Electrocasnice

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

SAMmy
pasionat

Electrocasnice

Mesajde SAMmy » Mie 30-Ian-2008 10:45

In curand voi incepe sa-mi achizitionez cateva aparate electronice si electrocasnice...

In ceea ce priveste electrocasnicele, in principiu este vorba despre un frigider cu doua usi
(a se citi acel tip de frigider cu congelatorul deasupra, NU combina frigorifica cu congelatorul mare in partea de jos),
o masina de spalat cu incarcare frontala, o plita cu gaz si un cuptor electric incorporabile in
mobilierul de bucatarie, o hota si eventual un cuptor cu microunde...

In ceea ce priveste electronicele, ma intereseaza un televizor LCD cu diagonala in zona 80-100 cm sau 32-40 toli
si un entertainment-system care sa includa un player DVD care sa suporte cat mai multe formate si
un sistem audio (poate fi un home cinema complet sau o sugestie de player + sistem audio separate)

Astept sugestiile voastre bazate pe experienta proprie, atat la nivel de recomandari de brand-uri si modele,
cat si la recomandari de locatii pentru achizitionare...

Referitor la buget, acesta este unul destul de relaxat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa incepeti sa-mi scrieti despre
noul side by side de la SAMSUNG cu TV, ice dispenser, water dispenser si chill box incorporate, la numai 5990 lei sau
despre noul sistem de home entertainment Bang and Olufsen sau mai stiu eu ce bizonerie de LCD TV SONY Bravia
cu BI-TUNER si diagonala de doar 132cm la magnificul pret de 7990 lei...
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mie 30-Ian-2008 12:01

in loc de lcd incearca plasma, puse una langa alta o sa ai un soc...iar preturile sunt similare, chiar mai bune poate la plasma prin raportul calitate/enjoyment/pret

www.plasma-lcd-facts.co.uk

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Mie 30-Ian-2008 12:57

Plasma consuma mult mai mult curent.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mie 30-Ian-2008 13:02

citeste linkul sorin, ca d'aia l-am pus...

Energy use

Why does it matter?
With environmental and green issues becoming increasingly important, it’s reassuring to know that your choice of large screen TV is ecologically sound.

Myth
Plasma TVs use more power than their LCD rivals.

Fact
The reality is that plasma TVs don’t necessarily use any more power than LCDs – a fact which makes perfect sense if you think about how each technology works.

Plasma TVs, for instance, require just a single ignition of a plasma cell to cause a pixel to illuminate. Since darkness is achieved in plasma pixels by stopping electrical current getting into them, it follows that plasma TVs need relatively little power to reproduce dark scenes.

LCDs by comparison run at a constant power regardless of whether a scene is dark or light, due to their use of an always-on backlight.

Results from an independent research conducted by the AVT.O.P. Messetechnik laboratory in Germany, showed that plasmas tend to use the same – and sometimes less – amounts of power than LCD screens.

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Mie 30-Ian-2008 13:09

Plasma consuma mult mai mult curent

Am uitat sa specific ca este un mit :lol:

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 30-Ian-2008 15:23

recomand plasma..... am vazut ieri un hitachi de 106 de am ramas prost... o plasma buna are culori si stralucire mai bune ca un lcd. oricum, eu raman la parerea mea ca tv clasic bun (loewe, grundig, b&o, etc) se vede mai bine ca orice...

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Joi 14-Feb-2008 09:12

Referitor la Plasma versus LCD, din punctul meu de vedere, esentiale sunt urmatoarele aspecte:
- pe semnal video analogic sau digital de 480 plasme va avea calitatea imaginii incomparabil mai buna decat LCD-ul,
din cauza faptului ca LCD-ul are o rezolutie fizica nescalabila...
- pe semnal HD (1080i/p - XBox, PlayStation3, BluRay etc) LCD-ul va avea calitatea imaginii incomparabil mai buna decat,
plasma datorita rezolutiei mai mari (e.g., uzual LCD-urile de 40" au rezolutia 1980x1080, iar plasmele 1024x768 sau 1280x800)...

Concluzie... daca vrei calitate mai buna cand te uiti la stiri sau la meciuri - go 4 plasma, daca in schimb vrei calitate mai buna
cand te uiti la un film HD sau joci un joc HD, go 4 LCD...

Anyway, la celelalte capitole? Nimic, nimic?

De exemplu, intrebare: Care dintre urmatoarele firme vi se pare cea mai buna alegere (eventual specificati si modelul
sau gama care v-a facut sa ajungeti la aceasta concluzie)?

Frigidere cu doua usi (congelator sus):
- Ariston
- BEKO
- BOSCH
- Electrolux
- SAMSUG
- Siemens

Masini de spalat SLIM:
- Candy
- Electrolux
- LG
- Samsung

O alta chestie: stiti cumva daca exista si plite, respectiv cuptoare incorporabile SLIM?
Adancimea standard este de 60 cm dar ma gandesc ca, asa cum cineva s-a gandit sa faca masini de spalat SLIM cu
adancimea de 40-45 cm poate s-a gandit cineva sa faca si plite si cuptoare incorporabile SLIM...
Dar frigidere SLIM?
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

