Accident cu BX-ul victima

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 29-Oct-2008 11:24

lucrurile stau asa: masina are o anume valoare calculata in acest moment, nu ma intrebati cum se face asta ca nu iese niciodata la fel. nu se despagubeste peste valoarea aia nici daca vin 10 comisii de supraveghere. prin urmare daca reparatia costa mai mult, fie se incaseaza suma maxima si se completeaza, fie se declara dauna totala, se repara dupa si bineinteles se completeaza suma. adica cam tot aia, atita doar ca sumele s-ar putea sa difere un pic

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 29-Oct-2008 13:10

Imi pare rau de ce ti s-a intamplat, Nicu.

In astfel de cazuri se vede clar ca sistemul de asigurari din tara noastra este prost gandit.
citroen - o pasiune permanenta

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Mie 29-Oct-2008 17:05

Exista posibilitatea sa dea doar banii, si sa o repari singur?

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mie 29-Oct-2008 17:25

Nu iti da banii sa o repari singur..asta e tragic. Iti da bani doar daca o dai la fier vechi si "scapi tara de o rabla" dupa pararea lor, cu conditia sa cumperi alta in loc.Deci nu e chiar asa de simplu.
Sitemul e f prost gandit...pentru ca e aproape imposibil sa acopere tot devizul la o masina veche. Diferenta o achiti tu. Si nu vorbesc nici eu din auzite, stiu caz concret cu o dacie.Ca sa recuperezi, dai in judecata pe cine te-a lovit sau mai bine te intelegi cu el amiabil sa acopere diferenta.Nu cred ca vei castiga in fata firmei de asigurari...
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Mie 29-Oct-2008 17:53

cu toata parerea de rau fata de masina, si fata de accidentul produs, nu vad de ce-ar trebui cine are RCA-ul la zi sa mai dea si bani...

Adica obiectiv vorbind, bine, tanti aia a fost o proasta, ar merita sa si-o ia, dar daca era alta situatie, mai putin penibila, dar cu aceleasi consecinte?
WLD scrie:la 16v nici o problema nu e minora.

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

rca

Mesajde sandor mihai » Mie 29-Oct-2008 21:14

eu nu inteleg o chestie:ce importanta are virsta masinii ? in loc sa fie bucurosi aia de la asigurari ca nu e un jaguar din 2008(daca se mai face, nu stiu) caz in care tre' sa dea o groaza de bani si scapa mult mai ieftin ei vin cu tot felul de chestii slabe.dupa cum v-am zis ,eu l-am intrebat pe inspectorul respectiv cum facem.a zis ca asa si pe dincolo ca e veche etc.atunci m-am interesat si omu mi-a confirmat ca obligatia lor e sa aduca masina la starea initiala. am zis ok,unde o duc,mi-a zis un service de unde am luat-o gata fara sa platesc nimic.am dus doar devizul la asigurari si gata.inca odata,vinovatul avea asigurare,singura lui obligatie fiind respectata.
saptamina trecuta m-a lovit un neamt cu un bmw,eram cu c5-ul.ce e frustrant e faptul ca a trebuit sa sun ca disperatul la un nr de fix din bucuresti trecut pe cartea verde a lu ala.apoi tanti mi-a zis sa-i trimit prin fax o gramada de acte, pe banii mei (250 000-nu-mi convine deloc).acum masina e la citroen unde ii pun bara spate,fusta,suport roata rezerva,vopsit, manopera.cred ca va costa vreo 20 000 000pe putin.partea nasoala e ca trebuie sa platesc eu banii si apoi ii vireaza aia in cont ceea ce iar e nasol.masina va sta cel putin o saptamina-enervant.
o alta chestie imbecila la noi traita pe pielea mea (e drept de vreo 3 ani poate s-a schimbat legea).eram cu xm-ul mergeam foarte tare si la un stop am intrat intr-o dacie papuc.eu mi-am spart faruri etc nu conteaza. lu ala i-am indoit bara spate.bun mergem la politie, asigurari unde ce credeti ca-mi spun aia ? zic domle ne pare rau dar nu-l putem despagubi pe omu cu dacia pt. ca valoarea minima a pagubei tre sa fie de 1 milion si bara lu ala era doar vreo 800 000.am crezut ca nu aud bine,ca glumeste.in loc sa fie bucurosi ca trebuie sa dea bani putini nenorocitii vin cu smecherii.eu i-am spus omului cu dacia ca nu-i dau nici 5 bani si nu i-as fi dat nici daca paguba era de 1 leu,era aberant.de ce puii mei plateam asigurare?
in concluzie du masina la un service agreat de respectivii asiguratori si teoretic trebuie sa te rezolve.daca nu proces n-ai ce face.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 29-Oct-2008 21:32

serviceul agreat e o poveste. adica poti refuza fara nici o problema pentru ca legea nu stipuleaza nimic in acest sens. repet, valoarea de despagubire nu tine de nimic altceva decit de virsta si starea masinii, stare care conteaza f putin spre deloc la o masina de 20+ ani

