Mesajde dj01fad » Lun 08-Dec-2008 00:42
@xenon: asa gandeam si eu mai demult... dar nu e chiar asa. ia gandeste-te la un amarat care are o masina vai mama ei de 25 de ani, care fumega si rapane si asa mai departe. oare el nu are dreptul la una mai buna, cum ar si de exemplu si un banal opel corsa sau pejo 106 mai vechi care il poate lua chiar si la 5-800 de euro daca are noroc? unii oameni chiar nu isi permit! au familie de intretinut, au chirii, cheltuieli si salarii de kkt. credit la banca? poate nu au din ce sa plateasca rata. de ce sa nu aiba dreptul sa arunce jaful actual si sa ia una second oricum mai buna ca cea pe care o au? crezi ca s-ar umple tara de jafuri? eu spun ca nu. fiecare si-ar cumpara dupa cat si-ar permite, nu si-ar lua ultimele cazaturi, numai asa ca sunt la 200 de euro! poluare? de ce nu fac un program rabla pt second? te lasa sa inmatriculezi fara taxa daca duci una la remat, dar sa iti iei una mai noua si sa zicem cu norma euro mai avansata. asa ar fi cel mai corect, si asa ar scapa tara de rable!!! - sa zicem ca ar fi corect sa nu se inmatriculeze masini non euro, ca oricum au cel putin 15 ani-
eu unul nu vreau sa imi iau masina noua pentru ca nu am de ce. imi place carutza cu care ma dau, sunt fan al catorva modele de citroen, dar in nici un caz cele noi, oricum cred ca ati vazut ca nu merg cu cate una vai mama ei, ci bag bani si munca in masini. poate sunt un caz mai aparte. intelegeti ca unii oameni chiar sunt disperati ca abia au ce pune pe masa, si poate ca daca ar putea sa isi cumpere o vechitura sa isi faca treaba cu ea ar fi mai poate putin mai fericiti.
spunem nu jafurilor? atunci sa nu ne mai enervam cand mergem in cate o coloana condusa de un trabant sau o coaja de dacie ca in flintstones, care mai face si efecte speciale pe strada.
am spus pe alt topic ca nu ma afecteaza taxa, corect, nu ma afecteaza personal, dar afecteaza o multime de oameni care nu au de unde sa scoata bani nici de un matiz.
alta treaba: se numeste taxa de poluare? autunci de ce a declarat tariceanu ca o tripleaza ca sa protejeze productia autohtona? e legal oare? mie imi suna a protectorat. sau mai bine zis sa ii spunem... taxa de protectie?