Dar mare atentie ca va prajiti in caz de evenimente rutiere!!!
Daca se intampla ceva cu societatea la care santeti asigurati, sau e o societate neserioasa si nu despagubeste, veti avea mari neplaceri!!!Atentie mare!!!
Exact asta spuneam initial, dar discutia a alunecat spre preturi.
In primul moment, veti fi tentati sa spuneti:"Ce ma intereseaza pe mine?!?Nu eu imi repar masina pe asigurarea asta.Daca lovesc pe cineva, ii pun asigurarea in brate si nu ma mai priveste!"
Dar daca societatea asiguratoare nu il despagubeste corespunzator pe cel pagubit, in cazul in care dvs. santeti vinovat de producerea accidentului, va puteti trezi bine-merci, dati in judecata de catre pagubit, pt.recuperarea daunelor.Stiu foarte multe astfel de cazuri.
Asa ca nu e de gluma! Te poti trezi foarte usor, ca inculpat intr-un proces pe care-l pierzi si esti pus sa achiti sume enorme, sau ti se scot bunurile la vanzare.Asta pt. ca asiguratorul se poate ascunde foarte frumos, in spatele acelor bareme de despagubire (despre care se vorbea mai devreme si care sant conforme cu legea in vigoare si astfel asiguratorul nu mai are nici o treaba...nu face decat sa respecte legea) si nu va despagubi decat in mica masura (mai ales daca e vorba de o masina mai batrana).
Si sant de evitat societatile falimentare (gen Ardaf) sau cele No Name (gen Asitrans, care ofera o pelerina de ploaie, cadou pt. cei care fac RCA-ul la ei)(cu o pelerina de ploaie risti sa ramai daca te asiguri la ei

Asa s-a intamplat anul acesta cu BCR-Asig., care a rupt gura targului cu tarifele RCA (au avut tarifele cele mai mici).
Dar cand a venit vorba de despagubiri, au facut tot posibilul si au cautat nod in papura ca sa nu despagubeasca.
In plus, mai pot aparea probleme, la societatile No-Name, cu modul in care se efectueaza reparatiile.
Mi-a lovit Oltcit-ul in fatza blocului, un betivan cu o Dacia, a pus-o pe nevasta-sa la volan, ca sa scape basma curata (in caz de alcool, nu te despagubeste nimeni) iar eu, am ramas sa-mi sparg capul cu un incompetent de Inspector de Daune de la Astra, care vroia sa-mi chituiasca si sa sudeze o aripa sfasiata in accident (cand ea nu costa decat cateva zeci de RON)(adica atat de jos coboara nemernicia).
In vreme ce cei de la Alianz-Tiriac, nu cracnesc.Se repara totul Ok.Destul de seriosi mi se par si cei de la Asirom si Carpatica, despre care am semnale ca nu prea pun probleme si sant mai realisti.
Restul sant niste hoti, niste golani pusi pe capatuiala, fiindca inspectorii de daune (daca nu stiati) isi iau comisioane la sfarsit de an, pentru sumele pe care au reusit sa nu le plateasca!!!Asta ca sa fie motivati sa se comporte precum hienele.
Diferentele la tarife nu pot fi uriase (intre societati) si mi se pare bizar a te bucura la cateva zeci de RON, cand necazurile pot fi imense, daca esti asigurat la o societate de asigurari neserioasa.
Scuze daca am jicnit pe cineva, dar nu ma va putea face ceva sau cineva sa tolerez mizeriile pe care le fac asiguratorii de joasa spetza!