Stie cineva......

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

roberto
simpatizant

Stie cineva......

Mesajde roberto » Mar 13-Mai-2008 08:03

Sunt in Spania rezident de 4 ani. Mi-am cumparat un Citroen C5 pe care vreau sa il inmatriculez acasa. In Spania legea impune, ca in momentul in care rezident fiind si ai o masina inmatriculata in Romania, dupa 6 luni esti obligat sa iei numere de Spania. Insa nu platesti taxa de prima inmatriculare. Stie cineva daca in Romania este valabila aceeasi lege, este o regula a statele membre UE sau o lege a statului spaniol?

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Mar 13-Mai-2008 08:20

Salut roberto ..

in romania platesti taxa de prima inmatriculare. de la data de 1 iulie 2008 se modifica taxa, ea scazand .. cu masina inmatriculata in alt stat UE poti sta maxim 90 de zile.
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 13-Mai-2008 11:08

roberto, ce te impiedica sa tii masina inmatriculata in Spania? Eu cred ca e o varianta mult mai buna decit inmatricularea aici. Aici platesti pentru orice, nemernicii vroiau ca taxa sa fie platita la fiecare schimbare de proprietar.
DanT, treaba cu 90 de zile era valabila inainte sa intram in UE. Cum poate dovedi cineva ca masina a intrat in tara ieri sau acum 3 ani? Atit timp cit are taxele si asiguarea platitia in tara de origine, e perfect legal.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Mar 13-Mai-2008 11:23

Daca ti-ai luat un c5 din Spania nu are rost sa il inmatriculezi in Romania si apoi sa il iei cu tine in Spania si dupa 6 luni sa fii obligat sa il reinmatriculezi in Spania.Il cumperi si ii tragi numere de Spania si poti circula oricat cu el in Romania doar ca o data pe an faci un drum in Spania sa platesti asigurarea si impozitul...

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 13-Mai-2008 16:21

DanT scrie:Salut roberto ..

in romania platesti taxa de prima inmatriculare. de la data de 1 iulie 2008 se modifica taxa, ea scazand .. cu masina inmatriculata in alt stat UE poti sta maxim 90 de zile.

nici vorba de 90 de zile...

eu am un fiat ducato pe care l-am cumparat in ianuarie si am platit asigurarea in italia pe un an...
circul cu el fara probleme si m-a oprit cap de creta de o mie de ori pana acum....

Înapoi la “Diverse”