contestatie amenda circulatie !!

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

razzwan
pasionat

contestatie amenda circulatie !!

Mesajde razzwan » Mar 02-Dec-2008 13:41

Reclamatia unui automobilist surprins de radar cu 250 km/h pe o portiune de sosea cu viteza limitata la 70.
"Onorata Curte, intr-adevar, am vazut semnul de circulatie de "70", scris cu negru pe fond alb si incadrat intr-un cerc rosu, pe un panou fara nici o alta indicatie de unitati de masura. Dar dupa cum stiti, Legea din 4 iulie 1837 impune ca obligatoriu in Franta sistemul metric, in timp ce Decretul nr. 65-501 din 3 mai 1961, modificat conform directivelor europene, defineste ca unitati de baza legale, unitatile Sistemului International ( S.I.). Or, in sistemul de unitati S.I., unitatea de masura a lungimii este metrul, iar unitatea de masura a timpului este secunda. Este deci evident ca unitatea de masura legala a vitezei este metrul pe secunda.

Eu nu pot sa-mi imaginez nici o clipa ca Ministerul de Interne nu ar aplica Legile Republicii. Prin urmare, 70 metri/secunda corespund exact unor 252 kilometri/ora.
Politistii au afirmat ca eu am fost cronometrat cu 250 km/h, lucru pe care eu nu-l contest. Ma aflam, deci, cu 2 km/h dedesubtul limitei autorizate de viteza.

Va rog sa luati nota, sa-mi restituiti permisul de conducere si sa-mi permiteti sa ma retrag. Am onoarea sa va salut."

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Mie 03-Dec-2008 19:25

prea tare argumentatia! nu cred insa ca a fost luat in serios... totusi a mers cu 250 :!:

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Mie 03-Dec-2008 20:52

Atat timp cat vitezometrul masinii lui nu indica metri pe secunda ci kilometri pe ora, tipul nu are sanse de castig...E cu siguranta un banc pt ca am mai auzit istorioara mai demult :lol:

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Mie 03-Dec-2008 21:50

cine stie ... unele glume sunt din fapte reale :lol: :lol: doar traim in romania si e totul posibil ... daca va mai aduceti aminte acum ceva timp in urma a fost prezentat un caz in care un motociclist a trecut de 3 baraje ale politiei si a fost surprins cu cel putin 250 km/h si a fost prins pe langa bucuresti ca i s-a terminat benzina si era prezentat dupa 2 zile intr-o emisiune ca acum respectivul biker are permisul de conducere ca a depus contestatie bla bla bla trebuie doar sa te duca capul si cam totul se rezolva :D

Înapoi la “Diverse”