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 30-Oct-2008 00:33

[quote="abarth_mcm"]Nu iti da banii sa o repari singur..asta e tragic. /quote]

ba iti da si pe regie proprie, dar mai putin decat ar accepta sa plateasca la service din cauza manoperei, pentru ca e destul de complicat sa iti faci tu singur un desfasurator cu timpii necesari si cu manopera pe ora, si o sa il faca ei cum au chef, plus ca iti considera ora de manopera cum vor ei, sau la cel mai mic pret posibil, oricum mai mic decat la un service.
am facut si eu pe regie proprie, dar atunci cand nu ma interesa sa o duc la service, si puteam sa o repar de unul singur (cand mi-a lovit usile si aripa la break), si mi-au dat mai putini bani decat ar fi platit devizul de la service (devizul estimativ a fost 3600 lei, si mie mi-au dat doar 2550lei)

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

rca

Mesajde sandor mihai » Joi 30-Oct-2008 07:01

sau: cum se procedeaza daca ai o masina de epoca si ti-o plezneste unu? o fi alta lege la astea?
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Joi 30-Oct-2008 07:19

Nu stiu..nu cred ca o fi alta lege.
Si eu mereu m-am intrebat daca ma loveste unul in unele din Fiat-urile mele.(au peste 40 de ani vechime).cum se procedeaza?Imi cumpara mie toate piesele alea noi de caroserie?Ar trebui, pentru ca eu nu am pic de rugina pe ele..deci trebuie sa le faca ca originalul.Nu prea cred ca se va intampla asta.. :roll:

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Joi 30-Oct-2008 07:25

la o masina de epoca elementele de caroserie sunt fffffff scumpe(cele de mecanica sunt ieftine). ..deci daca ar fi sa o repare ar fi cam nasol pt firma de asigurari.
@sandor mihai : Stiam si eu faza aia ca daca nu e peste un milion paguba, nu te despagubeste. Acum nu mai stiu exact...insa stiu sigur ca exista o asemenea clauza.
Sa revenim la masina lui nicu -sper sa si-o faca si sa isi recupereze cat mai mult de la firma de asigurari.

Teo-Onesti
pasionat

Mesajde Teo-Onesti » Joi 30-Oct-2008 19:37

Sfatul meu,SINCER,e sa mergi la un service sa-ti faca o evaluare a reparatiei,un deviz de reparatie,care cred ca va fi pe undeva pe la 25 milioane,apoi le ceri celor de la asigurari banii sa ti-o repari singur,iar tu cu banii astia iti cumperi un BX beton din afara!

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Vin 31-Oct-2008 17:06

Am auzit ca se pot da le Remat si masini lovite.
Poate profiti de ocazie sa-ti iei o masina noua, Nicu?
O alta varianta ar fi sa iei o masina tot BX, in stare excelenta, din afara, si sa faci o recarosare.
citroen - o pasiune permanenta

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Sâm 01-Noi-2008 19:45

eu cred ca nu ai vazut semnatura lui:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Si sunt de acord 100%. daca omul e multumit cu masina lui, de ce sa dea 10 000 pe un jeg de logan sau 20 000 pe o masina bunicica? asigurarea trebuie sa ii despagubeasca daunele si gata. daca el vrea sa isi ia alta masina (noua sa 2nd hand), asta e problema proprietarului.

Mihai, cand semnezi un contract (stiu ca nu il citesti), inseamna ca accepti termenii contractului. Polita de asigurare este un contract. daca o clauza spune clar: nu se despagubesc daune sub 100 ron, asta e. nu conteaza daca e logic sau nu.

O chestie nasoala, patita la Alianz: Ma duc cu Foresterul firmei cu un cauciuc distrus intr-un crater adevarat. Si tipul de acolo: cauciucul nu se despagubeste decat daca este afectata si janta... stiti cat costa 1 bucata cauciuc Bridgestone Dueler 215 / 65 r16? 800 ron. Stiti cat costa rata de asigurare casco pe luna? 140 euro. Au schimbat cauciucul? NU. De ce? pentru ca in contract scrie ca nu se despagubeste cauciucul fara janta.

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Lun 10-Noi-2008 23:11

in concluzie, pe viitor, cand patim o nenorocire, primul lucru de facut este citirea atenta a contractului de asigurare apoi iti iei masina la ciocane si picioare pana atingi pragul minim de despagubire!

@mbc :
Mihai, cand semnezi un contract (stiu ca nu il citesti), inseamna ca accepti termenii contractului. Polita de asigurare este un contract. daca o clauza spune clar: nu se despagubesc daune sub 100 ron, asta e. nu conteaza daca e logic sau nu.

in cazul in care este vb despre RCA nu cred ca-i logic ce spui si nici nu are suport legal justificarea lor de vreme ce nu pagubitul este cel care semneaza contractul de asigurare cu stipulatia in cauza !
cu alte cuvinte nu vad de ce ar fi ei absolviti de despagubirea mea pentru ca ai semnat tu contractul ! :wink:
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

Înapoi la “Diverse”