Noul Suzuki Alto

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

XENON
pasionat

Noul Suzuki Alto

Mesajde XENON » Lun 08-Dec-2008 00:01

desi articolul asta ar fi trebuit postat in mod normal in sectiunea "noutati", cred ca ne priveste mai mult pe noi, pasionatii de buburuze nipone. :) http://www.promotor.ro/noutati-auto-mas ... le-2868365
daca un Splash full option (adica si cu "extravagante" gen scaune incalzite sau ESP) costa 11.000eu, oare cat va costa aceast mic gandacel?
mie chiar imi place, remarcati finisajele interioare mult peste ale noastre. motorul are tot un litru si tot 68cp. iar comportamentul masinii a fost apreciat de o revista drept f. sportiv. (deci ca la ale noastre). abia astept sa vad la ce pret va veni. e frumushica, EURO V, si are un consum mediu de doar 4,5l/100km. si mai ales decent finisata (ca C1 nu e decent finisata. deloc). mai ramane de vazut cat de bine se vor descurca indienii in procesul de productie. dar daca stau japonezii cu ochii pe ei, cred ca va fi bine :lol: .

aaa, acum imi dau seama, seamana f. bine cu faceliftul lui C1!

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Lun 08-Dec-2008 08:05

http://www.youtube.com/watch?v=PkWuXK8N ... re=related
eu asta as alege ca buburuza!!!!!!!!!!!!!!

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Lun 08-Dec-2008 08:12

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Lun 08-Dec-2008 12:49

TARE DE TOT FILMULETUL CU PARCAREA!!!
si mie imi place IQ dar va aparea abia peste 2 ani din cate stiu si in fiind o Toyota, exista 2 posibilitati. daca va fi mai ieftina decat AYGO va fi facuta din carton presat, sau daca va avea intr-adevar finisajele din poze va fi o alta masina de lux/fite gen Smart Fortwo, adica cu un pret nejustificat pt. o masina atat de mica.

Crisskro
pasionat

Mesajde Crisskro » Lun 08-Dec-2008 13:40

Se vrea competitie pt smart.
Finisajele sunt super ok, motorul este tot cel de 1.0, modificat pt consum si noxe mai reduse. Va fi mai scumpa decat Aygo, dotari peste aygo, si auzisem ca va avea primele airbaguri in caz de impact din spate. A, si 5 stele euro ncap.
Per total: nu mi-as lua nici batut. Alto nici atat. In schimb, ma tenteaza o bara fata ca cea de pe facelift :D

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Lun 08-Dec-2008 15:48

un Alto full pe la 8500-9000eu ar scoate de pe piata AYGO/107/C1, Spark sau I10/Picanto. parerea mea. :wink: teoretic pare sa aiba toate atuurile tinutei de drum de AYGO si in schimb finisaje interioare gen I10 sau chiar peste. mi se pare beton.

Crisskro
pasionat

Mesajde Crisskro » Mar 09-Dec-2008 11:53

M-am uitat mai bine la alto. Din fata e hidos. Din spate pare o copie ieftina dupa clio 3.
Interiorul pare mai ok ca la tripleti, cu toate ca mie imi place mai mult la tripleti.
Nu o sa scoata nimic de pe piata, la 9000 de euro nu va fi full in nici un caz. Si cel putin in cazul meu, platesc mai mult pe ceva ce imi place. Din acelasi motiv mi-am luat aygo cand puteam sa iau un frate mai ieftin.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 09-Dec-2008 12:30

ma intreb ce iti place la un interior de Aygo/C1? e jenant frate...nu are nimic, dar nimic frumos sau macar decent. noroc cu criza asta auto care a mai taiat elanul teparilor de la Toyota care vand tabla la pret de plastic si plasticul la pret de stofa.
poate iti place plasticul ala oribil de la A/C prin care iese lumina ca la masinile de jucarie...sau faptul ca trebuie sa te indoi ca o virgula peste pasager ca sa ajungi la comanda geamului din dreapta?

