolo.
Eu unul insa, sunt bucuros de pozitia lui "Citronel" !
alexd scrie:cum rahat sa fie KIA in topul fiabilelor, cititi si voi www.carsurvey.org .
Nu vreau sa supar pe nimeni dar Kia chiar este o masina fiabila. A investit mult in ultima vreme, atat in tehnologie cat si in imagine. Designerul de la Audi acum lucreaza la Kia. Galbenii chiar sunt pusi pe treaba. Vor sa ajunga in primii 5 constuctori de masini. Totusi Hyundai este o masina buna zic eu, iar Kia si Hyundai sunt grup. Puteti sa vedeti mai multe clasamente (mai reale) pe site-ul celor de la JD POWERS.
Nu vorbesc in necunostinta de cauza.Lucrez la o reprezentanta Kia si stiu ce zic.Nici nu vreau sa fac reclama gratuita marcii coreene.
Nu vreau sa supar nici o pe nimeni, dar referitor la Kia mai interesati-va pentru ca in SUA este una dintre cele mai bine vandute marci.....
Am un prieten care a detinut o reprezentanta Mercedes si mi-a spus mai de mult ceva: "Vrei mercedesul ala care sa te tina o viata intreaga?" Asa cum se spunea pana acum ceva vreme? Ia-ti merc fabricat pana in 96 sau Sxxx sau AMG.
Explicatia: din 96 mercedes a externalizat producere unor piese.....Turcia, Ungaria..s.a.
Am un prieten care a detinut o reprezentanta Mercedes si mi-a spus mai de mult ceva: "Vrei mercedesul ala care sa te tina o viata intreaga?" Asa cum se spunea pana acum ceva vreme? Ia-ti merc fabricat pana in 96 sau Sxxx sau AMG.
Explicatia: din 96 mercedes a externalizat producere unor piese.....Turcia, Ungaria..s.a.
Revista garajul (Auto show) a instituit trofeul MAÂŞINA DE CARTON 2006.
La categoria GĂLEATA CU ÂŞURUBURI (cel mai prost motor)
1. Skoda Fabia
2. Dacia papuc
3. Sang yong Rexton
4. Ford Ranger
5. Daewoo Matiz
6. VW Golf 1,9L SDI
Categoria COLIBA UNCHIULUI TOM (cel mai prost interior)
1. Lada 110 Victoria
2. Fiat Cinquecento
3. Dacia Logan
4. Daewoo Cielo
5. Fiat Albea
Categoria AMORTIZORUL DE LEMN (cea mai proastĂŁ suspensie)
1. Daewoo Damas
2. Nissan Almera
3. Peugeot 407
Categoria PATEFONUL BUNICII (cel mai prost sistem de sunet)
1. Dacia Logan Laureate
2. Daewoo Executive
3. Hyundai Elantra
4. Citroen C4 SX ???????
Categoria DISCUL DE TEFLON (cel mai prost sistem de frânare)
1. Daewoo Cielo
2. Fiat Doblo
3. Skoda Fabia
Clasamentele detaliate le gĂŁsiĂži pe www.garajul.ro
La categoria GĂLEATA CU ÂŞURUBURI (cel mai prost motor)
1. Skoda Fabia
2. Dacia papuc
3. Sang yong Rexton
4. Ford Ranger
5. Daewoo Matiz
6. VW Golf 1,9L SDI
Categoria COLIBA UNCHIULUI TOM (cel mai prost interior)
1. Lada 110 Victoria
2. Fiat Cinquecento
3. Dacia Logan
4. Daewoo Cielo
5. Fiat Albea
Categoria AMORTIZORUL DE LEMN (cea mai proastĂŁ suspensie)
1. Daewoo Damas
2. Nissan Almera
3. Peugeot 407
Categoria PATEFONUL BUNICII (cel mai prost sistem de sunet)
1. Dacia Logan Laureate
2. Daewoo Executive
3. Hyundai Elantra
4. Citroen C4 SX ???????
Categoria DISCUL DE TEFLON (cel mai prost sistem de frânare)
1. Daewoo Cielo
2. Fiat Doblo
3. Skoda Fabia
Clasamentele detaliate le gĂŁsiĂži pe www.garajul.ro