BMW 320d model 2001

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

florin_budea
pasionat

BMW 320d model 2001

Mesajde florin_budea » Mar 22-Iul-2008 22:27

Acum ca m-am saturat de hidraulica mi-am zis sa-mi schimb masina dar si marca . Am fixat un bmw 320d , am citit pe forumul de la BMW despre acest model, m-am ingrozit ce probleme are , citroenul meu Xantia din 94 , cred ca este superior, sa mergi cu masina la 10 servisuri si sa nu ii dea de capat , ii vibra masina cand o lasa la relati.Si dupa cate am citit mai sunt cazuri destule si nimeni nu ia dat de capat, au preferat sa o vanda dupa ce au schimbat mai tot motorul , inclusiv tampoame, volanta, etc.Unii dintre ei au scris ca s-au obisnuit cu vibratul si nu il mai baga in seama Si mai lauda ce masini grozave sunt BMW-le, sa merga sa se spanzure cu ea.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 23-Iul-2008 07:29

mda... auzi, tu ai condus vreodata un 320d? asta ca sa nu zicem 330d... Crede-ma ca sunt motive pentru care bmw-ul este bmw. Bmw-ul face, in primul rand, masini sportive. ca sunt probleme, posibil, dar sunt masini sportive in adevaratul sens al cuvantului. Daca luam xantia ... are tractiune fata, deci pierde la acest capitol. Normal.. te scutura de iti ies dintii din gura in anumite situatii, normal ca iarna pe zapada e greu utilizabila, dar sunt masini adevarate. Senzatia pe care o ai cand accelerezi cu unul (mai ales in curbe, eventual serpentine) este greu de egalat. Mai mult, nu as baga, in nici un caz bmw in aceeasi oala cu mercedes si vag

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Mie 23-Iul-2008 08:20

mbc scrie:Senzatia pe care o ai cand accelerezi cu unul (mai ales in curbe, eventual serpentine) este greu de egalat. Mai mult, nu as baga, in nici un caz bmw in aceeasi oala cu mercedes si vag

Crezi ca Mercedesul nu accelereaza in curbe ? Te asigur ca DA! Si este foarte manevrabil.

Cei drept unui E klasse ii sta mai bine in fatza la Bamboo, iar un 330 se remarca in donut-uri in intersectie la Vitan, sau liniute noaptea prin pasaje

Sa nu crezi ca ridic in slavi steua in 3 colturi si scuip pe elicea alb-albastra.
Dar cu siguranta le bag in aceiasi oala! Diferenta dintre ele este de feeling, adica la ce te indeamna sa le folosesti. Atata tot :wink:

florin_budea
pasionat

Mesajde florin_budea » Mie 23-Iul-2008 11:30

Am condus si stiu ce poate, dar la xantia nu am avut probleme pe care sa nu le pot repara in timp util , si nu am patit sa schimb o groaza de piese care costa aiurea si tot degeaba, chestia cu scuturatu ma deranjeza la relanti daca tot dai o groaza de bani pe ea te astepti la cei mai bun.Intra pe situl de la bmw si citeste ce scrie despre 320d

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Mie 23-Iul-2008 15:39

din cate mi-am dat seama bmw e mai manevrabil decat mercedes. de accelerat, accelereaza ambele.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Mie 23-Iul-2008 15:40

aa... sa nu iti mai amintesc de calitatea de productie a mercedes

Matrixu
pasionat

Re: BMW 320d model 2001

Mesajde Matrixu » Mie 23-Iul-2008 16:20

florin_budea scrie:Acum ca m-am saturat de hidraulica mi-am zis sa-mi schimb masina dar si marca . Am fixat un bmw 320d , am citit pe forumul de la BMW despre acest model, m-am ingrozit ce probleme are , citroenul meu Xantia din 94 , cred ca este superior, sa mergi cu masina la 10 servisuri si sa nu ii dea de capat , ii vibra masina cand o lasa la relati.Si dupa cate am citit mai sunt cazuri destule si nimeni nu ia dat de capat, au preferat sa o vanda dupa ce au schimbat mai tot motorul , inclusiv tampoame, volanta, etc.Unii dintre ei au scris ca s-au obisnuit cu vibratul si nu il mai baga in seama Si mai lauda ce masini grozave sunt BMW-le, sa merga sa se spanzure cu ea.

Astea sunt probleme intalnite la mai multe masini? Sau e vreun caz mai special?
Eu am pe cineva cu 320D din 2004 si in afara de ceva pe la articulatii si consumabile nu a schimbat nimic la masina!
320-ul ala este cu vroe 20 de ani peste Xantia ta! Mai putin la suspensia unde hidraulica ramane hidraulica!

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Mie 23-Iul-2008 19:46

mbc scrie:aa... sa nu iti mai amintesc de calitatea de productie a mercedes

Mai exact ? Ca e mai buna ca la BMW ? :lol:

Am mai spus: sunt absolut egale; se studiaza si se copiaza unu' pe altu (in idei) :wink:

PS - daca te intrebai cumva, DA! lucrez la Mercedes!

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 23-Iul-2008 19:52

un filmuletz despre mercedesurile vechi: http://www.youtube.com/watch?v=saV3hUUry-4&NR=1
eu nu as compara Mercedes cu BMW nici la tabla, nici la fiabilitate. cel putin nu pe cele din '70-'80. acum, poate sunt comparabile, ca toti se duc in jos... :(

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Mie 23-Iul-2008 20:08

Xenon - ma faci sa vreau sa-mi iau un W124 break :twisted:

Cei drept acum 15-20 de ani Mercedesul era marca premium caracterizata prin super fiabilitate. BMW era si el marca premium dar cu un caracter pronuntat sportiv
Acum, cel putin eu, le vad cam la fel de bune sau de proaste.... Legenda face diferenta in ochii consumatorului :!:

Ce off topic sunt :roll:

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Mie 23-Iul-2008 21:40

jgr1001 scrie:
mbc scrie:aa... sa nu iti mai amintesc de calitatea de productie a mercedes

Mai exact ? Ca e mai buna ca la BMW ? :lol:

Am mai spus: sunt absolut egale; se studiaza si se copiaza unu' pe altu (in idei) :wink:

PS - daca te intrebai cumva, DA! lucrez la Mercedes!

:) e bine de stiut.
Procedura: se selecteaza si devine lizibil... mesajul, bineinteles

Înapoi la “Diverse”