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Mar 09-Dec-2008 17:36

De ce te-ai indoi sa deschizi geamul din dreapta?Pasagerul nu are mana?Tu nu ai geam care sa se deschida?

Interiorul mie imi place.Imi plac gurile de aer din bord, geamurile din spate care se deschid in afara, scaunele cu tetire incorporate, chiar si plasticul ala de care zici...noaptea mie imi place lumina pe care o da...chestie de gusturi, insa nu inteleg daca nu iti place deloc, de ce ti-ai mai cumparat asa ceva?!Daca iti place alta masina de ce nu ti-o iei pe aia...Ai zis mai demult de Hyundai I10...am vazut-o pe strada si am zis ca e din carton.Finisajele din interior sunt din aceleasi plastice doar ca are bordul cu mai multe butoane.
Cat despre tzeapa cu C1/107/Aygo, pot sa iti spun ca eu dupa juma de an sunt f multumit de ea.Am mers in concediu cu 120 pe autostrada cu masina incarcata de bagaje si 2 biciclete deasupra, am mers prin oras unde o parchez extrem de usor si in spatii mici (am mers prin Paris unde chiar se parcheaza bara in bara si deci ai mare nevoie de 2-3 cm in minus).

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 10-Dec-2008 02:21

eu am mai spus si mai demult. imi place cum se conduce sportiv. imi place cum arata pe dinafara (mai mult decat 107/Aygo). am cumparat-o fiindca la vremea respectiva la 9500-10.00eu pur si simplu nu exista o alta masina cat de cat bine echipata exceptand Loganul. acum ploua cu oferte. daca ar fi sa dau aceeasi bani, acum as putea sa imi iau un Swift de 1.3 90cp cu o gramada de dotari. si nu imi spune ca nu iti place mai mult decat C1, pt. ca nu te cred. asta teoretic, pt. ca practic o sa imi iau varianta Sport.
si apropo de faza cu geamul, chiar nu te cred ca nu ai avut vreodata nevoie sa deschizi cu mana ta geamul din dreapta. nu stiu cum e in Franta, dar aici in bunul spirit balcanic, mi se intampla poate de zeci de ori pe seara sa ma intalnesc cu cate un "tovarash" si sa dam geamurile jos sa vb. din masini. ce-ar trebui sa fac? sa parchez mereu in dreapta ca sa umblu doar la geamul de la sofer? chestia asta cu geamul cred ca ma sacaie cel mai mult in clipa asta. lasand la o parte cutia de viteze pe care pur si simplu o detest, dar asta nu are legatura cu lipsurile de proiectare ale masinii.
MASINA E BUNA, E FIABILA, CONSUMA OARECUM PUTIN (iarna sare de 8% in Bucuresti), TRAGE BINE. dar, E PREA SCUMPA pt. ceea ce ofera.
iar marca Suzuki, prin modelele Splash, Swift si mai nou Alto, chiar e un bun exemplu ca o marca japoneza recunoscuta pt. fiabiltate (sa nu uitam vechiul Swift care a fost in principiu indestructibil) poate oferi niste preturi si finisaje MULT mai competitive. :wink:

Crisskro
pasionat

Mesajde Crisskro » Mie 10-Dec-2008 10:51

Mie imi plac asa:
1: Motorul+cutia loganeste cu a treia la 30 la ora daca vrei, se poate, daca vrei sport, a doua pana la 100. Ador sa merg cu 90 la ora si sa consum 4% intr-a 5-a, si daca vreau sa depasesc, ii dau a treia si ma duc....

2: Consumul. 6.1% vara, 7% iarna strict oras. La mers normal. La mers incet consuma si mai putin.

3: Imi plac tetierele, imi plac gurile de aer, climatizarea e super ok, imi plac cele 1000 de spatii de depozitare, imi place plasticul de pe volan mai mult decat imi place volanul imbracat in piele de pe auris, imi plac luminile noaptea, imi plac controlale de la climatizare ca fac click cand umbli la ele fara sa te uiti la ele.