mariusbv
pasionat

Mesajde mariusbv » Joi 14-Feb-2008 09:53

salut SAMmy,
am lucrat timp de un an de zile intr-o retea de magazine specializate pe produse electrocasnice( efectiv tot ce tine de electrocasnice)...si pot sa-ti spun urmatoarele: singura marca cu adevarat autentica de pe piata romaneasca este Gorenje.....o firma din Slovenia ( unde exista o linie de asamblare nemteasca).....restul..: si crede-ma pe cuvant...vin din Turcia. Nu vorbesc in necunostinta de cauza... am fost la diverse cursuri de pregatire in domeniu si am stat de vorba cu directorii de vanzari.... ....nu zic ca nu sunt si produse SIEMENS sau BOSCH autentice de la mama lor... dar au o diferenta de pret considerabila si nu poti fi sigur nici de alea....ARISTON ...Italia ( desi tot din Turcia)....BEKO Turcia... ....Faptul ca vin din Turcia nu inseamna automat ca nu sunt bune.... dar de multe ori este o chestie de nimereala...
la frigidere iti recomand sistemul clasic de racire.....cel NO FROST... avand destule probleme...iar la masini de spalat nu trebuie sa fi speriat dak nu au cuva din inox... cele din duraprob sau polipropilena fiind foarte rezistente la variatiile de temperatura....
cat priveste masinile slim sau plite si cuptoare slim ..ele exista pe piata...dar sunt putin mai scumpe.
cam asa stau lucrurile pe piata romaneasca....
mult succes in alegere...
ps: la frigider sau masina de spalat se tine cont la cumparare si de locul de amplasare....cele cu afisaje digitale fiind mai sensibile intr-un mediu umed
BX

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Joi 14-Feb-2008 10:01

Revin...

Am lecturat tot continutul site-ului http://www.plasma-lcd-facts.co.uk si singura concluzie la care am putut sa ajung este urmatoarea:

Sit-ul are dreptate in totalitate, dar se omite un aspect important: PRETUL!

Un televizor LCD de 37" (94 cm) Full HD (1080p sau 1980x1080) facut de orice firma respectabila costa in jur de 4000 ron...
Eh, la banii astia de-abia daca iti iei o plasma de 37" (94 cm) sau 40" (102 cm) - sunt producatori care nu fac de 37";
cu rezolutie 1024x768 care poarta insigna HD ready, insa in realitate are cu 15-20% sub numarul de linii verticale
necesar pentru a corespunde standardului ISO care defineste HD-ul (norocul lor ca HD ready este o chestiuta care tine
de marketing nu de stiinta si nu le poate lua nimeni gatu' pentru ca o afiseaza desi nu era cazul).

O alta paranteza: studiul a fost facut inainte de lansarea noilor tehnologii LCD cu contrast de 8000:1 - 10000:1
si iluminat pe led-uri care imbunatatesc radical calitatea negrului...
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Joi 14-Feb-2008 10:04

mariusbv scrie:[...]
mult succes in alegere...
[...]

Multumesc mult Marius... si pentru urare, si pentru informatie...
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

ALEXX
pasionat

Mesajde ALEXX » Joi 14-Feb-2008 16:17

eu te sfatuiesc sa faci o vizita in mag METRO de la vecinii nostri din sud. la 5 km de vama, dupa ce ocolesti un pic Ruse dai de el pe partea dreapta. preturile sunt cu pana la 50% mai mici ca la noi la majoritatea marfurilor si cred ca si la electrocasnice ai iesi in avantaj. drumul cu tot cu taxe te costa 110 ron, dar cred ca merita din plin. eu la cumparaturi de 100 euro am iesit mai bine decat daca le-as fi cumparat din .ro.

Hadrian
simpatizant

Mesajde Hadrian » Joi 14-Feb-2008 16:20

La frigidere - congelator sus (top freezer) iti recomand LG GR-B652YVSK - no frost , este in stilul celor americane - lat, capacitate aproape cat un side by side ,dar, mult mai ieftin decat acesta.

Hadrian
simpatizant

Mesajde Hadrian » Joi 14-Feb-2008 16:44

Am uitat sa-ti spun - fabricat in Korea de Sud, din punctul meu de vedere ( 5 ani de electrocasnice - producatori ) sistemul no frost este mai bun - marele avantaj ,nu mai trebuie dezghetat frigiderul,curatata gheata formata s.a.m.d., periodic precum cele clasice;racirea se face cu jet de aer.Acest frigider are si sistem de filtrare a mirosului neplacut ce provine de la unele alimente.Intr-adevar multe marci se fabrica si in tari precum Turcia si China, dar , exista si modele la marcile premium ce se fabrica cu atentie sporita in tara de bastina(cazul acestui frigider).

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Joi 14-Feb-2008 22:28

poate o sa radeti, dar pe mine m-a multumit si traditionalul nostru Arctic in ceea ce priveste frigiderul(combina) si masina de spalat. probleme au avut modelele aparute imediat dupa modernizrea fabricii (am inteles ca e investitie BEKO), dar in ultimul timp am auzit multe pareri bune despre firma asta.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 15-Feb-2008 00:01

am scris juma de pagina si cand sa dau trimite, mistake, message sent to hell :evil:

asa ca i'll be brief

mas spalat : indesit wil 13, e prin carrefour, nu e slim dar are butoane pentru tot si destul de desteapta, am si e foarte ok, totusi nu-i miele :?
frigider: indesit/bosch/gorenje (brand serios)
tv: am LCD samsung 33" si sharp 37", nu-mi place nici unul dar le-am luat pe card carrefour, unde-s numai promotii la LCD iar plasmele te usuca si nu incap in apart. de bloc

entertainment, this is my future project:
http://www.be-loud.ro/produse/Receivere ... VSX-516-K/
plus un dvd player eventual hdd rec (beats me de care)
plus doua boxe standfloor si doua boxe bookshelf si un subwoofer activ (in ordine ieftin spre bun magnat, jbl, jamo)
plus cabluri
_________ = foarte scump :evil: dar e altceva decat un simplu homecinema cu un dvd player
Cosmin
high energy music expression

Înapoi la “Diverse”