masina anului 2009 in Romania

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Dum 14-Dec-2008 22:32

Ce ma scoate din minti este ca Stroe a fost director la timisoara pe vremea lastunului *dacia 500 si acum il ridica in slavi.

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Dum 14-Dec-2008 22:35

pe vremeea aia era greu si lastun sa cumperi nou.
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL
pasionat

Mesajde GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL » Dum 04-Ian-2009 14:01

Masina anului 2009 se referea la DACIA SANDERO varianta fara proiectoare, fara casetofon si cu 1 airbag, varianta mai ieftina ?
Macar este mai ieftina pentru ca cine si-a achizitionat sa zicem un VOLKSWAGEN PASSAT de nou, 0 km in 2006 si nu second hand, acum vede ca a aparut alta varianta mai noua Volkswagen Passat CC si la fel pentru VOLKSWAGEN GOLF 5 pentru ca aparut un nou model de Golf.
Eu mi-am achizitionat in iulie 2008 un CHEVROLET AVEO BERLINA, VARIANTA PLATINUM, la 0 km si detin si 2 autoturisme CITROEN XANTIA dar la suspensie CITROENUL ESTE SUPERIOARA LA MULTE AUTOTURISME.Daca suspensia este buna la Xantia iti da senzatia ca esti in avion si plutesti atunci cind treci peste gropi.Mai ales daca stii sa mentii suspensia hidraulica intr-o stare buna.
AUTOMOBILELE CITROEN M-AU FASCINAT DINTOTDEAUNA ; FIE CA A FOST VORBA DE NOUL DS , CX , XM SAU XANTIA.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Dum 04-Ian-2009 17:24

passat nu e tot una cu passat cc. prima este masina de familie, a doua este un model de nisha, o berlina sportiva de 4 locuri. Se adreseaza unui alt segment de piata.

GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL
pasionat

Mesajde GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL » Dum 04-Ian-2009 19:25

Ideea era ca se poate cumpara un autoturism nou ( ex. Renault Clio, Skoda Octavia, Seat Ibiza etc si Doamne Fereste sa mai fie si bani din credit bancar ) si sa se constate de cumparator dupa 2 ani de la achizitie ca autoturismul mult dorit este deja uzat moral pentru ca a aparut deja un nou model.
Totusi la masina anului 2009, Dacia Sandero a fost aleasa si varianta cheala :fara casetofon, fara proiectoare, fara...?
AUTOMOBILELE CITROEN M-AU FASCINAT DINTOTDEAUNA ; FIE CA A FOST VORBA DE NOUL DS , CX , XM SAU XANTIA.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Dum 04-Ian-2009 20:48

cred ca ai inteles gresit despre masina anului...se alege modelul in sine, nu varianta de echipare. Detalii despre cea testata gasesti pe siturile ce descriu concursul http://www.masinaanului.ro/ .
interpretezi gresit chiar si achizitionarea unui model ce urmeaza a fi inlocuit. Cele mai vandute masini sunt cele ce se afla la sfarsit de cariera, pentru ca ofertele sunt foarte bune, modelul este matur, cu problemele copilariei rezolvate. Mai mult, nici una dintre masinile date de tine ca exemplu nu au fost sistate de la vanzare, ele se vand in continuare, alaturi de modelul nou. Sunt multi de exemplu care apreciaza mai mult calitatile modelului mai vechi de ibiza decat cel nou, la fel si la octavia. La urma urmei faci creditul respectiv pentru o masina noua, pe care o si ai, chiar si dupa 2 ani masina aia este noua, chiar daca exista un face-lift, sau un model nou la vanzare.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 04-Ian-2009 21:04

avea ca si dotari optionale:
Stergatori fata actionate manual.
Stergatoare spate actionata cu hamster (sau soricel, la alegere).
Fara parasolare (pentru o acceleratie mai buna)
masa totala: 1150kg (pentru o stabilitate superioara)
jante cu insertie de lemn, cauciucuri pline.
directie asistata manual
frane duble cu tambur redus actionate cu cablu
ABS
"If in doubt, flat out!"

GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL
pasionat

Mesajde GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL » Lun 05-Ian-2009 09:37

Am inteles foarte bine cum se alege masina anului in diverse tari in functie si de interesele acelei tari etc iar intrebarea despre Dacia Sandero masina anului 2009 cu fara unele dotari era....o gluma.
Referitor la achizitia unui autoturism aflat la sfirsitul seriei de productie ar putea fi o eroare, daca ne gindim si numai la aspectul economic (pierzi mai multi bani atunci cind vrei sa o vinzi, sa zicem peste 3 ani de la cumpararea ei daca modelul nu mai este in fabricatie si asta o stie oricine ).
Cine vede pe strada ''masina poporului'', sa zicem noul Volkswagen passat CC si passatul din 2006 si vrea ultimul model isi va cumpara ultimul model, passatul cc si atunci cind este familist.

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 05-Ian-2009 09:54

Ideea este ca Dacia nu este o masina proasta. S-au dus vremurile cand aveam nova si mereu ceva de reparat la ea :). Dar de aici si pana la a spune ca este masina anului este drum lung. Majoritatea oamenilor cand isi aleg un produs taie de pe lista firmele cele mai scumpe si cele mai ieftine si din categoria de mijloc isi aleg un produs placut privirii si fiabil. Din acest tip de produs ar trebui aleasa si masina anului. Sun si oameni cu fite dar si oameni ca nu isi permit decat cea mai ieftina masina. Este ok.. dar majoritatea celor care isi cumpara masini opteaza pentru un produs bun calitativ nu neaparat cel mai ieftin. Cei care au ales masina anului au satisfacut niste interese de grup..si nu este corect pentru o emisiune care se difuzeaza pe TVR care este o televiziune platita din banii nostrii.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 05-Ian-2009 10:06

daca astea sunt criteriile dupa care se alege masina anului, vreti sa spuneti ca nu e asta masina anului? refaceti voi testul fiind cinstiti, si vedeti ce iese. daca pretul atarna cel mai greu, si singurul rival la pret cred ca este matizul :lol:, ce sa ne tot sucim? asta este si gata. este ieftina, este bine vanduta, arata ca shrek, ce mai vreti? eu unul vreau bani de seminte.

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 05-Ian-2009 10:09

Pai dak atarna greu pretul ar trebui sa castige la categoria cea mai ieftina masina cu motor modern :). Pentru masina anului ar trebui sa conteze la fel de mult si alte criterii.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 05-Ian-2009 10:28

pai si ce criterii vrei sa se ia in calcul? scaunele de piele cu perna de aer modulara? trixenon de fabrica? modubox?
prima data si eu am fost revoltat, dar api am inteles ca... nu avea cum sa iese altceva.
propune tu alta masina pt masina anului... ai vreo idee?

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Lun 05-Ian-2009 10:42

am eu: xantia verde din '96!

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 05-Ian-2009 11:14

In ceea ce priveste punctajul, parerea mea ar fi ca nici o masina nu merita maximum adica 10 puncte din 25. Cat despre alternative Mitsubishi Lancer, Chevrolet Aveo, Hyunday i30 ar fi fost zic eu niste alegeri mai bune si lista ar putea continua. *probabil unele dintre preferatele mele nu s-ar califica datorita anului aparitiei pe piata, dar asta nu ar trebui sa fie o conditie.

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 05-Ian-2009 11:17

Ar mai fi ww jetta, opel astra si de ce nu Fabia

Înapoi la “Diverse”