Aparat fax cu probleme

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Aparat fax cu probleme

Mesajde retro » Lun 31-Mar-2008 18:52

E vorba de un Sharp model UX-90 care nu mai transmite nimic clar, paginile ajung inegrite. La desinatar ajunge asa ceva:
Imagine
In schimb, totul este ok cand primesc un fax.
Este o problema de intretinere, ceva care trebuie curatat? Sau trebuie sa merg cu el la doctor? E un model vechi (il am de aproape 15 ani), cu hartie termosensibila. M-ar costa mult reparatia? Merita sau mai bine renunt la asta si cumpar altul?

L.E. Din neatentie am scris la Diverse din "Bazar". Rog un moderator sa-l mute la "De toate pt. toti - Diverse". Cred ca acolo ar trebui, nu? Multumesc.

cdires
pasionat

Mesajde cdires » Lun 31-Mar-2008 19:19

pai de obicei, calitatea la primire este data de calitatea faxului care primeste,in afara de cazul in care scanarea este defectuoasa pe masina din care pleaca transmisia.

Ai incercat sa trimiti la mai multe faxuri sa vezi cum iese?

Sharp e o treaba rezistenta chiar si pentru 15 ani de utilizare. O curatare face minuni in majoritatea cazurilor .
Relu

retro
pasionat

Mesajde retro » Lun 31-Mar-2008 19:26

Da, am incercat sa trimit in mai multe parti si rezultatul este acelasi. La modelul asta vechi scanarea pentru trimitere si receptie se face separat? Unde ar trebui sa curat?

cdires
pasionat

Mesajde cdires » Lun 31-Mar-2008 19:45

nu exista scanare pentru receptie... receptia se face ca la o imprimanta obisnuita (ma rog, termica in cazul tau).

In cazul asta e clara treaba, daca trimite la fel la mai multe faxuri... curatare scaner. Adica undeva in zona prin care trece hartia cand trimiti fax.. trebuie sa fie ceva gen lamela de sticla... si dedesubt daca ai acces.. o lentila ceva..
Relu

retro
pasionat

Mesajde retro » Lun 31-Mar-2008 19:52

Este o lamela de sticla pe care am tocmai am sters-o. Acelasi rezultat. Intr-o parte este putin crapata, dar nu cred ca asta sa fie problema. Sub aceasta lamela sunt 30 de led-uri, asemanatoare cu cele te la tastatura telefoanelor mobile. Sa le sterg si pe ele oare?

cdires
pasionat

Mesajde cdires » Mar 01-Apr-2008 06:20

da. incearca sa le cureti un pic, dar cu atentie sa nu misti ceva pe acolo.

Daca sticla e crapata, poate a patruns praf inauntru,cine stie.. oricum ar trebui sa vezi diferenta dupa curatare.
Relu

retro
pasionat

Mesajde retro » Mar 01-Apr-2008 07:20

Multumesc pt. raspunsuri cdires.
Am sters ledurile si o oglinda inclinata, atat cat am avut acces prin fanta ingusta. S-a luat ceva mizerie, dar nu s-a imbunatatit mai nimic.

cdires
pasionat

Mesajde cdires » Mar 01-Apr-2008 08:26

imi pare rau sa aud... inseamna ca motivatia e undeva mai in adancuri...

mai mult de atat eu nu stiu ce sa iti zic sa-i mai faci...poate alt coleg care se pricepe mai bine... sunt IT-st, si daca era calculator..zbura pana acuma si facea si cafea... dar la masini fax ma vechi trebuie sa-mi declin competenta.

Imi pare rau ca nu s-a rezolvat. :(
Relu

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mar 01-Apr-2008 10:10

Este defect senzorul scanerului.
Trebuie inlocuit.
Chestia aia de sticla care e crapata, despre aceea e vorba.

retro
pasionat

Mesajde retro » Mar 01-Apr-2008 15:05

Imagine Imagine
S-a spart si mai mult lamela de sticla dupa ce am scos-o. Cred ca aceasta are doar rol de protectie si pt. ca foaia de hartie sa fie dirijata deasupra lledurilor. Nu cred ca asta este senzorul. Sub fasia asta de sticla se vede ceva ca o oglinda, cat toata latimea aparatului. Pe aia am curatat-o pentru ca era afumata. Acolo o fi problema...Deci ziceti sa merg cu el la un service, sa-l vada un meserias.

cdires
pasionat

Mesajde cdires » Mar 01-Apr-2008 17:56

asa este, sticla nu are alt rol decat cel de protectie... ai zis ca mai e o oglinda acolo, pe care ai curatat-o (bine i-ai facut), dar ma gandesc ca oglinda aia directioneaza imagina spre alta componenta... fotocelula sau nu stiu ce altceva care traduce imaginea in semnale electrice... daca ai ajunge si acolo sa cureti ar fi bine...

Ma tot uit la prima poza, aia cu calitatea faxului.. si imi sugereaza mizerie pe undeva. daca era o zona alba sa neagra, era altceva dar arata a scaner murdar... am patit asa ceva la un scaner mai vechi.. tot asa arata imaginea dupa scanare. Am curatat tot cu alcool si cu carpe uscate si si-a revenit.
Relu

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mar 01-Apr-2008 20:23

Greseala mea, senzorul e cava care seamana cu obiectivul de la camera foto a unui telefon. Sticla aia are si ea rolul ei, nu doar de protectie.

retro
pasionat

Mesajde retro » Mie 02-Apr-2008 06:12

Am sa-l demontez sa vad daca mai gasesc ceva care este murdar. Daca nu rezolv nimic, am sa merg cu el la un service. Sper sa nu coste reparatia cat un fax nou.
Va multumesc pt. raspunsuri.

costy
just curious

Mesajde costy » Mie 02-Apr-2008 21:42

fax-urile cu hartie termica nu mai sunt folosite acum ! chiar daca repari fax-ul nimeni nu poate garanta pt restul componentelor . Atunci va costa cat nu face . eu recomand inlocuirea lui cu unul pe laser. Este mult mai eficient si consumabile-le pt el sunt foarte ieftine plus ca are rol si de copiator sau imprimanta . Fax Canon Laser L100 chiar daca te duce undeva pe la 750 ron dar sti ca inca 15 ani nu mai ai probleme . O chestie care am invatat-o la Microsoft .Achizitionarea unui echipament (device)ieftin duce la cheluieli de intretinere mai mari in timp.Un echipament ma scump dar eficient necesita un buget de intretinere mai mic .
un diesel standard de 1,9 are intre 65 si 70 cp /785.000 km parcursi si inca merge 1985

Înapoi la “Diverse”