eliminarea taxei de prima inmatriculare

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

C i t r o n e l
pasionat

Mesajde C i t r o n e l » Mie 14-Mai-2008 13:44

Daca legea votata de Senat va fi definitiva; adoptata si de deputati-parlament si publicata in M.O. atunci vechea taxa de inmatriculare din 2007 este abrogata si banii vor trebui dati inapoi la toti care au platit acea taxa si au acte doveditoare.

Noua lege cu taxa de mediu se va aplica si ea dar nu se vor mai putea aplica prevederile privind restituirea diferentei dintre taxe, deoarece taxa de inmatriculare a fost abrogata prin alta lege si va trebui restituita in totalitate ( oricum vechea taxa de inmatriculare este declarata ilegala de instante de judecata prin hotarari definitive si cine doreste restituirea integrala inainte de publicarea in M.O a legii Senatului o poate cere in justitie, precedente solutionate favorabil sunt deja ).

Din ce stiu eu o lege nu poate produce efecte retroactiv ( in urma ) deci taxa de mediu se va aplica strict de la data publicarii in M.O. si nu poate fi ceruta celor care deja au inmatriculat masini si au platit conform vechii taxe de inmatriculare din 2007 pe care sa speram ca o vom recupera integral.

Eu cred ca prin acea restituire a diferentei dintre cele 2 taxe guvernul Tariceanu incearca oarecum sa legalizeze vechea taxa de inmatriculare sau mizeaza pe comoditatea unora care vor prefera sa-si recupereze o parte din bani decat sa cheltuie timp si bani prin tribunal ptr recuperarea integrala a sumei platite; dar nu cred ca va tine in justitie daca cineva se hotaraste sa o conteste si pe aceea deoarece cum am spus mai sus produce efecte retroactiv...

p.s.
E o chestiune care ar trebui discutata la un curs la Facultatea de Drept.

L.

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Mie 14-Mai-2008 14:17

Aplicarea unei legi nu este retroactiva insa taxa de mediu nu spune ca cei care au pltit taxa de prima inmatriculare trebuie sa plateasca taxa de mediu care tocmai ce intra in vigoare.Este exact ca la restituirea de TVA.Statul iti ia banul si la sf anului cand vede ca ti-a luat prea mult iti da inapoi o parte.
Chestia asta cu abrogarea legii cu txa de inmatriculare o praf in ochi pt ca niste partide vor sa castige la locale niste electorat si au trecut legea prin senat insa nu au de gand sa finalizeze procedura pana intra noua lege in vigoare.De ce?Raspunsul e simplu, din toamna probabil va veni un alt guvern si acest nou guvern va avea de dat niste milioane de euro inapoi oamenilor, milioane pe care le va scoate de la buget...astfel incat nu e niciun partid cu pretentii de a forma viitorul guvern interesat sa anuleze legea cu taxa si sa dea banii inapoi pt ca se gandeste ca va da de la el.In loc sa dea niste marire de pensii sau de salarii sau niste chestii populiste care sa ii aduca voturi, va trebui sa dea banii pt astea inapoi oamenilor si astfel sa piarda voturile celor care raman cu pensiile nemarite.

Pe langa acest rationament poate ca ar trebui sa precizez ca eu sunt de acord cu taxa de prima inmatriculare sau de mediu...cum o fi desi imi cumpar masina din strainatate pe care va trebui sa o inmatriculez in Romania... de fapt asta e discutia:romanul zice,"vreau sa imi iau BMW...dar e scump nou si eu nu am decat 10.000...decat sa imi iau o masina mica de oras sau un Logan daca am copii, ma duc in Germania si imi iau un BMW vechi"

C i t r o n e l
pasionat

Mesajde C i t r o n e l » Mie 14-Mai-2008 14:30

Eu NU sunt de acord cu o taxa discriminatorie !

Sunt de acord cu principiul poluatorul plateste, dar sa plateasca toti poluatorii fara sa conteze ca unul este ONG, Guvern, Parlamentar... masina deja inmatriculata sau ce urmeaza sa fie inmatriculata.

Pana nu vor plati toti nu vom scapa de harburi.

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Mie 14-Mai-2008 19:09

Pai pe tine ce te deranjeaza ca o platesti tu sau ca nu o platesc si altii?

C i t r o n e l
pasionat

Mesajde C i t r o n e l » Mie 14-Mai-2008 19:46

Pe mine ma deranjaza ca in buna traditie romaneasca va fi tot o taxa de fraier si nu una de mediu cum este in tarile civilizate.

p.s.
Eu am platit-o deja anul trecut ptr doua masini si sper sa-mi iau banii inapoi, ce va fi pe viitor vom vedea.

Înapoi la “Diverse”