Ajutati-ma sa imi aleg o masina...

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Joi 11-Sep-2008 16:24

XENON scrie:nu inteleg cum de un om care a condus un C1 poate sa se gandeasca la un asemenea gen de masina. :shock: chiar atat de mult ti-a displacut C1?
OFF-Topic: ai dat C1? masina din semnatura sper ca e a familiei, nu a ta personala... :lol:

C1 mi-a placut foarte mult, dar atat cat m-am limitat la drumuri scurte. Dupa ce am facut drumul in Croatia m-am convins ca am nevoie de o masina mai mare sau cel putin mai confortabila, pentru ca m-a deranjat foarte mult confortul oferit, mai ales pe portiunea din Romania. C1 e o masina foarte buna dar pentru ce a fost gandita, adica drumuri scurte/oras. Suspensia foarte rigida insa nu prea isi are loc in Romania...Pot spune ca m-a cam dezamagit la capitolul acesta. In rest numai de bine de masinuta mai ales la motor si stabilitate(aici fiind partea buna a suspensiei rigide).

Momentan nu am masina personala, Nissan Note fiind masina familiei. Pot spune ca pentru o masina din clasa imediat urmatoare fata de C1 avand cu 65 cm mai mult in lungime confortul este net superior, nemaivorbind de motor care cere 6000rpm la fel ca C1. Diferenta de pret merita fiind vorba de doar 4000 Euro intre ele. A, si desi are o garda de 17cm!!! si o inaltime de 155cm nu se simt atat de rau curbele ca in C1. Aici sunt de vina si scaunele cu o sustinere laterala mai buna.

Nissan Note nu e o masina extraordinara dar pe mine ma aranjeaza mai bine ca Citroen C1. C1 va ramane totusi prima iubire, fiind prima mea masina personala :)

P.S. Mi-ar place de exemplu ca viitoare masina Suzuki SX4, Toyota Urban Cruiser dar nu-i stiu pretul inca, Nissan Qashqai - prea scumpa. Sper sa mai apara cate ceva in aceasta clasa cu SX4. O alternativa mai scumpa ar fi un Citroen C4 Picasso Exclussive la 22.400 Euro care pe albastrul din prezentare arata bestial. Daca nu m-as uita la bani si as si avea atat de multi mi-as lua o Mazda CX-7 la 33.000 Euro cu TVA fara sa ma gandesc. :D
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 11-Sep-2008 21:02

daca nu m-as uita la bani mi-as lua un X6. :lol: (fara optiunea "lantz de cocalar si magazie de CD-uri cu manele")

SX4 in ciuda asteptarilor sta f. bine pe curbe. am vazut cateva filme de la americani pe YouTube. iti doresc un Picasso, dar pe la 50 de ani sa-ti plimbi nepotii cu ea.

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Sâm 13-Sep-2008 21:18

Intre cele 2, avand in vedere tara, ar fi de ales clar SX4.
Totusi, avand in vedere ca vrei o masina rezistenta la gropi, care sa te poata scoate dintr-o portiune dificila de drum, dar in acelasi timp o masina sport, cred ca s-ar potrivi un Subaru Impreza.
citroen - o pasiune permanenta

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Sâm 13-Sep-2008 21:41

pai asta ar insemna sa inmultesc suma cu 2 si sa mai adaug 13.000eu.
Total 43.000 pt. un WRX Sti. merita? daca ii ai, da... :lol:
Impreza e totusi o masina sport, nu vad ce legatura are cu drumurile noastre. are tractiune integrala pt. performanta, nu ca sa iasa din noroaie :wink: .

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Sâm 13-Sep-2008 22:53

Impreza de 1.5 e ~15000 euro.

Garda la sol e ok, mai buna ca la C1 sau SSS.

Cat despre sistemul de tractiune integrala de la Subaru:

http://www.youtube.com/watch?v=t09ExAUg ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=bwx3Re8FYbE
citroen - o pasiune permanenta

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Sâm 13-Sep-2008 23:04

swift sport, sx4 e miiiic, eu nu m-am simtit bine nici in grand vitara.

daca vrei totusi un suv mai pune niste bani si vezi promotiile la outlander :lol: apoi pui chevroanele in loc de roambe :P .
Cosmin
high energy music expression

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Sâm 13-Sep-2008 23:50

15.000eu e suma maxima pe care EU as investi-o (mai bine zis as arunca-o) intr-o masina. iti dai seama ca daca ma simt bine in C1, SX4 e GIGANTIC pt mine. :lol:

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 16-Sep-2008 18:27

GATA, m-am hoarat, imi iau SX4. ceea ce m-a determinat sa ma hotarasc e faptul ca Swiftul Sport nu are roata de rezerva (doar kitul de reparatii, adica sprayul ala). deci, daca ti se taie pe undeva un cauciuc, ai pus-o. dimensiunea e f ciudata (195/45/17"), si nu se aduce decat pe comanda, doar de la GoodYear sau Yokohama) cu alte cuvinte, daca ai o pana "grava", sa trebuiasca schimbat cauciucul, stai cu masina "pe bara" pana vine. in plus, cauciucuri de 195/17" de iarna nu se produc, si daca as vrea sa raman la 195 iarna, ar trebui sa imi cumpar jante de aliaj pe 16". iar jantele de aliaj pt. Swiftul Sport nu le fac decat cativa producatori mari si scumpi (are 5 prezoane cu o distanta f. ciudata intre ele), gen OZ, adica m-ar costa echiparea 1000eu sau peste :shock:.
si mai este si factorul psihologic, fiindca daca as fi cumparat masina vara, probabil m-as fi gandit mai mult la Swift, dar acum deja o sa intram in iarna si un 4x4 ar merge perfect. plus ca am inceput sa vad cateva pe strada si nu arata reau deloc.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mie 17-Sep-2008 09:08

Good choice! =D> Cat trebuie sa astepti dupa ea, sau iei de pe stock?

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 17-Sep-2008 11:37

o sa o comand dupa nunta, fiindca momentan am o suma apropiata de pretul masinii platita la restaurant, deci banii sunt blocati. :lol:
o voi comanda undeva dupa 12 oct. la Suzuki nu exista optionale individuale, ci numai versiuni de echipare, asa ca am sanse sa gasesc una pe stoc. singura "pretentie" este culoarea. nimic special, o vreau gri inchis (shobolan), deci e posibil sa fie pe stoc.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mie 17-Sep-2008 19:20

Casa de piatra si sa stapanesti sanatos noua masina(cand o vei lua)! Eu cred ca ai facut o alegere buna cu SX4. Am mai citit si eu niste review-uri despre ea si pare a fi un all-arounder bun mai ales la banii acestia. Face-lift-ul apare abia prin 2010 iar Toyota Urban Cruiser apare in prima jumatate a anului 2009, asa ca mai aveai ceva de asteptat. Oricum sunt sigur ca Toyota Urban Cruiser va costa mai mult ca Suzuki SX4. Eu inca mai astept pana o sa cumpar ceva :)

Înapoi la “Diverse”