4: etc etc etc

Ce nu imi place: ii trebuie ceva mai multa putere, scaunele nu au suport lateral si tinzi sa pici din ele daca mergi sportiv in curbe (adica curbe de 90 de grade luate cu 50-60), iar controlul geamului din dreapta nu ma deranjaza - dar da, a fost gandit prost.

Ce nu mi-a placut si am schimbat: jante de tabla prea subtiri, nuca schimbator, stergatot fata+spate (mai mare).

Ca ordine de idei, de fiecare data cand ma dau jos din auris si ma sui in aygo, imi creste putin pulsul. Comportamentul ca de kart + sunet + turatie make my day.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 10-Dec-2008 12:43

la mine controlul de temperatura, cel din dreapta, nu mai face click din primii 10.000km. bineinteles ca se simte clar unde se opreste, dar nu mai scoate absolut nici un sunet. nu stiu daca asta se putea considera defectiune ca sa il fi schimbat pe garantie.

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Mie 10-Dec-2008 18:26

am cumparat-o fiindca la vremea respectiva la 9500-10.00eu pur si simplu nu exista o alta masina cat de cat bine echipata exceptand Loganul. acum ploua cu oferte. daca ar fi sa dau aceeasi bani, acum as putea sa imi iau un Swift de 1.3 90cp cu o gramada de dotari. si nu imi spune ca nu iti place mai mult decat C1, pt. ca nu te cred. asta teoretic, pt. ca practic o sa imi iau varianta Sport.

Tu spuneai ca nu iti place interiorul, nu ca atunci cand ai luat-o de banii aia nu aveai ce sa iti iei.Daca nu imi place un lucuru eu personal nu il cumpar nici sa stiu ca mor fara el...Nu imi place o masina nu o iau ca dupa aia sa mor de ciuda de fiecare data cand ma sui in ea.
Nu imi place Swift pt ca nici macar nu m-am uitat dupa ea.Am o masina care imi place, mi-e deajuns...poate de asta nu imi insel nici nevasta, ma multumesc cu ce am si daca ma satisface nu ma mai uit peste gard la altul :))

apropo de faza cu geamul, chiar nu te cred ca nu ai avut vreodata nevoie sa deschizi cu mana ta geamul din dreapta. nu stiu cum e in Franta, dar aici in bunul spirit balcanic, mi se intampla poate de zeci de ori pe seara sa ma intalnesc cu cate un "tovarash" si sa dam geamurile jos sa vb. din masini. ce-ar trebui sa fac? sa parchez mereu in dreapta ca sa umblu doar la geamul de la sofer? chestia asta cu geamul cred ca ma sacaie cel mai mult in clipa asta. lasand la o parte cutia de viteze pe care pur si simplu o detest, dar asta nu are legatura cu lipsurile de proiectare ale masinii.

Eu nu am problema cu geamul din dreapta ca ma intalnesc cu "tovarashii" la o bere sau oriunde altundeva.nu imi place sa merg cu masina de dragu de a merge cu ea si deci nu o folosesc decat atunci cand am nevoie sa ajung undeva, iar daca e sa ma intalnesc pe parcurs cu o cunostinta nu am timp sa stau de palavre pt ca dupa cum spuneam ma grabesc sau nu, dar ma duc undeva...Nici gagici nu agat :))
Cat despre cutie, mie nu mi-a facut niciodata probleme, poate pt ca nu m-am inchipuit la bordul unui Ferrari ;)

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 11-Dec-2008 01:05

pai loganul nu e Ferrari dar intra de mii de ori mai bine in viteze. :wink:

eu imi cam duc viata in masina. cateodata ma plimb si 2 ore in continuu (noaptea) doar de dragul de a ma plimba, in loc sa stau pe la vreo terasa. :D

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Sâm 13-Dec-2008 18:17

iata si pe fratiorul geaman al lui Alto: Nissan Pixo. astia nu-s tripleti, sunt gemeni... :lol:
http://www.promotor.ro/noutati-auto-mas ... il-3144191

Înapoi la “Diverse”